ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λανθασμένες επιλογές και επιπόλαιες κινήσεις

Οι ευθύνες της Επιτροπής προγραμματισμού και του Μπαλταζάρ για τον αποκλεισμό του ΑΠΟΕΛ από τον Α΄ προκριματικό

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@24sports.com.cy

Ο αποκλεισμός του ΑΠΟΕΛ, από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, από την πρωταθλήτρια Λιθουανίας, φανέρωσε και την μεγάλη ευθύνη και αδυναμία των διοικούντων της Εταιρείας «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο» και πιο συγκεκριμένα αυτών που αποτελούν την Επιτροπή προγραμματισμού, όπως επίσης και του προπονητή της ομάδας, να κάνουν τις σωστές επιλογές που θα εξασφάλιζαν την αναγκαία, ποιοτική ενίσχυση προκειμένου η ομάδα ν’ ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες του απαιτητικού κόσμου της.

Η προσπάθεια για διάκριση (συμμετοχή στα πλέι οφ ή ακόμα καλύτερα πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους), έγινε από φέτος ακόμα πιο δύσκολη για τον πρωταθλητή μας και αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να ενισχυόταν με πρωτοκλασάτους, ποιοτικούς παίκτες που έχουν την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα και τις αρετές να βοηθούσαν ουσιαστικά σε ένα τόσο ψηλό,  πολύ δύσκολο, επίπεδο.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν έγινε. Η ενίσχυση της επιθετικής γραμμής κρίθηκε από όλους ότι είναι επιβεβλημένη αφού αποχώρησε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (Ντε Καμάργκο), καθώς επίσης και ένας από τους πολυτιμότερους στην περσινή περίοδο (Εμπεσίλιο), ο οποίος πέτυχε καθοριστικά τέρματα.

Την θέση του δεύτερου πήρε ο επίσης ιδιόρρυθμος Τόμας Ντε Βινσέτι ο οποίος προερχόταν από αγωνιστική απραξία από τον Σεπτέμβριο του 2017! Κρίθηκε από όλους αναγκαία η ενίσχυση με ένα πολύ καλό, γρήγορο επιθετικό, καλύτερο από τους επιθετικούς που είχε πέρσι η ομάδα.

Είναι ξεκάθαρο από τα γεγονότα ότι οι υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό πίστεψαν ότι ο ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να προκριθεί από τους δύο πρώτους προκριματικούς γύρους χωρίς την επιθετική ενίσχυση του. Τα απρόσμενα όμως αποτελέσματα και ο ταπεινωτικός αποκλεισμός από την Σούντουβα, απέδειξαν πόσο λανθασμένη ήταν η εκτίμηση τους και πόσο επιπόλαιη η αργοπορία τους.

Όσον αφορά στους παίκτες που αποκτήθηκαν για να βοηθήσουν άμεσα (Ταβάρες, Νατέλ και Καζού), φάνηκε ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και ότι θέλουν χρόνο για να προσαρμοστούν και να δείξουν αν μπορούν να βοηθήσουν.  Από τα νέα αποκτήματα ξεχωρίζει για το ταλέντο του ο Αλ Ταμάρι, ο οποίος όμως έδειξε ανώριμος και επιπόλαιος.

Ασφαλώς ευθύνη, την μεγαλύτερη, έχει ο προπονητής της ομάδας Μπρούνο Μπαλταζάρ. Ο Πορτογάλος «εγκλημάτησε» με λανθασμένες επιλογές στον πρώτο αγώνα στην Λιθουανία και την υποτίμηση που έδειξε στην αντίπαλο του. Προτίμησε τον ξεκάθαρα ανέτοιμο Ντε Βινσέτι με αποτέλεσμα η ομάδα του να παίζει με παίκτη λιγότερο αλλά και τον τραυματισμό του Αργεντινού μεσοεπιθετικού! Άφησε εκτός δεκαοχτάδας του αγώνα στην Λιθουανία το Νικόλα Ιωάννου, ο οποίος έθελξε με την απόδοση του στον δεύτερο αγώνα! Το ίδιο ισχύει και για τον Εφραίμ τον οποίο ο Μπαλταζάρ σκεφτόταν να αφήσει εκτός λίστας για τους πρώτους αγώνες!

Στο ποδόσφαιρο όπως και στην ζωή, ισχύει ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από καλή οργάνωση, καλή προετοιμασία και έγκαιρο, σωστό προγραμματισμό αλλά και σεβασμό στον αντίπαλο και σωστή εκτίμηση των δεδομένων. Στον ΑΠΟΕΛ πολλά από τα πιο πάνω δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε.

 

 

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X