ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Τον σταυρό μη ξεχάσετε

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Φοβάσαι μην καταντήσεις γραφικός. Τόσα χρόνια να γράφεις τα ίδια και τα ίδια και να μη βλέπεις μια αλλαγή, κάτι ας πούμε θετικό.Πραγματικά μπουχτίζεις και καταριέσαι την ώρα και την στιγμή που επέλεξες να κάνεις αυτή τη δουλειά. Μια δουλειά που υπό τις περιστάσεις θα ήταν υπέροχη, αφού στο κάτω, κάτω ασχολείσαι μ’ ένα πράγμα που αγαπάς : το ποδόσφαιρο.

Πόσα όμως χρόνια να γράφεις τα ίδια και τα ίδια. Για πόσα χρόνια ακόμη θα βλέπεις όλους αυτούς τους άσχετους με το άθλημα να το κάνουν κουμάντο; Να κόβουν και να ράβουν ανάλογα με τα προσωπικά τους συμφέροντα. Κάτι περίεργοι τύποι που γίνονται πλούσιοι, υπόκοσμος ν’ αλωνίζει έχοντας ως ομπρέλα προστασίας κόμματα και πολιτικούς ηγέτες, που τους βλέπεις και σου προκαλούν γέλιο και κλάμα ταυτόχρονα.

Λες και όλοι είναι στο κόλπο. Μεγάλα τάχατες σωματεία, πρόεδροι, δημοσιογράφοι, η σάρα και η μάρα που στέκεται πάνω από το πτώμα και συναλλάσσεται. Το σταυρό μη ξεχάσετε, όταν μετρήσετε τα κέρδη σας.

Και το χειρότερο δε. Να έχουν χάσει κάθε επαφή με τον κόσμο. Με τους πελάτες τους στο τέλος - τέλος της γραφής. Να μην αντιλαμβάνονται καν τον σεβασμό που πρέπει να επιδεικνύουν απέναντι στους φιλάθλους. Οι οποίοι σιγά - σιγά αποχωρούν στρέφοντας την πλάτη τους στο άθλημα που μεγάλωσαν, αγάπησαν. Και όμως, κυρίες και κύριοι, ο πάτος δεν έχει τέλος. Κάθε φορά που φτάνεις στο σημείο να τους σιχαίνεσαι και λες: «Τέλος, δεν μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο», βρίσκουν τρόπους για να σε κάνουν να νιώθεις περισσότερο ηλίθιος.

Επίσημα πια λέει θα παρακαθίσουν την 20η Αυγούστου για να επικυρώσουν λίγο πολύ την αύξηση των ομάδων από 12 σε 14. Κάποιοι επιμένουν ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μυστικής συμφωνίας μεταξύ του νέου προέδρου και των ομάδων, ούτως ώστε να καθίσει στην προεδρία μέχρι το 2023. Όπως κάτι μαφιόζικες συμμορίες που κάθονται σε μια πιτσαρία και αποφασίζουν για το πώς θα δράσουν στη μέθοδο του «πάρε- δώσε».

Ενός προέδρου που αν μη τι άλλο τον συμφέρει να προβάλλονται ακόμη περισσότερα παιγνίδια στην τηλεόραση, να συνάπτονται περισσότερα τηλεοπτικά συμβόλαια αφού λίγο πολύ έχει άμεση επιχειρηματική ανάμειξη σ’ αυτό. Μακάρι σήμερα να ισχύει τίποτα απ’ όλα αυτά, αλλά μάλλον το έργο σκηνοθετήθηκε εδώ και καιρό. Ας είναι ο Κούμας ως πρόεδρος αύριο να μας κλείσει το στόμα. Να φέξει μια καινούργια εποχή, να υποκλιθούμε επιτέλους σε κάποιον άνθρωπο που βάζει μπροστά το συλλογικό καλό.

Και το χειρότερο δε, οι αντιδράσεις να είναι μηδαμινές. Λες και όλοι είναι στο κόλπο. Μεγάλα τάχατες σωματεία, πρόεδροι, δημοσιογράφοι… η σάρα και η μάρα που στέκεται πάνω από το πτώμα και συναλλάσσεται. Το σταυρό μη ξεχάσετε… όταν μετρήσετε τα κέρδη σας.

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X