ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

DeΖαβού: Σώζεται; Σώζεται

Η Ανόρθωση αποκτά ψυχολογία, μαζί και αγωνιστική ταυτότητα

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Πρώτη φορά την είδαμε φέτος τόσο καλή. Αν θυμάσαι, ακόμη και μετά τις νίκες επί των Ερμή και Σαλαμίνα, υπήρχαν αρκετά θέματα τα οποία προβλημάτισαν.

Όχι πως τώρα δεν υπάρχουν, αλλά όπως και να το κάνουμε κάποια άλλα βελτιώνονται. Με πρώτο και καλύτερο τη ψυχολογία. Μια ομάδα που κερδίζει, βελτιώνει τη ψυχολογία της. Και όταν η ψυχολογία είναι καλή, έχεις αυτομάτως καθαρό μυαλό για να δουλέψεις στην σωστή κατεύθυνση.

Λογικό. Δες την πάρτη σου. Είσαι ψυχολογικά ράκος. Μπορείς να δουλέψεις και να πιάσεις υψηλή απόδοση; Μπορείς να διασκεδάσεις με τη ψυχή σου; Εδώ καλά, καλά πέφτεις στο κρεβάτι και κάνεις ότι έχεις πονοκέφαλο μήπως και αποφύγεις τα συζυγικά σου καθήκοντα. Ψέματα; Δεν σου έχει τύχει ποτέ;

Ενώ άμα είσαι καλά; Στη δουλειά είσαι διάολος, στην διασκέδαση πρώτο τραπέζι πίστα και στο κρεβάτι ο Σκοπελίτης στα καλά του, Duracell.
Η ομάδα έδειξε σε πολλά θέματα βελτιωμένη. Έχει άλλα τόσα να βελτιώσει, αλλά είπαμε. Με νίκες τα πράγματα είναι καλύτερα. Και είναι τέτοιο το χρονικό σημείο που μπορεί να γυρίσει το τιμόνι και να μετατρέψει μια χρονιά αποτυχημένη, σε κάτι άλλο. Δεν ξέρω τι…

Επειδή πολύ γκρινιάξαμε φέτος με τούτη την ομάδα ας ασχοληθούμε με το θετικό σενάριο. Είσαι πλέον στους 19 βαθμούς. Και έχεις Πάφο εντός, ΑΕΛ εκτός, Χριστούγεννα και χειμερινή μεταγραφική περίοδο… άρα την ευκαιρία να ενισχύσεις την ομάδα. Δηλαδή την προοπτική να γίνεις καλύτερος. Άμα σου παν όλα καλά… στρίβει ή όχι το τιμόνι;

Βεβαίως. Γιατί όχι. Άμα ο Ολλανδός πετύχει αυτά που θέλει… και το υλικό έχει και Ανόρθωση είσαι. Όλα αυτά μες στο θετικό σενάριο. Το αρνητικό, τι να σου γράψω, αφού το ζεις από τον Ιούλιο.

Ας μιλήσουμε λίγο για το ματς. Μένει εκτός ο Ντουρίς και γω γουστάρω. Δεν είναι προσωπικό, ούτε και κακός είμαι, ούτε και κάτι προσωπικό με τον άνθρωπο, την υγειά του να έχει προς Θεού.

Μένει όμως εκτός ο Σλοβάκος, πάει ο Μπεσάντ ως εξτρέμ και πίσω του ο Πράνιτς. Γιούπι!!! Ο Πράνιτς αριστερά στην άμυνα!!! Μπήκε ο Δεκέμβρης και είδαμε επιτέλους το αυτονόητο. Αλήθεια όταν τον είδες εκεί, δεν ένιωσες όμορφα; Προσωπικά θυμήθηκα την περσινή Ανόρθωση, που πολύ γούσταρα ως ομάδα. Και την περσινή Ανόρθωση την κουβάλησε μεταξύ άλλων ο Πράνιτς ως αριστερός μπάκ. Όχι όπως φέτος που τον έχουμε δει παντού εκτός εκεί.

Και έχει μπροστά του τον Μπεσάντ. Ο οποίος Γάλλος κάνει το καλύτερο παιγνίδι του από τη μέρα που ήρθε. Και βοήθειες πίσω στον Πράνιτς και πλαγιοκοπήσεις και μπουκαρίσματα στην περιοχή και γκολ!! Ο καλύτερος Γάλλος που είδαμε μέχρι στιγμής. Και μαζί με τον Πράνιτς φούλαραν την αριστερή γραμμή. Με το Ντουρίς άραγε συμβαίνει αυτό;

Μιλώντας για την περσινή Ανόρθωση, την κουβάλησε και ο Ντουγκλάο. Ο οποίος χθες ήταν παντού. Κυριολεκτικά. Είναι τρελός τούτος ο γίγαντας. Και στόπερ και χαφ και επιτελικό χαφ και εξτρέμ και άμα του δόξει και σέντερ φορ. Χθες ήταν ο περσινός Ντουγκλάο. Αυτός ντε που τους κατάπινε λες και είναι στραγάλια οι αντίπαλοι του.

Ποιος όμως κτυπάει το κεφάλι του άμα ο Ντουγκλάο είναι στα κέφια του; Ο Ζοάο Βίκτορ. Ο οποίος πρέπει σώνει και καλά να καλύπτει τα κενά που αφήνει πίσω. Φεύγει ο γίγαντας και τρέχει ο αρχηγός να τον καλύψει. Και δεν τον κάνει μόνος του. Ακούει τις φωνές του Στρέπελ που δικαίως και ορθώς δεν καλουπώνει τον Ντουγκλάο.

Να μείνουμε λίγο ακόμη στο ατομικό κομμάτι, ας μιλήσουμε για έναν ακόμη γίγαντα. Η χθεσινή παρουσία του Κατσαράβα δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητη. Εάν μιλάμε για ψυχολογία, του Γεωργιανού ανεβαίνει όπως η κόμπρα στο κοφίνι ακούγοντας μουσική.

Χθες δεν σκόραρε απλά, τον φοβήθηκαν οι αμυντικοί, κέρδισε πέναλτι, ανέδειξε τον Μικελτάτζε σε μέγα χασογκόλη (μεγαλειώδης η κίνηση τον Ανορθωσιατών να τον χειροκροτήσουν κατά την διάρκεια της αλλαγής του με τον Φύτο Κυριάκου) και έδωσε την ευκαιρία εμμέσως στον Μπεσάντ να σκοράρει με τον Φοίνικα για πρώτη φορά.

Γενικώς τα έκανε όλα και κυρίως δικαίωσε τους λίγους που έλεγαν ότι θέλει υπομονή. Ανάμεσα στα πολλά η χθεσινή τόσο καλή παρουσία ενίσχυσε και το ντιπέιντ που έχει να κάνει κατά πόσο χωράει με τον Ντουρίς. Δεν ξέρω, εγώ έχω την άποψη μου.

Σημασία έχει τι σκέφτεται ο Στρέπελ. Και άμα με ρωτήσεις όχι τώρα, αλλά εδώ και καιρό γράφουμε ότι η παρουσία των δύο και ιδιαίτερα του Ντουρίς στ’ άκρα δεν πολύ κολλάει μέχρι στιγμής. Εάν όμως ο Ολλανδός επιμείνει και το εφαρμόσει με επιτυχία, εμείς απλά θα του βγάλουμε το καπέλο. Την υγειά μας να έχουμε…

Υπάρχει και ένα ακόμη σημαντικό που πρέπει να λύσει ο συμπαθής Ολλανδός. Το μεγάλο κενό που παρατηρείται στον μεσο- αμυντικό χώρο. Ο Ζοάο Βίκτορ είναι πολύ μόνος, αφού Κοφί και Ράγιος είναι μακριά και δεν είμαι σίγουρος ότι μπορείς κιόλας να τους ζητήσεις να γίνουν τα σούπερ οκτάρια. Από το ύψος της περιοχής, δέχθηκε το γκολ και από κει βρήκε η Δόξα μια ακόμη ευκαιρία στο Α’ ημίχρονο με σουτ του Κάρλος.

Γενικώς η τριάδα των χαφ ακόμη δεν έχει πολύ δέσει. Είναι ολόκληρο θέμα από μόνο του και έχει επίσης ενδιαφέρον να δούμε πως θα το λύσει ο Στρέπελ. Άμα με ρωτάς, η μεταγραφή του χειμώνα πρέπει να είναι για το χώρο του κέντρου. Τώρα πως και τι και ποιον, να περιμένουμε.

Συνοψίζουμε. Η ομάδα αποκτά ψυχολογία, μαζί και αγωνιστική ταυτότητα. Βελτιώθηκε η κυκλοφορία της μπάλας, η επιθετική λειτουργία επίσης, κάποιοι παίκτες ανέβηκαν ο Ολλανδός δουλεύει το ρόστερ του ( Κυριάκου, Εγγλέζου) και παίρνει νίκες. Έχει κάποια θέματα να λύσει και περιμένουμε με ανυπομονησία.

Περισσότερο όμως σημασία έχει, ότι τούτη η ομάδα της δίνεται μια ακόμη ευκαιρία να σώσει τη χρονιά. Και το χρονικό σημείο την βοηθά και μάλιστα πολύ.

Εάν όντως το καταλάβουν και δουλέψουν στη σωστή κατεύθυνση τότε το τιμόνι μπορεί να στρίψει. Εάν όχι θα μείνουν μες τις κακουργίες και τις κακοτοπιές. Το πράγμα όμως σώζεται. Στα πόδια τους είναι…

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Τρόμος και ανησυχία…

Τρόμος και ανησυχία…

Προκαλούν τον κόσμο η έλλειψη σοβαρότητας εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων αλλά και προσώπων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X