ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

De Ζαβού: Τούτο το καλοκαίρι…

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Καλώς να τον δεχτείτε!!! Τον όμορφο, τον μελαμψό, τον παικταρά, τον Ανορθωσιάτη. Το πε και το έκανε ο αθεόφοβος ο Παντελή. Πήγε και έφερε το «παιδί». Τον ένα και μοναδικό. Τώρα τι ψάρια ψαρεύει αυτός θα το δείξει ο χρόνος. Πάντως αντί Καλό, Λαβόρδε… είναι λες και κερδίζεις το Κίνο μια φορά την εβδομάδα για ένα χρόνο.

Τώρα τι κερδίζεις με τον Λατίνο; Ισχύ. Αξιοπιστία. Δυναμική. Ενθουσιασμό. Ποιότητα. Εμπειρία. Εμπιστοσύνη από τον κόσμο. Ενίσχυση στ’ άκρα. Και φυσικά σε υπολογίζουν όλοι για τα καλά. Δεν είναι τυχαίο. Άμα υπήρχε πρωταθλητής καλοκαιριού, στο Παπαδόπουλος θα έπρεπε να είχαν στήσει φιέστα.

Πέρσι τέτοια εποχή μερικοί γελάγαμε με τον 36χρονο Πράνιτς, κάποιοι ανέμεναν ότι ο Παντελή είναι απλώς μια ακόμη παρένθεση στα διοικητικά και κάποιοι θεώρησαν ότι μπορεί να τον φάνε για ορεκτικό

Δεν ξέρω κιόλας αν αυτό είναι θετικό, αλλά πλέον ο πήχης ανέβηκε στο σημείο που πρέπει να είναι πάντα μες στο Παπαδόπουλος. Τίποτα άλλο πέραν του πρωταθλήματος. Τα υπόλοιπα δεν είναι για την Ανόρθωση. Από μόνο του αυτό αποτελεί επιτυχία για τη διοίκηση. Το γεγονός δηλαδή ότι πλέον, φίλοι και εχθροί βλέπουν τον Φοίνικα ν’ ανοίγει φτερά δεν μπορεί να μην πιστωθεί στον Παντελή και τους συνεργάτες. Που να το πιστώσουμε; Στη γιαγιά μου που στήριζε Κροατία γιατί μοιάζει με Νέα Σαλαμίνα και ήταν και λίγο Γαλλία γιατί μοιάζει λέει με Ανόρθωση; Κάτι σαν Ομπίκου ένα πράγμα ο Πογκμπά.

Πέραν της μαλακίας. Μιλώντας για τούτο το καλοκαίρι, το πιο πάνω δεδομένο ίσως να είναι και το πιο σημαντικό απ’ όλα. Το ότι δηλαδή η Ανό, επιστρέφει μια και καλή γκλαμουράτη, όπως πρέπει να είναι ίσως να ειν το πιο σημαντικό απ’ όλα.

Αν θυμάσαι πέρσι, τέτοια εποχή μερικοί γελάγαμε με τον 36χρονο Πράνιτς, κάποιοι ανέμεναν ότι ο Παντελή είναι απλώς μια ακόμη παρένθεση στα διοικητικά, κάποιοι θεώρησαν ότι μπορεί να τον φάνε για ορεκτικό, άλλοι πιο υπομονετικοί έλεγαν κάτσε και θα δούμε μήπως και μπούμε εξάδα.

Τούτο το καλοκαίρι είναι διαφορετικό. Δεν ξέρω τι κάνουν οι μπούκκηδες αλλά η Ανόρθωση μ’ όλα αυτά που έγιναν έχει αποκτήσει μια τεράστια δυναμική. Με συγχωρείς θα ευλογήσω τα γένια μου, αλλά στο έγραψα πριν ένα χρόνο, άμα είναι να πέσει ο Μανιταράς θα τον ρίξει ο Παντελή. Τώρα τι θα γίνει, ρώτα τον Θεό δεν ξέρω. Οι συνθήκες όμως της ανατροπής ετοιμάζονται.

Τι έγινε όμως και δημιουργήθηκε όλο αυτό το σκηνικό. Κατ’ αρχήν η ομάδα από πέρσι έδειξε ότι διαθέτει τα κοχόνες. Και μπαλαρίνα να είσαι, διαπίστωνες εύκολα ότι άμα φύγει η σαβούρα και έρθουν τρεις, τέσσερις παίκτες, τότε μπορεί για άλλα πράγματα.

Ακολούθως η «σκούπα» μάζεψε ακριβώς ότι έπρεπε να μαζέψει. Παίκτες τύπου Καρλίτος, Καμαρά, Γκάντσιεφ η σάρα και η μάρα δεν έχουν θέση σε Ανόρθωση. Όχι μόνο το διαπίστωσαν, αλλά προχώρησαν και στη πράξη. Άμα μου πεις που είναι ο Παλάνκα, κερδίζεις ένα φιλί από τον Λαβόρδε στο μάγουλο. Πάει, έφυγαν όλοι αυτοί.

Δεν έφταναν τούτα τα ωραία, ήρθαν οι ανανεώσεις. Φαινόμενα Γκάμπριελ δεν ζήσαμε τούτο το καλοκαίρι, δείγμα ότι κάτι άλλαξε εκεί στο Παπ. Οκ, τον Αρούς δεν τον βάζεις στην κατηγορία αυτή αφού ήθελε να παίξει στη Ρεάλ. Γούστο και καπέλο του.

Και μιλάμε για δύσκολες περιπτώσεις έτσι; Μείνε κύριε Ντουγκλάο, respect κύριε Πράνιτς, παραμένεις αρχηγός Βίκτορ, σε πιστεύουμε Σισέ, σε πείσαμε senior Ράγιος, μας βγήκε το λάδι κρατήσαμε και το Ντουρίς. Όλα αυτά αν τα θεωρείς εύκολα, τότε μάλλον είσαι βουτυρόπαιδο που τα έχεις όλα έτοιμα. Το να θέλουν να μείνουν όλοι αυτοί οι παικταράδες, σημαίνει πολλά. Ότι το κλαμπ είναι αξιόπιστο, οι απολαβές τους είναι ικανοποιητικές και γενικότερα στηρίζουν ένα πρότζεκτ που θεωρούν ότι κάτι έχει να τους δώσει.

Μετά πήγαμε στις μεταγραφές, μ’ αυτή του Λαβόρδε να είναι η κορωνίδα. Οκ, κατανοητό. Μεγάλη καψούρα ο Κολομβιανός, περιμένεις ότι θα πάρει τη μπάλα από τα δεξιά και θα κάνει παπάδες. Πήρες και Κατσαράβα που λίγο πολύ όλοι τον ήθελαν πριν από δύο χρόνια, ο Μικελτάντζε σκέφτεσαι ότι μπορεί να είναι ο νέος Κετσπάγια και δυνάμωσες τον κυπριακό κορμό μ’ έναν αξιόπιστο παίκτη όπως ο Εγγλέζου και ένα ταλέντο του τύπου Σωτηρίου. Απομένει το αριστερό μπακ και ένας ακόμη παίκτης. Για τα αγωνιστικά και πως διαμορφώθηκε η Ανό στο χαρτί, θα τα πούμε άλλη φορά.

Λοιπόν, τούτο το καλοκαίρι επίσης επέστρεψες στην Ευρώπη. Άλλο και αυτό. Παρεμπιπτόντως να ξέρεις ότι ίσως να είναι ο πιο δύσκολος αγώνας αυτός της Πέμπτης. Μη σου πω ότι είσαι και αουτσάιντερ. Η ομάδα είναι ανέτοιμη, σου λείπουν παίκτες όπως Ντουγκλάο, Στρούνα και οι Αλβανοί το πιστεύουν. Πρέπει δηλαδή να προσέχεις, μην έρθει καμιά στραβή και προσγειωθείς με τον κώλο στο έδαφος.

Με συγχωρείς αλλά τούτο το καλοκαίρι για τον Ανορθωσιάτη είναι λες και είσαι στην ανεργία, βρίσκεις δουλειά παίρνεις αύξηση τον πρώτο μήνα, έχεις 40 μέρες άδεια, 13ο τα Χριστούγεννα , ταμείο προνοίας, ασφάλεια υγείας και επίδομα καλοκαιριού. Χέσε με. Τι άλλο θες;

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Διαφθορά…

De Ζαβού: Διαφθορά…

Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον που τόσο έχει μολυνθεί από τη διαφθορά, επικρατεί η θεωρία του «μπάστε σκύλοι αλέστε»
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Φτου!!!

De Ζαβού: Φτου!!!

Η ΑΕΛ είναι εκεί, βελτιώνεται και βγάζει ποδοσφαιρική υγεία
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X