ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

De Ζαβού: Το σοκ… και ο εξτρέμ

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Μάλλον θα σου έχει τύχει. Να είσαι στη ζωή σου περίφημα, ευτυχισμένα και ξαφνικά να προκύπτει κάτι που σε πάει πίσω. Συνήθως είναι κάτι προβλήματα υγείας, οικονομικά, καμιά φορά ερωτικά… πρέπει όπως και να έχει, να σηκώσεις κεφάλι και συνεχίσεις. Διαφορετικά θα είσαι όλη μέρα στα φαρμακεία, ψάχνοντας ηρεμιστικά μήπως και νταγκλάρεις κάπως.

Στην περίπτωση της ομάδας, το σοκ ήταν 100% ισχυρό. Το να αποκλείεσαι από τη Λάτσι είναι λες και πας στο σπίτι και βλέπεις την ή τον σύζυγο να κάνουν Κάμα Σούτρα με τον υδραυλικό. Πας δηλαδή στο σπίτι για να κάνεις ένα μπάνιο ζεστό και στο τέλος σε πιάνει κρύος ιδρώτας.

Άμα δεις την ομάδα πανοραμικά μοιάζει θωρακισμένη παντού; Όχι. Κάπου το μάτι σου εκεί στ’ άκρα της επίθεσης δεν κολλάει. Με λίγα λόγια δεν έχουμε τελειώσει με τον προγραμματισμό.

Σοκ. Και η ομάδα έχει όντως υποστεί μια κατάσταση μη επιθυμητή. Και όταν υπόκεισαι σ’ αυτή τη διαδικασία συνήθως υποπίπτεις και σε διάφορα λάθη. Όταν δηλαδή είσαι υπό πίεση, δεν έχεις καθαρό μυαλό άρα κάποια μαλακία θα την κάνεις.

Στην Ανόρθωση ο προγραμματισμός ξεκίνησε περίφημα. Με εξαίρεση τον Αρούς, όσοι έπρεπε να μείνουν, έμειναν, όσοι έπρεπε να φύγουν, έφυγαν, ενώ κάποιοι ποιοτικοί ήρθαν για να εργαστούν στο Παπ.

Μετά τον αποκλεισμό, ήρθε μια σύγχυση. Έφυγε ο Κόρχουτ, σήμερα όμως έρχεται να υπογράψει. Θεωρητικά μετά και τον Κατσάρ, ο Ούγγρος κλείνει τη λίστα των 15. Την κλείνει όμως ή θα έχουμε καμιά εξέλιξη;

Ας δούμε όμως αρχικά τι παίκτες είναι αυτοί που ήρθαν και που προορίζονται. Λοιπόν ο Κατσάρ σε αντίθεση με τον Κορχούτ προέκυψε στην πορεία. Ρωτώντας από δω και από κει, άτομα που γνωρίζουν την ποδοσφαιρική πιάτσα μας ανέφεραν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό παίκτη που σίγουρα θα βοηθήσει την ομάδα αν έχει την υγειά του. Λίγο όμως μας μπέρδεψαν καθότι ο 31χρονος Σέρβος αγωνίζεται κυρίως ως κόφτης αλλά και στόπερ.

Κάτι δηλαδή σαν Ζοάο Βίκτορ. Καλά θα μου πεις εκεί χρειαζόταν ενίσχυση η ομάδα; Δεν ξέρω τι να σου πω. Μήπως όμως είναι αυτά τα λάθη που σου έλεγα στο κείμενο νωρίτερα; Άσε που παίρνει θέση ξένου. Άμα δηλαδή ήθελες Ζάντερ πως θα τον πάρεις αφού δεν έχει θέση. Και ο Βραζιλιάνος του Απόλλωνα κάνει όσο τίποτα άλλο στην Ανόρθωση. Για σκέψου πως θα ήταν η αριστερή γραμμή με Πράνιτς και Ζάντερ. Να την πιείς στο ποτήρι. Χέσε το γιατί δεν προχωρά ένα τέτοιο σενάριο. Όπως και να έχει, ο Σέρβος δίνει λύσεις στα χαφ ενώ αυξάνει και τις επιλογές στα στόπερ. Δεν τον λες και αχρείαστο.

Τώρα κλείνει και ο Κορχούτ. Γνωστό το στόρι. Κλασσικό αριστερό μπακ, πάει εκεί στην άμυνα και ελευθερώνεται ο Πράνιτς. Στο 4-4-2 ίσως δούμε και τους δύο μαζί στην αριστερή γραμμή με τον Ούγγρο πίσω του Κροάτη.

Ο οποίος όμως παικταράς μπορεί πλέον να πάει και ως οκτάρι. Και κάπου εδώ δένει το γλυκό. Γιατί όντως στα οκτάρια έχουμε θέμα αφού ο Ιγκεμπόρ δεν δίνει προς το παρόν τις λύσεις. Ενώ εκεί πάει πλέον ο Πράνιτς και αυξάνεται η ποιότητα στον άξονα ή στο κάτω, κάτω είναι και μια επιλογή επιπλέον.

Τώρα. Άμα δεις την ομάδα πανοραμικά μοιάζει θωρακισμένη παντού; Όχι. Κάπου το μάτι σου εκεί στ’ άκρα της επίθεσης δεν κολλάει. Θέση παρεμπιπτόντως που πόνεσε την περσινή Ανόρθωση. Παλάγκα, Αμπτουλαγιέφ και Καλό, όλοι μαζί δεν έκαναν ένα εξτρέμ της προκοπής.

Φέτος όμως τι έχουμε; Το κοφίνι έχει Λαβόρδε, Σισέ, Μικελτάντζε και Εγγλέζου. Συγγνώμη που στο λέω αλλά για τον Κολομβιανό έχω μάθει ότι άμα τον κοντράρω σε ταχύτητα στο Μώλο της Λεμεσού μπορεί και να τον αφήσω πίσω κανά δεκάρι μέτρα. Άρα για να με κοντράρει θα πρέπει να δουλέψει. Προς το παρόν αυτό κάνει. Μέχρι όμως να έρθει σε επιθυμητά επίπεδα, τι κάνουμε; Παίρνουμε παίκτη; Μάλλον αυτό θα γίνει.

Έτσι και αλλιώς και καλά να είναι ο Λαβόρδε, δεν είναι και πολλές οι λύσεις. Εκτός άμα βλέπουμε φαινόμενα Ράγιος, να βλέπεις τον Ισπανό και να λυπάσαι εκεί στ’ άκρα.

Άρα μάλλον πάνε για εξτρέμ. Πως όμως θα πάνε σε εξτρέμ, όταν οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί. Υπάρχουν δύο σενάρια. Είτε βρίσκεις κανά φυντάνι κάτω των 22, είτε φεύγει κάποιος από τη λίστα και έρχεται ο ακραίος. Κράτα αυτό το σενάριο στο μυαλό σου γιατί πλέον μοιάζει πολύ πιθανό.

Με λίγα λόγια δεν έχουμε τελειώσει με τον προγραμματισμό. Μέχρι τις 31 του μήνα έχουμε ακόμη. Τώρα, τι πως και πότε… να περιμένουμε.

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Διαφθορά…

De Ζαβού: Διαφθορά…

Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον που τόσο έχει μολυνθεί από τη διαφθορά, επικρατεί η θεωρία του «μπάστε σκύλοι αλέστε»
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Φτου!!!

De Ζαβού: Φτου!!!

Η ΑΕΛ είναι εκεί, βελτιώνεται και βγάζει ποδοσφαιρική υγεία
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X