ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

De Ζαβού: Show...

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Έχει μια μανία, που την έχει η πλειοψηφία των Κυπρίων. Κάθε φορά που βγαίνει στα ψώνια σηκώνει τα ράφια και φεύγει. Και συνήθως δεν επιλέγει να πάει σε μαρκέτες ή παζαράκια της πλάκας. Ούτε καν σε μπουτίκ β’ κατηγορίας. Το γράφαμε το καλοκαίρι και μάλλον επιβεβαιωνόμαστε.

Άμα είναι να ψωνίσει, παίρνει το πορτοφόλι και πάει καμιά Oxford Street, 5th Avenue ή Champs Elysee. Και άμα εσύ πας τον καιρό των εκπτώσεων για ν’ ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου, ο «Μάκης» έχει δύο σεζόν.

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν παίζεται μόνο στις τέσσερις γραμμές. Αντιθέτως. Είναι και το παρασκήνιο, είναι και η επικοινωνία. Και στις τρεις διαστάσεις ο Πετρίδης κάνει κουμάντο.

Μια το καλοκαίρι, μια το χειμώνα. Από το παρελθόν μάλιστα μάθαμε ότι το καλοκαίρι, να ναι η πίεση των ομίλων, να ναι τα γιωτ και τα σκάφη, να ναι ο καυτός ήλιος κάνει και καμιά μαλακία. Ξέρεις κανά παλτό που δεν φοριέται ούτε στο κυνήγι, που αργότερα θα το δανείσει σε κανά φίλο του ή θα το δώσει όσα, όσα για να το διάολο-στείλει.

Το χειμώνα όμως μεταμορφώνεται σε γκουρού της μόδας. Ασχολείται μόνο με την υψηλή ραπτική. Προσεγμένα κομμάτια. Και κοίτα δεν παίρνει μόνο τα’ αναγκαία για να βγάλει τη σεζόν, άμα λάχει ψωνίζει και κομψοτεχνήματα που τα λιγουρεύεται ο συνάδελφος του. Show κανονικά.

Αφήνοντας πίσω τα του Next Top Model και τις μόδες, ο Πετρίδης έκανε το show του και αυτό τον χειμώνα. Το πήγε σιγά, σιγά και στο τέλος έριξε μια δύο βόμβες για να θυμίσει σ’ όλους ποιος κάνει κουμάντο στην πιάτσα.

Και τούτη τη φορά μάλιστα, δεν κυνήγησε μόνο την ουσία. Έψαξε να κάνει νταβαντούρι σ’ όλους. Δεν πήρε δηλαδή μόνο έναν παίκτη που τον έκανε σμπαράλια στη περσινή τεσσάρα μες στο ΓΣΠ. Ούτε και το ότι ήταν ένα από τα καλύτερα εξτρέμ που είδαμε τα τελευταία χρόνια.

Πήρε έναν παίκτη που έφυγε κακήν κακώς από τον βασικό του αντίπαλο και τον λιγουρεύονταν οι πάντες μες στην πιάτσα. Κανονική καζούρα με λίγα λόγια.

Να σου το εξηγήσω διαφορετικά. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν παίζεται μόνο στις τέσσερις γραμμές. Αντιθέτως. Είναι και το παρασκήνιο, είναι και η επικοινωνία. Και στις τρεις διαστάσεις ο Πετρίδης κάνει κουμάντο. Δεν μπορεί πια να του πει κανείς τίποτα.

Αφήνοντας πίσω τους Τέτι και όποιον τέλος πάντων αναμειγνύεται στα των μεταγραφών, ο Πρόδρομος το πήρε πάνω του. Και συνήθως, το απέδειξε κιόλας, όταν το παίρνει πάνω του, το φέρνει και εις πέρας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ φρόντισε να κλείσει τις τρύπες. Και επιθετικό και αριστερό μπακ και εξτρέμ και έναν πιτσιρικά που φαίνεται διαμάντι. Ακόμη και στο θέμα του πιτσιρικά Πορτογάλου, δεν μπορεί να του πεις και κάτι.

Τι να του πεις δηλαδή; Γιατί έφερες τον πιτσιρικά και τι να σου κάνει αυτός; Και άμα ο Πετρίδης με τον πούρο στο στόμα, γυρίσει και σου πει «Τάμαρι»… δεν θα βρεις τρύπα να κρυφτείς. Γι’ αυτό σου λέω, show κανονικά.

Για τον Γιάκολις, η ομάδα στο γήπεδο αποκτά έναν παίκτη που τη δεξιά τη γραμμή την έχει όπως ο Χάμιλτον το τιμόνι ή όπως ο Τσιτσιπάς την ρακέτα.

Την ίδια ώρα στο επικοινωνιακό κομμάτι απλά επικρατεί καθολικά. Παίρνει έναν παίκτη που ο βασικός του αντίπαλος δεν καταφέρνει να τον κρατήσει ούτε και σαν δανεικό, την ίδια ώρα που ο ίδιος τον αποκτά μ’ ελευθέρα και με καλούς οικονομικούς όρους.

Η απόλυτη υπεροχή. Και δεν φτάνουν όλα αυτά, ο Κίρζης μένει αδρανής και αφήνει την ομάδα ξεκρέμαστη χωρίς εναλλακτική λύση στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Άρα στο επικοινωνιακό κομμάτι, ο Πετρίδης οχυρώνεται μέχρι τον Μάιο και από κει και μετά. Ο ίδιος δαπανεί, τσοντάρει και κυρίως ενισχύει την ομάδα του. Δείχνοντας πόσο το θέλει, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Και τρέχε εσύ να ψάχνεις δικαιολογίες και ότι τα κάνουν όλα και ότι έχουν τους διαιτητές και ότι η βούρτσα και η οδοντόβουρτσα έχουν την ίδια ακριβώς χρήση.

Από λόγια χορτάσαμε. Από πράξεις, λίγοι και ο Πετρίδης τις κάνει. Σ’ όλα τα επίπεδα … ακόμη και στο χώρο του θεάματος.

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού:  Επί της ουσίας

De Ζαβού: Επί της ουσίας

Η ουσία στην τελική είναι ότι ο Απόλλωνας αν είναι να πάει μπροστά θα πρέπει να είναι ενωμένος
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X