ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

De Ζαβού: Shopping therapy...

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Αφού τα μιλούμε, να τα γράφουμε κιόλας τα αγγλικά, μήπως και κατανοήσουμε επιτέλους σ’ αυτό τον τόπο, ότι η γλώσσα μας είναι η ελληνική και όχι το μπασταρδεμένα που μιλάμε γενικότερα. Άσχετο.

Να μου πεις κιόλας δεν υπάρχει και η αντίστοιχη ελληνική λέξη για να περιγράψει την καταναλωτική μανία που μαστίζει τον δυτικό κόσμο και πολύ περισσότερο την κυπριακή κοινωνία. Όπως και να έχει, και τούτο το καλοκαίρι το ρεπορτάζ του ΑΠΟΕΛ όσον αφορά τον προγραμματισμό είναι λιγουλάκι δύσκολο. Δεν είναι μια απλή εξίσωση. Θέλω δύο, τρεις παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις, πρέπει να αποχωρήσει ο Χ και ο Ψ. Καθόλου δεν ισχύει. Αντιθέτως. Είναι δύσκολη η δουλειά του ρεπόρτερ. Πρέπει συνεχώς να είναι μ’ ένα μπλοκάκι και ένα στυλό, να σβήνει και να γράφει.

Αν η διοίκηση ήταν κυρία ή και κύριος, θα ήταν απ’ αυτά τ’ άτομα που δεν θέλεις ποτέ να συνοδεύεις σε εμπορικό δρόμο. Που σε ξεθεώνουν μπαίνοντας και βγαίνοντας στα μαγαζιά..

Και καλά να συμβαίνει αυτό. Άμα κιόλας προσθέσεις τις παρασκηνιακές στήλες που «παπαγαλίζουν» διάφορα, κοντεύεις να τρελαθείς. Δεν είναι καλός ο Ταβάρες, το σκέφτονται για Νατέλ, τι τρέχει με τον Χ, τι συμβαίνει με τον Ψ… ποιο εύκολο είναι να κατανοήσεις τη θεωρία της σχετικότητας παρά να τους ακούς όλους αυτούς.

Όπως και να χει, το θέμα είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ τούτη τη φορά τη πλήρωσε από κάποια Σούντουβα. Μπορεί και δικαίως τα βάζεις με την τύχη σου, αλλά έγιναν λάθη που μάλλον στοίχισαν.

Δεν υπήρχε πουθενά Εμπεσίλιο, δεν ήρθε ποτέ ο αντί- Ντε Καμάργκο, ήρθε ανέτοιμος ο Ντε Βινσέντι, ο Ποτέ εξ όσων φαίνεται μάλλον είχε το μυαλό του στην Τουρκία, ο Ταβάρες εκτέθηκε στη Λιθουανία, ο Γκέντσογλου μπορεί και να μην υπήρχε σαν σκέψη, ο Ταμάρι μικρό παιδί δεν δίνει προκρίσεις από μόνος του, ο Μιλάνοφ από την έξοδο βρέθηκε βασικός, οι Βραζιλιάνοι ήταν σχεδόν άφαντοι… ο λογαριασμός τελικά πληρώθηκε μέχρι και το τελευταίο σεντ.

Γενικώς σου έγραφα από τις 21 Ιουνίου, τούτο εδώ… «είναι αλήθεια ότι ο προγραμματισμός τα τελευταία χρόνια είναι απρόβλεπτος. Μπαίνει μες στο ποδοσφαιρικό παζάρι και είναι και λες αφήνεις τη σύζυγο στην Oxford Street για ψώνια. Άμα δηλαδή δεν ξημερώσει η 1η του Σεπτέμβρη για τίποτα δεν μπορεί να είσαι σίγουρος. Φεύγει ο ένας, έρχεται ο άλλος, διαγράφεται ο Χ, προστίθεται ο Ψ… ο υπάλληλος της εταιρείας που είναι αρμόδιος γι’ αυτές τις δουλειές, ξεθεώνεται. Σκέφτεται ελληνικό νησί ή Πρωταρά και κλαίει».

Τελικά δεν πέσαμε και πολύ έξω. Είναι αλήθεια ότι δεν σκεφτήκαμε το κάζο με τους Λιθουανούς, αλλά λίγο πολύ οι κινήσεις του καλοκαιριού είναι προβλεπόμενες. Και είναι πολύ προβλεπόμενες γιατί η διοίκηση δείχνει να διακατέχεται από μια μανία καταναλωτική.

Είναι το παράδειγμα που σου έγραψα πριν από ενάμιση περίπου μήνα. Αν η διοίκηση ήταν κυρία ή και κύριος, θα ήταν απ’ αυτά τ’ άτομα που δεν θέλεις ποτέ να συνοδεύεις σε εμπορικό δρόμο. Που σε ξεθεώνουν μπαίνοντας και βγαίνοντας στα μαγαζιά. Που κοιτάνε ένα σώβρακο για μια ώρα μέχρι ν’ αποφασίσουν αν θα το αγοράσουν ή όχι. Και είσαι εσύ απ’ έξω σα μαλάκας και κοιτάς τον κόσμο που πηγαινοέρχεται.

Που έχουν απόθεμα στο σπίτι δέκα ντουλάπια ρούχα και παπούτσια και κάθε λίγο και λιγάκι πάνε για shopping therapy. Δεν γνωρίζω αν σου έχει τύχει, σου εύχομαι να μην. Πάντως αποθεματικό υπάρχει να φαν και οι κότες. Ρουέδα, Ορ, Πολιάκοφ, Βινίσιους και πάει λέγοντας.

Όσον αφορά την ομάδα, όλη αυτή η ανακατωσούρα σίγουρα επηρεάζει. Ο Σαλάι και χθες άκουσε ότι το θέλει πάλι η Φούλαμ, ο Ζαχίντ ακούει κατά καιρούς κάποια εκατομμύρια, ο Βούρος σπιτώθηκε και μπράβο του γιατί το αξίζει, ο Ποτέ αποχαιρέτησε και τώρα ψάχνουμε και άλλο επιθετικό ο οποίος πρέπει να είναι έτοιμος για να μπει στα ματς με τους Ισραηλινούς. Στα λόγια ακούγεται εύκολο, στην πράξη;

Εδώ όλοι δυσκολεύονται να βρουν επιθετικό, η διοίκηση τον θέλει και έτοιμο και προσαρμοσμένο. Παρεμπιπτόντως μαθαίνω ότι ήδη ψάχνουν για δανεικό που έκανε προετοιμασία με την ομάδα του.

Προσοχή!! Δεν υπονοώ ότι η ομάδα δεν έχει ποιότητα. Αντιθέτως, εάν αποκτηθεί κανένας βαρβάτος επιθετικός τότε μοιάζει για ακόμη μια χρονιά πλήρης. Από τον «άσσο» μέχρι το «εννιάρι», η ομάδα έχει σωρεία επιλογών. Όλα αυτά μέχρι τις 31 του Αυγούστου. Και εδώ ακριβώς ειν’ το θέμα. Ότι όλο αυτό θα μπορούσε να ήταν έτοιμο νωρίτερα, χωρίς να χρειάζεται να γίνουν όλα αυτά τα τρελά. Μια ομάδα έτοιμη να παλέψει για το στόχο της που δεν είναι άλλος από το σεντόνι.

Και δυστυχώς την πλήρωσε. Έχει όμως την ευκαιρία να ρεφάρει. Αρχής γενομένης με τους Ισραηλινούς που δεν είναι και σε καλό φεγγάρι….

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X