ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

De Ζαβού: Ποιο «ρετιρέ»; Τα τουβλάκια

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Θυμάσαι τόσα χρόνια, τόσα καλοκαίρια. Περίμενες πως και πως τη φώτο στο «ρετιρέ». Με τον Σόφο φορώντας το κίτρινο μπλουζάκι, να χαμογελά και τον πίνακα της ομάδας του 12’ στο φόντο. Μη παραξενευτείς άμα καμιά φορά μπει καμιά μουτζούρα εκεί που βρίσκεται ο Πάμπος. Πλάκα κάνω.

Όπως και να έχει. Τελείωσε το «ρετιρέ», τουλάχιστον όσον αφορά τις μεταγραφές. Μοιάζει πια παλιομοδίτικο. Τώρα πια έχει πάει αλλού το σκηνικό. Έγινε πιο ευρωπαϊκό.

Μέχρι τις 31 Αυγούστου μπορεί να επέλθουν και άλλες αλλαγές. Να φύγει ο Ψ λόγω καύσωνα, γιατί θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στη Γιουβέντους ή γιατί αποφάσισε να ξεκινήσει καριέρα ηθοποιού.

Πόσο μου αρέσει η φώτο με τα τουβλάκια στο φόντο. Άμα δεν ήξερες ότι είναι η ΑΕΛ θα νόμιζες ότι είναι η Γουέστ Χαμ ή η Τσέλσι. Ξέρεις σου βγάζει εκείνο το Λονδρέζικο στυλ, καμία σχέση με τη βραχονησίδα που ζούμε. Άμα ήταν, κανονικά θα έπρεπε η φώτο που παρουσιάζονται οι νέοι παίκτες να βρισκόταν μια τερατσιά ή ο τοίχος με το σαγρέ. Έχουμε εμείς αρχιτεκτονική; Παπάρια μάντολες.

Ενώ οι Άγγλοι. Πας εκεί πέρα και βλέπεις μια ολόκληρη πόλη συμμετρική, με κοινά χαρακτηριστικά. Εκείνα τα τουβλάκια που σoυ βγάζουν μια ηρεμία, μια ασφάλεια. Κάπως έτσι μοιάζει και η ΑΕΛ του καλοκαιριού. Προκομμένη. Μετρημένη. Χωρίς φανφάρες, χωρίς πειράματα. Αργά και σταθερά βήματα.

Το κυριότερο δε. Ο Ντούσαν είναι ξεκάθαρο ότι θέλει «από-καραβιδοποίηση». Από μόνο του αυτό μοιάζει με επίτευγμα. Μη ξαναρχίσω για τους «φοιτητές της Πορτογαλίας» που έφερε μαζί με τον Μπαλταζάρ, λες και είναι λειτουργοί του προγράμματος Erasmus. Ούτε και αξίζει ν’ ανοίξεις το κεφάλαιο Καραβίδας στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΛ. Εγκυκλοπαίδεια δεν σε φτάνει να τη γεμίσεις από ιστορίες.

Πάει πια. Υπό το Ντούσαν αλλάζουν τα πράγματα. Οι αγορές έχουν ανοίξει. Πλέον είναι αυτός ο «αρχιτέκτονας». Και ως τέτοιος είναι αυτός που επιλέγει τα υλικά. Αυτός είναι δηλαδή που θα δημιουργήσει το οικοδόμημα, άρα και τα τούβλα που θα χρησιμοποιηθούν.

Ωραία και ντελικάτα τα «τουβλάκια» της φώτο, πιο όμως σημαντικά τα τούβλα που θα κτίσει ο Ντούσαν την ΑΕΛ του 2018-2019. Μπήκε η 1η του Ιούλη και ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις. Ο ένας πίσω από τον άλλο, παίρνει σειρά, σκάει χαμόγελο και τίθεται ενώπιον των «τούβλων». Μέχρι στιγμής έχουμε, Μαρκόσκι, Πρότσεκ, Αντάμοβιτς, Τεϊσέιρα, Πεχλιβάνης και Μυτίδη. Πρώτα «ρετιρέ» και μετά στα «τουβλάκια» αναμένεται να περάσουν οι Χουράδο και Ντα Σίλβα. Έχουμε δηλαδή σύνολο 8 μεταγραφές.

Απομένουν πόσες; Σε ποιες θέσεις;Υπό ποιες περιστάσεις; Ας το εξετάσουμε λίγο το θέμα.

Ας πιάσουμε τη λίστα των 15 ξένων/κοινοτικών που δικαιούται η κάθε ομάδα. Έχουμε μέχρι στιγμής Βοζίνια, Μπενίτεζ, Λαφράνς, Ντόσα, Ρομάν, Τεσέιρα, Τόρες, Μαρκόσκι, Πρότσεκ, Ντα Σίλβα, Αντάμοβιτς, Τεϊσέιρα και Χουράδο. Δεκατρείς. Δικαιούσαι άλλους 2. Δύο, εάν και εφόσον αποχωρήσει ο Σίλβα. Άμα όχι έχουμε 14. Η περίπτωση του Πορτογάλου είναι υπ’ ατμόν. Άμα βρει πρόταση και φύγει, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα κλαίνε στην ΑΕΛ. Θα παίξει πάντως σημαντικό ρόλο γενικότερα στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Γιατί; Πάμε παρακάτω να το αναλύσουμε.

Απ’ ότι καταλάβαμε, απ’ ότι ξέρουμε, ο Ντούσαν γουστάρει το ποδόσφαιρο κατοχής. Δεν κάθεται δηλαδή πίσω, ούτε και παίζει και πολύ την κόντρα. Άρα θέλει παίκτες τρεχαντήρια. Παίκτες που θα παίζουν είτε το 4-2-3-1 με καθαρό δεκάρι ή το 4-3-3 με καθαρό εξάρι.

Πάμε στη σούμα. Κατ΄ αρχή να πούμε ότι όλα είναι ρευστά. Μπορεί να έρθει πρόταση για κάποιον, κάποιος να θέλει να φύγει και πάει λέγοντας. Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες του τύπου Τεσέιρα του επιθετικού, που μπορεί να σου μείνει αγγόνι ή ακόμη και του Σίλβα. Σουάρες, Αϊρόσα και Καμπιονέτα ξέχασε τους.

Στον «άσσο» είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Βοζίνια και Πρότσεκ μάλλον και ο Κεραυνός. Στο δεξί μπακ, επίσης ήρθε ο Τεϊσέιρα είναι και ο Χάρης Κυριάκου. Για τον Γερμανό έχουν να λένε ότι είναι επιθετικό μπακ, αλλά κάτσε να τον δούμε πρώτα. Αριστερά τόση Κύπρος, ζαλίζεσαι από ζιβανία. Γουίλερ, Αβραάμ και ο μικρός Μιχαηλίδης.

Στα στόπερ; Είναι οι Λαφράνς, Τεσέιρα και Ντόσα. Είναι και ο μικρός Μάρκος Μουστακή τον οποίο υπολογίζει ο προπονητής. Και μόνο που έρχεται από χιαστούς και τον έχει στα υπόψη αντιλαμβάνεσαι πόσο τον πάει… άσε κιόλας που τον γνωρίζει χρόνια αφού ήταν προπονητή τους στις μικρότερες ομάδες. Κράτα μια πισινή για τα στόπερ. Εξαρτάται από τον επιθετικό από την Ουρουγουάη.

Πάμε στο «εξάρι». Έχεις Νικολάου, Ντρασκόφσκι και Φιντέλις και κάπου εδώ μυρίζει αδυναμία. Άρα μάλλον η μεταγραφή θα είναι εξάρι. Κλασσικό αμυντικό χαφ που θα βρίσκεται πίσω από Αντάμοβιτς και Ντα Σίλβα.

Από το οκτάρι και δεκάρι, έχεις Αντάμοβιτς, Ρομάν, Ντα Σίλβα, Γερολέμου και Φράγκο, εάν μείνει. Είναι και ο Σίλβα που παίζεται ακόμη. Εάν δηλαδή μείνει αυτός, τότε θα πάρεις εξάρι και θα κλείσεις.Εάν φύγει τότε, θα πάρεις εξάρι και ίσως στόπερ εάν ο Ντούσαν δει στην προετοιμασία, ότι κάτι δεν πάει καλά εκεί.

Στα φτερά έχεις επίσης Τόρες, Μαρκόσκι που παίζει και δεύτερος επιθετικός, Μπενίτεθ, Αβραάμ και Πεχλιβάνη. Υπάρχουν δηλαδή επιλογές. Επιθετικά είναι ο Χουράδο, ο Μυτίδης, ο Ηλία που υπολογίζεται κυρίως εκεί και θα δείξει τι θα γίνει με τον Μαύρου ενόσω είναι στη Βουλγαρία για προετοιμασία. Είναι σου ξαναλέω και ο Τεσέιρα ο Ουρουγουανός, ο οποίος έχει συμβόλαιο. Εάν αποχωρήσει τότε καλώς, πετάμε από χαρά. Μπορεί όμως και να μείνει και να αποδείξει και πάει λέγοντας.

Μπερδεύτηκες μάλλον. Έχεις 13 παίκτες σίγουρους. Σίλβα και Ουρουγουανός θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τι θα γίνει. Άμα κάποιος αποχωρήσει η προτεραιότητα είναι εξάρι. Άμα φύγουν και οι δύο, το εξάρι είναι και πάλι σίγουρο και η τελευταία θέση θα κριθεί μάλλον στη Βουλγαρία. Η προσοχή είναι στο στόπερ. Εάν ο Ντόσα θυμηθεί τη μπάλα που γνωρίζει τότε ίσως κάνουν αλλού τη μεταγραφή.

Γενικώς φαίνεται ότι η ομάδα μπροστά έχει κλείσει. Εάν είναι να έρθουν «τούβλα» θα είναι από τη μέση και πίσω. Είπαμε, στο χαρτί φαίνεται ότι το εξάρι επιβάλλεται. Για τα στόπερ επίσης θα δούμε. Όχι εμείς, το προπονητικό τιμ.

Και ξανά γράφω μέχρι τις 31 Αυγούστου μπορεί να επέλθουν και άλλες αλλαγές. Να φύγει ο Ψ γιατί δεν του αρέσει ο καύσωνας, γιατί θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στη Γιουβέντους ή γιατί αποφάσισε να ξεκινήσει καριέρα ηθοποιού.

Έχουμε ακόμη. Πάντως το μεγαλύτερο κομμάτι του τοίχους έχει ήδη χτιστεί. Λίγα τούβλα έμειναν για να ολοκληρωθεί και να πάνε στα «τουβλάκια» να βγάλουν τη φώτο τους.

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Διαφθορά…

De Ζαβού: Διαφθορά…

Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον που τόσο έχει μολυνθεί από τη διαφθορά, επικρατεί η θεωρία του «μπάστε σκύλοι αλέστε»
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Φτου!!!

De Ζαβού: Φτου!!!

Η ΑΕΛ είναι εκεί, βελτιώνεται και βγάζει ποδοσφαιρική υγεία
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X