ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

De Ζαβού: Περίεργα μας τα λες…

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Τελικά η περιβόητη κάρτα οπαδού έχει βρει στο πρόσωπο του προέδρου του ΚΟΑ τον απόλυτο υπερασπιστή της. Ούτε και ο Ιωνάς Νικολάου, ο άνθρωπος που δημιούργησε το νόμο περί της βίας στους αγωνιστικούς χώρους δεν έχει δείξει τέτοια πυγμή όσο ο Κλεάνθης Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα δε τον τελευταίο καιρό, πήρε σβάρνα τη Μέσα θέλοντας έτσι να πρωτοστατήσει στην καμπάνια που ξεκίνησαν για να πειστεί ο κόσμος και να αποκτήσει το δικαίωμα πρόσβασης στους αθλητικούς χώρους.

Καμιά φορά όμως η επικοινωνία αν και σημαντική τη σύγχρονη εποχή δεν μπορεί να ξεπεράσει σε σημαντικότητα την ίδια την πραγματικότητα.

Μια καμπάνια παλιομοδίτικη, αφού δύσκολα ξεχνάει κανείς τον πρόεδρο του ΚΟΑ με το χαμόγελο του να παίρνει πόζα στις κάμερες περήφανος για τη πρώτη κάρτα που εκδόθηκε με τα προσωπικά του στοιχεία.

Ούτε φυσικά και τα στημένα ή αν θες εντελώς αναξιόπιστα ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για κοσμοσυρροή στα σημεία έκδοσης της κάρτας εις τα οποία ομολογουμένως μπορεί και να μην είχε καμία ανάμειξη ο ίδιος ο πρόεδρος.

Όπως και να έχει, δεν συμβαίνει μόνο στον Κλεάνθη Γεωργιάδη αλλά σε όλους μας, κάθε φορά που μιλάμε συνεχώς όλο και κάποια κοτσάνα θα πεταχτεί από το στόμα μας.

Και καλά όλα αυτά ανάμεσα σε φίλους, όμως όταν κανείς παίρνει δημόσιο βήμα, πρέπει να είναι και δύο και τρεις φορές προσεκτικός. Διαφορετικά η αξιοπιστία σου χάνεται και τείνεις να γίνεις γραφικός ή πολυλογάς. Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε την ειλικρινή πρόθεση του, ούτε και το δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει.

Καμιά φορά όμως η επικοινωνία αν και σημαντική τη σύγχρονη εποχή δεν μπορεί να ξεπεράσει σε σημαντικότητα την ίδια την πραγματικότητα. Και οι πολιτικοί ή τα δημόσια πρόσωπα  θα πρέπει να είναι πιο συγκρατημένοι όταν τοποθετούνται δημόσια επί σημαντικών ή όχι θεμάτων. Και αν καμιά φορά παίρνουν οδηγίες από ανώτερα κομματικά ή πολιτική στελέχη θα πρέπει οι ίδιοι να φιλτράρουν το τι λένε και τι όχι.

Από το γήπεδο της Λεμεσού, μέχρι την κάρτα και τους Συνδέσμους ακόμη και για το νυν πορτιέρο του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρο Πασχαλάκη ο επικεφαλής του ΚΟΑ, κάπου μας έχει μπερδέψει με τα λεγόμενα του. Γιατί; Ας δούμε κάποιες από τις δηλώσεις του:

Δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό στις 9/3 για το γήπεδο της Λεμεσού:

Πότε μπαίνουν οι μπουλντόζες;
«Και εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι η διαδικασία. Είναι κρατικές χορηγίες και πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες του δημοσίου. Θα έλεγα ότι αν το χρονοδιάγραμμα ακολουθηθεί στην αξιολόγηση και κατακύρωση θεωρώ ότι σε ένα μήνα και κάτι θα το κατακυρώσουμε. Εντός ενός μήνα από εκεί και πέρα θα μπουν οι μπουλντόζες. Σε έναν ορίζοντα δύο μηνών περιμένουμε να αρχίσουν εργασίες» ανέφερε απλοποιώντας τη διαδικασία, η οποία όμως εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι δεν είναι και τόσο απλή αφού λίγο πολύ και ο κάθε άσχετος ήξερε ότι κάποια εκ των δύο εταιρειών ενδέχετο να υποβάλει ένσταση όπως και έγινε. Όπως και να έχει Μάρτιο έγιναν οι δηλώσεις του άρα με βάση τα λεγόμενα του Μάιο ξεκινούν οι μπουλντόζες, τώρα έχουμε Αύγουστο και τα τρακτέρ είναι ακόμη σταθμευμένα.

Στις αρχές Ιουνίου ο κύριος Γεωργιάδης επανατοποθετείται για το γηπεδικό της Λεμεσού αναφέροντας τα εξής:

Για το αν θα καθυστερήσει το έργο να υλοποιηθεί ανέφερε:
«Δεν θα είναι έτοιμο το γήπεδο το καλοκαίρι του 2020 για να μπορέσουν οι ομάδες της Λεμεσού να παίξουν τα Ευρωπαϊκά τους παιχνίδια. Πλέον θεωρούμαι εφικτό πως θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2020, νοουμένου ότι δεν θα υπάρξει νέα καθυστέρηση».

Και πάλι σ’ αυτό το σημείο παρατηρείται μια κάποιου είδους ελαφρότητα εκ μέρους του, αφού η διαδικασία πλέον βρίσκεται στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών μετά την ένταση που υπέβαλε η εταιρεία ΤΕΚΑΛ. Τα τέλη του 2020 ίσως να είναι ένα χρονικό σημείο που θα ολοκληρωθεί το έργο, δεν είναι όμως και το πιο ρεαλιστικό. Περιμένουμε πότε θα αποφασίσει η Αναθεωρητική Αρχή και ακολούθως υπάρχει και το κατασκευαστικό κομμάτι το οποίο υπολογίζεται από 24 μέχρι 30 μήνες. Όλα αυτά στους υπολογισμούς, γιατί κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει σ’ ένα τόσο μεγάλο έργο τι άλλο μπορεί να προκύψει.

Δεν φτάνουν όλα αυτά, πάλι στον ΣΠΟΡ ΦΜ, αρχές Ιουλίου ο πρόεδρος του ΚΟΑ δηλώνει ξεκάθαρα ότι τα έργα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβρη.

«Υπάρχει πρόνοια ότι από την κατακύρωση του έργου, εντός ενός μηνός θα πρέπει να ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα. Ο Αύγουστος είναι νεκρός μήνας. Τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουν τα έργα» δήλωσε παρακάμπτοντας πάλι το πιθανό σενάριο ένστασης εκ μέρους της εταιρείας που χάνει την προσφορά. Όπως και έγινε ένα μήνα αργότερα, το μήνα Αύγουστο που μπορεί να είναι νεκρός, κατά τον κύριο Γεωργιάδη αλλά καθόλου δεν νοιάζει την εταιρεία να υποβάλει την ένσταση. Για τα σχολεία δεν ξέρουμε προς το παρόν αν θα ξεκινήσουν, τα έργα πάντως για το γήπεδο στοιχηματίζω όλα μου τα λεφτά δεν θα ξεκινήσουν.

Όσον αφορά την κάρτα οπαδού έχουμε λίγο μπερδευτεί με τους αριθμούς που κάθε λίγο και λιγάκι αναφέρει ο κύριος Γεωργιάδης. Στις 25 Ιουλίου στο Τσίρειο Στάδιο ενώπιον των δημοσιογράφων ανέφερε τα εξής:

«Υπολογίζουμε ότι μέχρι την 1η αγωνιστική οι αιτήσεις για την κάρτα θα φτάσουν τις 60000 ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν θα φτάσουμε τις 80 με 100 χιλιάδες». Είμαστε πια στις 23 Αυγούστου, δύο μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και οι αιτήσεις έφτασαν δεν έφτασαν κατά τον ΚΟΑ τις 20 χιλιάδες, ίσως και κάτι περισσότερο.

Στις 20 Αυγούστου σε μια από τις άπειρες πια δηλώσεις του αλλάζουν οι αριθμοί κατά τον πρόεδρο ο οποίος αναφέρει σε ιστοσελίδα:
«Ο στόχος είναι να φτάσουμε τις 30.000 μέχρι τις 25 του μήνα. Νομίζω θα έχουμε γύρω στις 27.000 και κατά την διάρκεια της πρώτης αγωνιστικής θα έχουμε περισσότερες».

Στις 22 Αυγούστου σε άλλη ραδιοφωνική του δήλωση προβλέπει ότι οι κάρτες θα φτάσουν την σεζόν 70 με 80 χιλιάδες.

Θέλοντας να επιδείξει και ένα συναινετικό έτσι προφίλ μόλις την 22η Αυγούστου στον ΣΠΟΡ ΦΜ τείνει χέρι συνεργασίας με τους οργανωμένους οπαδούς αναφέροντας τα εξής:

«Είμαι στη διάθεση οποιοδήποτε οργανωμένου συνδέσμου να συναντηθούμε. Δεν είναι θεσμοθετημένοι νομικά. Να τηλεφωνήσω ποιου; Να κοπιάσουν στο γραφείο μου να συζητήσουμε». Λίγες ώρες μετά ο ΣΥ.Φ.ΑΕΛ, ίσως ν’ ακολουθήσουν και άλλοι Σύνδεσμοι παρουσιάζει δημόσια το πιστοποιητικό εγγραφής σωματείου που εκδόθηκε το 1989 και του εξασφαλίζει νομική υπόσταση.

Λίγο η πολλή δουλειά, λίγο η πίεση των τελευταίων ημερών μάλλον όλα αυτά έχουν ασθενήσει τη μνήμη του κύριου Γεωργιάδη αφού αν και έχει επιτελέσει πρόεδρος στην ΠΑΕΕΚ, δεν θυμάται το πέρασμα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη από την ομάδα του.

«Ο Αλέξανδρος είχε έρθει με τη γυναίκα του στην Κύπρο. Δεν έπαιξε ούτε ένα παιχνίδι στην ΠΑΕΕΚ» δήλωσε και πάλι στον ΣΠΟΡ ΦΜ κάτι όμως που δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα αφού ο βασικός πορτιέρο του ΠΑΟΚ τη σεζόν 12/13, υπερασπίστηκε την εστία της προσφυγικής ομάδας 19 φορές, κάνοντας δηλαδή μια φουλ σεζόν, που μάλλον δεν θυμάται ο Κλεάνθης Γεωργιάδης.

 

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Τρόμος και ανησυχία…

Τρόμος και ανησυχία…

Προκαλούν τον κόσμο η έλλειψη σοβαρότητας εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων αλλά και προσώπων
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X