ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

De Ζαβού: Ομάδα; Μάζωξη…

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Ξεκινώντας από το ψυχολογικό κομμάτι. Ας υποθέσουμε ότι είσαι το πιο απαισιόδοξο άτομο, στη ζωή τα βλέπεις όλα μαύρα και άραχνα, είσαι ο μεγαλύτερος γκρινιάρης της Μεσογείου, ανικανοποίητος, ανοργασμικός, με πρόβλημα στο παχύ έντερο που σου προκαλεί δυσκοιλιότητα και μύκητες στα πόδια που σε αναγκάζουν να ξύνεσαι μέχρι να κάνεις πληγές.

Ακόμη και μ’ όλα αυτά τα κουσούρια, σκέφτηκες ποτέ το καλοκαίρι ότι θα φτάσουμε Νοέμβρη και θα βγάζει τέτοια εικόνα η ομάδα; Έγραψα τη λέξη «ομάδα»; Οκ, παίρνουμε το λεξικό και δίνουμε την ερμηνεία της λέξης.

Μιλάγαμε το καλοκαίρι για μια ομάδα που μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα και στο τέλος αποδείχθηκε μάζωξη παικτών που τρέχουν έως ότου πάνε στα ντους…

Ομάδα: σύνολο προσώπων τα οποία συνδέει κάτι κοινό και εκλαμβάνονται ως ενιαίο σύνολο.

Ελληνικά γνωρίζεις; Γνωρίζεις. Με βάση την ερμηνεία της λέξης είναι κάτι που σου θυμίζει την φετινή Ανόρθωση; Παπάρια μάντολες.

Αφού ο καθένας κάνει ότι θέλει. Είδες εσύ κάποιον αυτοματισμό; Είδες εσύ να παλεύει ο καθένας για τον συμπαίκτη του; Παρατήρησες καθόλου να υπάρχει κάποιο πλάνο; Ένας ορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης; Κάτι από τα πλάγια; Ίσως από τον άξονα; Είναι λες και βρέθηκαν σε κάποιο γήπεδο και περιμένουν να τους πους τι να κάνουν. Ποιος θα τους το πει; Πάω πάσο… δεν γνωρίζω, άρα δεν απαντώ.

Να σου γράψω μια άλλη λέξη έτσι όπως αυτή ερμηνεύεται στο νεοελληνικό λεξικό. Η λέξη «μάζωξη». Λοιπόν «μάζωξη» σημαίνει το εξής: Συγκέντρωση προσώπων σε συγκεκριμένο σημείο.

Χμ!! Μια χαρά μου ακούγεται για την Ανόρθωση. Ως προς το μέρος που συγκεντρώνονται είναι μάλλον το γήπεδο. Για τις προπονήσεις δεν είμαι και πολύ σίγουρος. Μπορεί να μαζεύονται εκεί, αλλά αποτέλεσμα δεν βγάζουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αντιθέτως είναι μια μάζωξη ατόμων που απλά τρέχουν και έχουν σκοπό να βάλουν γκολ. Όπως κάναμε και εμείς μικρά παιδιά μες στις αλάνες της γειτονιάς.

Βλέπεις άλλες ομάδες π. χ Απόλλωνα, ΑΕΛ, ΑΕΚ και Σαλαμίνα και έχουν και αρχή και τέλος. Βλέπεις την Ανόρθωση και μπερδεύεσαι. Έχουν σύστημα; Έχουν εναλλακτικό πλάνο στην άμυνα ή την επίθεση; Τίποτα απολύτως.

Και το κρίμα είναι και μια και δύο και τρείς φορές ακόμη μεγαλύτερο άμα λάβεις υπόψη το υλικό που υπάρχει. Τώρα να μου πεις είναι και η Ομόνοια έτσι. Στην Ομόνοια όμως δεν γνωρίζουμε εάν όντως υπάρχει τόσο καλό υλικό. Στην Ανόρθωση όμως; Ξέχασαν όλοι μαζί τη μπάλα; Ακόμη και ο Μικελτάντζε που στις αρχές έδειχνε να είναι ότι πιο θετικό, χάθηκε μες στο μυαλό του Ολλανδού.

Ο οποίος Ολλανδός δεν ευθύνεται και καθόλου. Τι να σου κάνει δηλαδή ένα άτομο που μέχρι πριν από λίγο καιρό του έλεγες Κύπρο και έψαχνε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα. Άσε που οι Ολλανδοί, είναι τέτοια η σχολή τους στο ποδόσφαιρο που το πρώτο πράγμα που χρειάζονται είναι χρόνο έως ότου μεταφέρουν στην ομάδα τη φιλοσοφία τους. Ήρθε ο άνθρωπος δεν τον γνωρίζει κανείς, ούτε μάλλον και οι παίκτες και προσπαθεί να βγάλει μια άκρη.

Από πού όμως να την βρει; Εδώ εμείς που παρακολουθούμε την ομάδα από πέρσι και δεν μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις. Θέλοντας όμως και μη, οι ευθύνες πλέον θα πρέπει να μοιραστούν στους παίκτες αλλά και στη διοίκηση με προεξάρχοντα τον κύριο Παντελή.

Λοιπόν οι παίκτες ήταν πασιφανές ότι δεν είχαν καμία διάθεση να δουλέψουν με τον Λέβι. Εξού και αυτό το σούργελο που ξεκίνησε από την Αλβανία. Δικαίως έφυγε ο Ισραηλινός ο οποίος δεν κατάφερε να συνεχίσει από κει που έμεινε πέρσι.

Τώρα πια τι μπορεί να φταίει και παρουσιάζονται σαν Ουρσουλίνες; Δεν έχουν δουλέψει καθόλου όλη αυτή τη χρονιά; Είναι δυνατό να μπαίνουν μες στο γήπεδο και να θυμίζουν σκορποχώρι; Τι να σου γράψω για το πόσο απείθαρχοι παρουσιάζονται φέτος οι δύο στυλοβάτες της περσινής ομάδας, Σίλντεφελντ και Ντουγκλάο; Για το ότι ο Βίκτορ δεν μπορεί να πέσει ένα τάκλιν; Για τη θέση του τερματοφύλακα που βγάζει μόνο ανασφάλεια; Για το ότι ο Ντουρίς είναι αλλεργικός στο γκολ; Για το ότι ο Λαβόρδε παίρνει περισσότερες κίτρινες απ’ ότι έπαιρνε ο Άντρος Παναγιώτου;

Βαριέμαι να κάτσω να γράψω για τον αγώνα με την ΑΕΚ. Στο κάτω, κάτω από τη μια υπήρχε μια ομάδα και από την άλλη μαζεύτηκαν κάποια άτομα.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως το βλέπει ο Παντελή. Ο οποίος Παντελή λίαν συντόμως θα μπει για τα καλά στο στόχαστρο. Και ξέρεις σε τέτοιες περιπτώσεις ο καθένας παίρνει από μια πέτρα και αρχίζει και λιθοβολεί. Μεταφορικά μιλάμε έτσι. Φταίει ο πρόεδρος για όλα. Για το φυσικό αέριο, για την εξαφάνιση άγριων ζώων, για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου στην Κωνσταντινούπολη και πάει λέγοντας.

Ότι φταίει, φταίει. Και μάλιστα περισσότερο απ’ όλους. Δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει κανείς από τους παίκτες, ακόμη και να τρώνε προπονητές. Που είναι η πειθαρχία μέσα στην ομάδα; Πως είναι δυνατό να επιτρέπεται σε παίκτες να κάνουν τα αποδυτήρια παιδική χαρά;

Και η επιλογή του με τον Ολλανδό πως θα την στηρίξει; Του έχει πει κανείς του Ολλανδού ότι η ομάδα χρειάζεται δουλειά και δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για να κάνει την ομάδα Άγιαξ της δεκαετίας του 70’; Του είπαν ότι χρειάζεται να δουλέψει στο κομμάτι ψυχολογίας;

Δεν ξέρω, δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του Παντελή. Το φυσά και δεν κρυώνει. Μιλάγαμε το καλοκαίρι για μια ομάδα που μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα και στο τέλος αποδείχθηκε μάζωξη παικτών που τρέχουν έως ότου πάνε στα ντους…

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού:  Επί της ουσίας

De Ζαβού: Επί της ουσίας

Η ουσία στην τελική είναι ότι ο Απόλλωνας αν είναι να πάει μπροστά θα πρέπει να είναι ενωμένος
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Διαφθορά…

De Ζαβού: Διαφθορά…

Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον που τόσο έχει μολυνθεί από τη διαφθορά, επικρατεί η θεωρία του «μπάστε σκύλοι αλέστε»
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X