ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

De Ζαβού: Όλα τα είχε η Μαριορή…

Το ντόπινγκ που αποτελεί τη μεγαλύτερη μάστιγα του επαγγελματικού αθλητισμού και το οποίο τόσο πολύ ξεχάσαμε ή αγνοήσαμε

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Ο φερετζές της έλειπε. Σ’ ένα άθλημα χωρίς θεατές και άδεια γήπεδα, σ’ ένα περιβάλλον που οι βόμβες και οι εμπρησμοί αποτελούσαν μέρος της ετήσιας ατζέντας, σ’ ένα πρωτάθλημα το οποίο ξένες έγκυρες εφημερίδες αποκάλεσαν «πανεπιστήμιο στημένων αγώνων», στο χώρο όπου η διαφθορά και η σύγκρουση συμφερόντων αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των παραγόντων… ήρθε να μας βρει και η ντόπα.

Το ντόπινγκ που αποτελεί τη μεγαλύτερη μάστιγα του επαγγελματικού αθλητισμού και το οποίο τόσο πολύ ξεχάσαμε ή αγνοήσαμε, μπήκε πια στη ζωή μας με την περίπτωση των νεαρών ποδοσφαιριστών. Ομολογώ ότι όλους ξάφνιασε η είδηση περί προβλημάτων υγείας δύο συνομηλίκων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται μάλιστα στην ίδια ομάδα. Λίγο πολύ το μυαλό μας δημιούργησε κάποια σενάρια αλλά στο τέλος επαναπαυτήκαμε σ’ αυτό που λέμε σύμπτωση.

Μέχρι και που οι δύο παίκτες μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑ.Σ.Π οδηγήθηκαν μέχρι το Τ.Α.Ε Λάρνακας προκειμένου να καταγγείλουν «ιατρικές ατασθαλίες» που έτυχαν αποτέλεσμα όχι μόνο να διακοπεί η καριέρα τους αλλά να κινδυνέψει η ίδια τους η ζωή. Προς το παρόν, αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και φυσικά σεβασμός σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Από την άλλη όμως ήρθε στο προσκήνιο ένα πολύ σοβαρό θέμα όπως είναι αυτό του ντόπινγκ. Σ’ ένα επαγγελματικό περιβάλλον, σχεδόν αδίστακτο η παρουσία των παράνομων ουσιών είναι δυστυχώς επιβεβλημένη. Όποιος το αρνείται ή απλά ζει σε συννεφάκια ροζ ή συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα σε μια μπίζινα κερδοφόρα απ’ όλες τις μεριές.

Το χειρότερο όμως δε, είναι η άγνοια ή αν θες τα’ αντανακλαστικά που επιδεικνύουν άπαντες σε σχέση μ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα. Η Πολιτεία ως είθισται, ούτε και που ευαισθητοποιείται, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που το κοινό ακούει ντόπινγκ και νομίζει ότι είναι εξωτικό φρούτο που φυτρώνει σε ξένες πολιτείες.

Ανεξαρτήτως της έρευνας για την συγκεκριμένη περίπτωση, ας είναι τούτο το γεγονός αιτία και αφορμή για να ευαισθητοποιηθούμε άπαντες ούτως ώστε να καθαρίσει ο χώρος και κυρίως να εξαλείψουμε και την τελευταίο πιθανότητα να χαθούν ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού:  Επί της ουσίας

De Ζαβού: Επί της ουσίας

Η ουσία στην τελική είναι ότι ο Απόλλωνας αν είναι να πάει μπροστά θα πρέπει να είναι ενωμένος
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Διαφθορά…

De Ζαβού: Διαφθορά…

Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον που τόσο έχει μολυνθεί από τη διαφθορά, επικρατεί η θεωρία του «μπάστε σκύλοι αλέστε»
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X