ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

De Ζαβού: Νέα εποχή ή…

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Κανονικά θα έπρεπε να ήταν μια σημαντική μέρα για όλους όσους ασχολούνται με το άθλημα. Μετά από 17 χρόνια ανεβαίνει στον θρόνο του βασιλιά της Ομοσπονδίας μια άλλη προσωπικότητα, ένα διαφορετικό άτομο, το οποίο μάλιστα θα θητεύσει για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Κανονικά επίσης θα έπρεπε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία αφού κάθε τι καινούργιο δημιουργεί ελπίδες για κάτι καλύτερο. Δυστυχώς με χίλια ζόρια θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την θητεία του κύριου Κούμα, υπό αυτό το πρίσμα.

Θα θεωρήσουμε ότι ως νέο άτομο, θα επιδιώξει να κάνει τομές, θα υλοποιήσει αποφάσεις ριζοσπαστικές, θα προωθήσει μέτρα εκσυγχρονισμού του αθλήματος και στην τελική θα βελτιώσει το προϊόν που βρίσκεται υπό την εποπτεία του. Όλα αυτά στη σφαίρα της αισιοδοξίας, της ελπίδας και την προσδοκίας για κάτι καλύτερο.

Ρεαλιστικά άμα το δεις, τα δεδομένα δεν είναι υπέρ του. Κουβαλά πολλές αμαρτίες, οι οποίες δύσκολα μπορεί να συγχωρεθούν. Λίγο πολύ στη διαδικασία απαξίωσης του ποδοσφαίρου φέρεται να συμμετείχε και μάλιστα ενεργά ως δεύτερος τη τάξει στην Ομοσπονδία όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν φτάνουν αυτά, ο νέος πρόεδρος της ΚΟΠ κατονομάστηκε από τον πρώην διεθνή διαιτητή, Μάριο Παναγή, ως ο άνθρωπος που κινούσε για χρόνια το παρασκήνιο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ότι δηλαδή ήταν το άτομο που ήλεγχε το χώρο της διαιτησίας, αναδεικνύοντας διαιτητές «κοράκια».

Οι έρευνες (;) της αστυνομίας δεν κατέληξαν πουθενά, αλλά στην Κύπρο να περιμένεις τις διωκτικές αρχές, είναι λες και περιμένεις τη σύζυγο να μείνει έγκυος από τον κρίνο.

Δυστυχώς έχει και άλλα που του καταλογίζουν. Είναι γνωστό ότι είναι κουμπάρος με επικεφαλή πολιτικού κόμματος, ο οποίος ενδεχομένως να ελέγχει το άθλημα προκειμένου να αποκομίσει το όποιο πολιτικό ή κομματικό όφελος. Δεν είναι και λίγο, σε μια χώρα που το ποδόσφαιρο αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό κίνημα να βρίσκεται υπό την εποπτεία σου.

Έλα που δεν τελειώνει ακόμη το κακό. Συν όλων των άλλων, ο «νέος βασιλιάς» διατηρεί επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Με λίγα λόγια μπορεί να επηρεάσει κάθε τι, νοουμένου ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα αποτελούν τη βασικότερη πηγή εσόδων για όλες σχεδόν τις ομάδες.

Το γεγονός ότι μέσα από τις επιχειρήσεις του, ελέγχει και ένα μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων, δεν είναι και τόσο εγκληματικό, αφού στην Κύπρο η μαχητική δημοσιογραφία είναι όπως το χαλούμι στην Αβάνα της Κούβας. Σχεδόν δηλαδή ανύπαρκτη.

Με αυτά και με αυτά, όντως τα δεδομένα δεν σου επιτρέπουν να είσαι και πολύ αισιόδοξος. Όλα τα πιο πάνω και άλλα πολλά, δεν σε αφήνουν να καταλήξεις σ’ ένα συμπέρασμα θετικό ως προς την αλλαγή.

Φοβάσαι ότι δύσκολα θα εγκαταλείψει τη γραμμή του προκατόχου του. Δύσκολα θα πάει κόντρα σε μια κατάσταση που στο κάτω, κάτω αυτοί τη δημιούργησαν.

Είναι αλήθεια ότι η ηγεσία του Κουτσοκούμνη, παραδόθηκε στα θέλω των πολλών, επέτρεψε στον υπόκοσμο να μπει στο άθλημα, άφησε τις ομάδες να γίνουν έρμαιο των τηλεοπτικών πλατφόρμων, έκλεισε τα μάτια σε πολλές παραβάσεις, εξαφάνισε τον κύπριο ποδοσφαιριστή ενώ τα τελευταία χρόνια με τους χειρισμούς τους ανάγκασαν την μεγαλύτερη μάζα του κόσμου να εγκαταλείψει το γήπεδο.

Με το χέρι στην καρδιά και χωρίς να έχουμε τίποτα το προσωπικό με το νέο πρόεδρο, ευχόμαστε να πάει κόντρα στον ίδιο του τον εαυτό. Ή μάλλον αυτόν που του καταλογίζουν, γιατί στο κάτω, κάτω οι φήμες και οι κατηγορίες δεν αποτελούν σώνει και καλά την πραγματικότητα.

Στο κάτω, κάτω ο καθένας πρέπει να κρίνεται από το έργο του και όχι από τα κουτσομπολιά ή τις αβάσιμες κατηγορίες. Όσο και αν φαίνεται «παλιός» αξίζει στο νέο πρόεδρο η εμπιστοσύνη έως ότου κριθεί για τις αποφάσεις του.

Το σίγουρο είναι ότι είναι ο νέος «βασιλιάς». Και ως τέτοιος πρέπει να τον τιμήσουμε. Έως ότου δούμε τι θα κάνει μήπως και αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Είτε δηλαδή ν’ αλλάξουμε ή μία από τα δύο… ίσως ακόμη χειρότερα.

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Τρόμος και ανησυχία…

Τρόμος και ανησυχία…

Προκαλούν τον κόσμο η έλλειψη σοβαρότητας εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων αλλά και προσώπων
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X