ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

De Ζαβού: Φτιάχνεται το σπίτι...

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Μη κολλήσεις στο χθεσινό παιγνίδι. Λέγαμε και στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95 αμέσως μετά το ματς, άμα οι δύο ομάδες ήταν σπίτια, η Ομόνοια θα ήταν ένα αχούρι μες τη μπόχα και την ακαταστασία, ο ΑΠΟΕΛ είναι ένα σπίτι καλοφτιαγμένο που χρειάζεται τη σωστή διακόσμηση.

Εκεί να μείνουμε. Στο πως θα διακοσμηθεί το σπίτι. Ποια έπιπλα και που θα τοποθετηθούν προκειμένου να αποκτήσει μια όμορφη εικόνα. Ντεκορατέρ ο κύριος Τραμεντσάνι, ο οποίος αν μη τι άλλο έχει και μια καλαισθησία νοουμένου ότι προέρχεται από την χώρα του στυλ.

Το "σπίτι" έχει και πολλά περιθώρια βελτίωσης, έχει διακοσμητή που μάλλον κατάλαβε τη διαρρύθμιση, έχει έπιπλα ποιότητας και για την αποθήκη... και χρόνια τώρα εκεί μένουν οι μόνιμοι πρωταθλητές.

Στις 25 Οκτωβρίου γράφαμε ότι ο ΑΠΟΕΛ ακόμη ψάχνεται. Δεν θύμιζε ομάδα, αναρωτιόσουν ποιος και που, πως επιτίθεται, πως αμύνεται, ποια γενικώς είναι η φινέτσα του.

Δεν ήμασταν και πολύ εκτός πραγματικότητας. Άλλοι ήταν και μάλιστα καρά Αποελίστες, που έλεγαν ότι με τέτοιο ρόστερ δεν πας πουθενά, ότι ο Ιταλός μια που και θα έρθει μια και που θα φύγει… και από μαλακίες να χορτάσει το στομάχι σου.

Σου το ξαναλέω. Ας μην επικεντρωθούμε στο παιγνίδι με την Ομόνοια. Έτσι και αλλιώς τη χειρότερη ίσως ομάδα του πρωταθλήματος κέρδισες. Γι’ αυτό ακριβώς ας μιλήσουμε για κάτι άλλο, ίσως πιο σημαντικό.

Και είναι πολύ πιο σημαντικό ότι κάποια πράγματα ζωτικής σημασίας διορθώνονται. Πρώτη φορά η ομάδα φέτος είχε και αρχή και τέλος. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, αγωνίστηκαν στις θέσεις που αποκτήθηκαν για να αγωνίζονται. Δεν είδαμε ξέρω γω, τον Ζαχίντ στ’ αριστερά, τον Λούκας προωθημένο χαφ, τον Βούρο στόπερ και πάει λέγοντας. Τα είχαμε δει όμως όλα αυτά σε διάφορα παιγνίδια, συν το γεγονός ότι η ομάδα δεν είχε καμία συνοχή. Και περίμεναν όλοι τον Ιορδανό θαυματουργό να τα βγάλει πέρα. Και τα έβγαζε ο αθεόφοβος.

Δεν μπορώ, μια μικρή παρένθεση θα την κάνω για την αρχοντιά του. Το άτομο προσβάλλει μέχρι στιγμής τον κάθε αριστερό μπακ που στέκεται απέναντι του. Όχι απλά τον προσβάλει, αποτελεί κιόλας κίνδυνο για την υγεία του. Θα μπορούσαν να τον χορηγήσουν οι χειροπράκτες ή φυσιοθεραπευτές του νησιού. Κινδυνεύουν οι σπονδυλικές στήλες των αντιπάλων. Και κάτι τελευταίο. Ότι και να κάνει ο αντίπαλος προπονητής για να τον αφήσει εκτός αγώνα, μια στιγμή είναι ικανή να πάει στράφι ο πίνακας τακτικής του. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Καλές οι τακτικές, οι άψογοι αμυντικοί μηχανισμοί, αλλά το ατομικό ταλέντο δεν περιορίζεται. Αρκεί μια φάση, ένα λεπτό για να εξωτερικευτεί. Θεός ο μικρός.

Κλείνει η παρένθεση. Λέγαμε ότι για πρώτη φορά είδαμε τον ΑΠΟΕΛ ομάδα με σωστές τοποθετήσεις παικτών. Επ’ αυτού υπήρξαν δύο σημαντικά στοιχεία. Η τοποθέτηση του Νατέλ ως αριστερό εξτρέμ καθιστώντας την αριστερή μεριά και με Καζού, Κόπα Καμπάνα. Ακόμη όμως πιο σημαντικό ήταν η απόδοση του Ζαχίντ. Πέραν του ότι είναι ένας παίκτης που απέδειξε ότι κερδίζει και παιγνίδια μόνος του άμα λάχει. ο Νορβηγός ως επιτελικός χαφ άρα και ρυθμιστής της επιθετικής λειτουργίας, άμα ανέβει θα φτιαχτεί ολόκληρη η ομάδα επιθετικά. Και εκεί να δεις πως ανεβαίνει και άλλο ο Τάμαρι, ο Νατέλ, ο Ρέζα και όποιος τέλος πάντων συμμετέχει στο επιθετικό παιγνίδι.

Συνολικά μιλώντας είχαμε την διόρθωση της αριστερής γραμμής και ακόμη καλύτερα το σουλούπωμα της μεσαίας. Γιατί μ’ έναν καλό Ζαχίντ ή Ντε Βινσέντι και έχοντας πίσω τους Λούκας και Μοράις ή Αρτυματά ή Γκέντσογλου τότε το όλο πράγμα ομορφαίνει και στο κέντρο.

Και ομορφαίνει ακόμη περισσότερο άμα σκεφτείς ότι λίαν συντόμως θα επιστρέψουν και ένα σωρό παίκτες. Και όχι όποιοι να ναι. Ντε Βινσέντι,Εφαίμ, Ενσούε, Μιλάνοφ και Ρουέδα παίζουν σε οποιαδήποτε ομάδα στην Κύπρο με σχετική άνεση. Άρα οι μαλακίες του τύπου δεν υπάρχει ρόστερ και κουροφέξαλα είναι απλά μορφή αυτοϊκανοποίησης για κάποιους.

Ένα πράγμα ακόμη. Δεν ξέρω αλλά ακούω ότι ο Λούκας χρειάζεται ν’ ανεβάσει απόδοση. Ο Λούκας και ο κάθε παίκτης που αγωνίζεται στον ΑΠΟΕΛ θ’ ανέβει όταν ανέβει όλη η ομάδα. Πέραν τούτου ο Βραζιλιάνος είναι ότι καλύτερο υπάρχει στον χώρο του άξονα. Ναι έκανε λάθη χθες ή αν θες και προχθές αλλά τα λάθη διορθώνονται. Σημασία έχει ότι τρώει το γήπεδο, αμυντικά και επιθετικά και είναι από τους διακριθέντες σχεδόν σε κάθε παιγνίδι.

Όσον αφορά τον Τραμεντσάνι, δείχνει ότι έχει καταλάβει το σπίτι που κλήθηκε να διακοσμήσει. Και επίσης καταλάβε και το περιβάλλον που βρίσκεται, εννοώντας το κυπριακό ποδόσφαιρο. Γιατί όσοι πάλι έκαναν τους έξυπνους για την τριάδα με Αρτυματά που χρησιμοποίησε σε δύο ματς, πολύ απλά πήραν την απάντηση. Μέχρι να μάθει ήθελε τουλάχιστον να φυλάξει τα νώτα του. Και προέρχεται από μια σχολή που έτσι και αλλιώς η άμυνα είναι ευαγγέλιο. Τον κάτι σαν τρίτο στόπερ θα τον ξαναδούμε να είσαι σίγουρος. Αν μη τι άλλο όμως ξέρει πια, που θα επιτεθεί και πως.

Άσε και που είναι και ωραίος από τον πάγκο. Καθόλου τυχαίο που οι παίκτες τρέχουν σε εκείνο το σημείο για να πανηγυρίσουν το γκολ. Άμα το ΓΣΠ γέμιζε από κόσμο και η ομάδα είχε θετικά αποτελέσματα θα γινόταν άνετα ο αγαπημένος των οπαδών. Οκ, άμα έχανε τα γνωστά. «Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά», «Δεν είναι σοβαρός και κτυπιέται στον πάγκο» και κάτι τέτοια από ανθρώπους που γενικώς λένε αυτό που τους βολεύει.

Όπως και να χει. Το "σπίτι" που λέμε έχει και πολλά περιθώρια βελτίωσης, έχει έναν διακοσμητή που μάλλον κατάλαβε τη διαρρύθμιση, έχει έπιπλα ποιότητας και για την αποθήκη...  και χρόνια τώρα εκεί μένουν οι μόνιμοι πρωταθλητές. 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού:  Επί της ουσίας

De Ζαβού: Επί της ουσίας

Η ουσία στην τελική είναι ότι ο Απόλλωνας αν είναι να πάει μπροστά θα πρέπει να είναι ενωμένος
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Διαφθορά…

De Ζαβού: Διαφθορά…

Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον που τόσο έχει μολυνθεί από τη διαφθορά, επικρατεί η θεωρία του «μπάστε σκύλοι αλέστε»
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X