ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

De Ζαβού: Μπέρδεμα…

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Φέτος είμαι μπερδεμένος. Νομίζω και πολλής κόσμος που είναι κοντά στην ομάδα ή την παρακολουθεί εκ του μακρώθεν. Στη δική μου την περίπτωση δεν ξέρω πώς να τους κρίνω. Να το προσεγγίσω, έχοντας στο μυαλό μου τον Απόλλωνα που απολαμβάνουμε τα τελευταία δύο χρόνια ή να τους δούμε ως τον Απόλλωνα από το φετινό Νοέμβριο και έπειτα;

Ξέρεις, η ίδια η ομάδα δεν μας έδινε άλλες επιλογές πέραν από το να την αποθεώσουμε. Δεν είχε κανά ψεγάδι, ήταν σούπερ εντυπωσιακή, ιδιαίτερα πέρσι αλλά και φέτος… στο μεγαλύτερο χρονικό κομμάτι.

Το ιατρικό ρεπορτάζ της ομάδας είναι ωσάν και στείλαμε διμοιρία Αμερικανών στρατιωτών στο Βιετνάμ να πολεμήσουν τους Βιετκόνγκ.Λίγο να ασχοληθεί ο ρεπόρτερ θα μπορέσει να μπει στο Γε.Σ. Υ ως γιατρός

Από ένα σημείο και μετά, η ομάδα παρουσιάζει κάποιες παθογένειες που δεν είμαι σίγουρος εάν πρέπει να τις έχει. Δηλαδή το ότι η ΑΕΚ υποφέρει και είναι με το ζόρι στην πρώτη εξάδα, το κατανοώ. Για τον Απόλλωνα δε νομίζω ότι θα έπρεπε να ήταν έτσι. Δεν είναι έτσι και αλλιώς ΑΕΚ, αλλά κάποια ψεγάδια που παρουσιάζονται όταν οι ομάδες παίζουν 30 παιγνίδια μέχρι το μήνα Ιανουάριο, ο Απόλλωνας τα έχει.

Τραυματισμοί, ατυχίες, κούραση, έλλειψη συγκέντρωσης… είναι μεν λογικά να προκύψουν αλλά τουλάχιστον πέρσι ο Απόλλωνας δεν τα πέρασε σε τέτοιο βαθμό. Και κάθομαι και σκέφτομαι. Ήταν μήπως σύμπτωση και γενικώς τυχαίο ή όντως υπήρχε η τεχνογνωσία για να τα ξεπεράσει;

Θέλω να πιστεύω ότι είναι το δεύτερο. Και αν όντως είμαι σωστός, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε γιατί φέτος ο Απόλλωνας δεν έχει τη συνέχεια ή την σταθερότητα την περσινή. Που επαναλαμβάνω είναι ότι πιο δύσκολο για την ομάδα, τον προπονητή, το επιστημονικό επιτελείο και ιδιαίτερα τους παίκτες. Αλλά πέρσι το έκαναν, γαμώ την τρέλα μου!!!

Φέτος, οκ είναι οι τραυματισμοί. Μην αρχίσω να γράφω τώρα γιατί το ιατρικό ρεπορτάζ της ομάδας είναι ωσάν και στείλαμε διμοιρία Αμερικανών στρατιωτών στο Βιετνάμ να πολεμήσουν τους Βιετκόνγκ. Με συγχωρείς… της πουτάνας. Λίγο να ασχοληθεί ο ρεπόρτερ του Απόλλωνα με όλους αυτές τις περιπτώσεις τραυματισμών θα μπορέσει να μπει στο Γε.Σ. Υ ( όταν αυτό εφαρμοστεί) ως γενικός γιατρός.

Είναι και η ατυχία το καταλαβαίνω. Αν και η συσσώρευση θλάσεων είναι αποτέλεσμα κάποιων χειρισμών μάλλον λανθασμένων. Γιατί το να παίξει ο Μάρκοβιτς περισσότερα παιγνίδια απ’ ότι έκαναν όλες οι υπόλοιπες ομάδες, μάλλον δεν ευθύνεται η κακοτυχία. Κακοτυχία ήταν του Γιούστε αφού ο τένοντας του πήγε στο δόξα πατρί.

Γενικώς η διαχείριση του ρόστερ λόγω ακριβώς των απουσιών δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο ιδανική όσο ήταν πέρσι. Άρα κάπου άλλου πρέπει ν’ ανατρέξουμε. Και άμα με ρωτάς που… μάλλον θα πρέπει να φέρουμε στο μυαλό μας το καλοκαίρι.

Κατ’ ευθείαν στο ψητό. Ο Σουμά ποτέ δεν έγινε Ζάντερ. Ποιος την πλήρωσε; Ο Βασιλείου. Που ούτε να διαμαρτυρηθεί ή να θυμώσει μες στο γήπεδο δεν έχει την όρεξη. Ο Μπρου, καλός παίκτης αλλά ο Άλεφ είχε την ίδια απόδοση από τον Ιούλιο μέχρι τον Μάιο.

Ο Χάμπος ήρθε αλλά εδώ και δύο μήνες τον βλέπεις σαν στόπερ, αφού δεν φρόντισαν να γεμίσουν την θέση εκεί λες και ο Γιούστε ή πολύ περισσότερο ο Ρομπέρζ είναι βιονικοί. Ο δε Καραγιόλ είναι λες και δεν έχει ακόμη μπει στην ομάδα. Ότι και να κάνει μες στο γήπεδο, είναι λες και είναι τσακωμένος με τους υπόλοιπους. Ενώ ο Γιάκολις και έκανε σπουδαία πράγματα στο μεγαλύτερο μέρος της περσινής χρονιάς και έδεσε με τον Ζοάο Πέδρο δημιουργώντας την ισχυρότερη δεξιά γραμμή που είδαμε τα τελευταία χρόνια μες στα γήπεδα και ανέβαζε τους επιθετικούς με τις ασίστ του, κυρίως τον Μάγκλιτσα.

Ακόμη και ο Άλεξ Ντα Σίλβα, είχε συμμετοχή στην περσινή προσπάθεια, μη τα μηδενίζουμε όλα. Ιδιαίτερα μέχρι τον Δεκέμβριο έκανε και αυτός κάποια πράγματα για την ομάδα. Ενώ φέτος, πέραν του Φακούντο που όντως βοήθησε και πλέον μπήκε στη λίστα των κουρασμένων, δεν μου έρχεται στο μυαλό κάποιος που έκανε το κάτι παραπάνω. Ο Σουμά; Ο Καραγιόλ; Ακόμη και ο Μπρου που βοήθησε, είναι Άλεφ;

Είναι η δική μου άποψη, δεν ξέρω αν την συμμερίζεσαι ή με βρίζεις αλλά το καλοκαίρι φέτος δεν ήταν και το πιο ιδανικό. Δεν δημιούργησε και τόσο μεγάλο βάθος μες στην ομάδα, όσον αφορά το ρόστερ.

Έγινε ότι έγινε. Το χειμώνα, τι κάνουμε; Κατ’ αρχήν να σου πω ότι άμα ήμουν Κίρζης δεν θα ασχολιόμουνα. Αφού δε λέει να μπει μες στο «συνδικάτο» του κυπριακού ποδοσφαίρου, στη θέση του θα είχα πει «αϊσιχτίρ πια, να πάτε να πνιγείτε». Αλλά είναι πρόεδρος του Απόλλωνα. Και ως τέτοιος έχω την άποψη ότι πρέπει να βοηθήσει την ομάδα. Να διορθώσει όποια λάθη πιστεύει αυτός και ο Σοφρώνης ότι έγιναν το καλοκαίρι.

Μπορεί και να πιστεύει ότι η ομάδα είναι φουλ. Σου το λέω για μια ακόμη φορά ότι ποτέ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, δεν υπήρξε ομάδα που να μην χρειάζεται ενίσχυση. Ακόμη και η Μίλαν του Σάκι, η Μπάρτσα του Γκουαρδιόλα ή ο Άγιαξ του Μίχελς. Άρα κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει.

Σκέφτονται μάλλον ότι δεν έχουν ποιον να διώξουν. Με συγχωρείς και πάλι αλλά συμβόλαια έχουν οι παίκτες, δεν έχουν τελέσει γάμο με την ομάδα και θα τρέχουμε να πάρουμε διαζύγιο. Να μου πεις το οικονομικό κόστος. Και εγώ σου λέω, τέσσερις φορές μες τους ομίλους του Γιουρόπα ακόμη δεν έδωσαν την δυνατότητα να διώξεις έναν παίκτη για να φέρεις κάποιον που θα σε βοηθήσει. Έγινε με τον Σουμά και ήρθε ο Τσέχος. Οκ… με τα στόπερ τι γίνεται;

Άμα πάθει κάτι ο καλύτερος στόπερ του πρωταθλήματος, τι θα κάνουμε; Για σκέψου τον Ρομπέρζ τραυματία; Με το Ντίλαν θα μείνουμε; Με τον Γιούστε που θα επιστρέψει μετά από μήνες; Ή με τον κατ’ ανάγκη Χάμπο ο οποίος και αυτός σε κάποια φάση θα τα φτύσει.

Θα μου πεις Σελίμοβιτς; Θα σου πω όμως και εγώ ότι θεωρητικά, θεωρητικά ξανά γράφω, δεν είναι η μεταγραφή που θα σου δώσει πρωτάθλημα. Πέρσι έφερες τον παικταρά Μάρκοβιτς. Άμα δεν τον έφερνες, νομίζεις ότι θα το πήγαινες μέχρι το τέλος.

Τέλος. Ο χειμώνας δίνει πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν έχουν ρίξει άσπρη πετσέτα και αν το έχουν κάνει με το δίκαιο τους κιόλας. Έχουν μια βάση. Βλέπουν πράγματα και καταστάσεις. Αλλά στη θεωρία και στην πράξη, κάποια λάθη του καλοκαιριού που πληρώνεις πρέπει να διορθωθούν.

Εκτός αν το πάρει έτσι. Χωρίς καμία ενίσχυση. Μπερδεύτηκα και πάλι. Με συγχωρείς. Περίμενε να δούμε…

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού:  Επί της ουσίας

De Ζαβού: Επί της ουσίας

Η ουσία στην τελική είναι ότι ο Απόλλωνας αν είναι να πάει μπροστά θα πρέπει να είναι ενωμένος
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X