ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

De Ζαβού: Μια ντίβα… στο χαρτί

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Θες να γράψεις ένα σωρό πράγματα για την Ομόνοια. Για το διχασμό που προκλήθηκε πριν από λίγους μήνες, για την ελπίδα που πάλι επέστρεψε, για τον κόσμο που διψά για διακρίσεις, για το νέο διοικητικό μοντέλο, για τους παίκτες που ήρθαν, για τους παίκτες που έμειναν, για τον Άνχελ Γκόμεθ, και φυσικά για το ποιος είναι ο κόουτς, πως το σκέφτεται, τι θα λανσάρει και πάει λέγοντας.

Γαμώ το μου, είναι όλα μα όλα καινούργια. Λίγο να έβλεπες τη φώτο της ομάδας στο φιλικό με τη Χαντέρα θα νόμιζες ότι είναι ομάδα από τα ξένα και κάνει προετοιμασία στην Αγία Νάπα.

Στο μυαλό μου, η Ομόνοια μοιάζει με κάτι ντίβες που σάρωναν στη σκηνή και μετά η καριέρα τους ξέφτισε,. Κάτι σαν χολιγουντιανή ταινία, που στο τέλος το comeback είναι θριαμβευτικό και συγκινείσαι.

Απ’ όλα αυτά τα καινούργια ή μάλλον αυτά τα καινούργια πράγματα, είναι που φουντώνουν περισσότερο ακόμη την αγωνία, όχι μόνο στους οπαδούς της αλλά για όλους όσους ασχολούμαστε με το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Στο δικό μου το μυαλό, η Ομόνοια μοιάζει με κάτι ντίβες που σάρωναν στη σκηνή και μετά η καριέρα τους ξέφτισε, έπεσαν στα πατώματα και μετά επέστρεψαν και πάλι δυναμικά. Κάτι σαν χολιγουντιανή ταινία ένα πράγμα, που στο τέλος το comeback είναι θριαμβευτικό και σε κάνει να συγκινείσαι.

Και πέρσι η Ομόνοια ήταν νέα ομάδα, αλλά φέτος είναι άλλο πράγμα. Είναι όλα μυστήρια. Πέρσι είχαμε τον Πάμπο φέτος έχουμε τον Ολίβα. Πέρσι ο τρόπος διοίκησης ήταν ο ίδιος από το 1948, τώρα είναι επενδυτής. Με λίγα λόγια δεν ξέρουμε τίποτα.

Το κυριότερο κατ’ εμέ είναι οι ικανότητες του προπονητή. Γιατί και 16 Ινιέστα να του έχει φέρει ο Γκόμεθ, άμα δε δέσουν, δεν γίνουν ομάδα, δεν πιστέψουν τη φιλοσοφία του… τότε κλάφτα Χαράλαμπε, όπως έκλαψε ο περσινός κόουτς.

Επί τούτου θα πρέπει να περιμένουμε. Όπως επίσης θα πρέπει να περιμένουμε και τι ψώνισε ο Ισπανός από την αγορά. Όχι μόνο την ευρωπαϊκή αλλά και της Αμερικής, αφού αρκετοί κατάγονται ή αγωνίστηκαν στην ήπειρο που ανακάλυψε ο Κολόμβος… γαμώ την περιέργεια του.

Πέραν αυτού υπάρχει ένα μωσαϊκό εθνικοτήτων αφού στο υφιστάμενο ρόστερ παίζουν 6 Ισπανοί, Γάλλος, Κροάτης, Ελλαδίτης, Βραζιλιάνος, Ιταλός, Καμερουνέζος, Μεξικανός, Κοσταρικανός, Ουρουγουανός, Γεωργιανός, Σλοβένος, Καποβερντινός και 2 Άγγλοι. Ομολογώ ότι ο Πύργος της Βαβέλ είχε λιγότερες φάρες, παρά το φετινό ρόστερ της ομάδας. Στο σύγχρονο όμως ποδόσφαιρο, δεν έχει καμία, μα καμία σημασία.

Πάμε παρακάτω. Ο Γκόμες επέλεξε να δημιουργήσει βάθος στην ομάδα αφού απέκτησε για τον κατάλογο Β΄ (Μανρίκε, Μόντες, Εντρένα, Πρέτσε, Γκρίνιτζ άμα βάλεις και τον Κιπιάνι, κάνεις μισή ομάδα) ενώ αποκτήθηκε και ο Κούσουλος που επίσης μπορεί να παίξει σε ανταγωνιστικό επίπεδο αλλά και ο Χριστοδούλου.

Ως προς τον κατάλογο Α’ μέχρι στιγμής έχουν κλείσει θέση 14 παίκτες ενώ η τελευταία μεταγραφή θα αποφασιστεί μέσα από την προετοιμασία σε ποια θέση θα ενισχυθούν. Από τα πιο κάτω δεδομένα, άμα με ρωτάς μάλλον θα πάνε για χαφ, οκτάρι που λέμε.

Πρώτα να δούμε όμως τους 14 που εγγράφηκαν στον κατάλογο Α’. Από πέρσι έμειναν οι Βύντρα, Αντονία, Σοάρες, Τζαΐλσον και Ντερμπισάιαρ. Τους πέντε ήρθαν να βρουν οι Μεχία, Λόπες, Μότα, Γκαφούρ, Ενρίκες , Λοέ , Ζίβετς , Ραμίρες και Αλπιν.

Πως όμως απλώνονται όλοι αυτοί στο χαρτί, έχει ενδιαφέρον να το δούμε. Να πούμε κατ’ αρχήν ότι μέσα από τα φιλικά ο Ολίβα προσπαθεί να περάσει το 4-2-3-1 με διάφορους μετασχηματισμούς και το 3-5-2 το οποίο επίσης μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Τι έχει όμως ενώπιον του ο Ισπανός, ας το δούμε τώρα.

Στον άσσο είναι στάνταρ ο Μεχία και ο Παναγή σαν δεύτερος. Στα δεξιά υπάρχει επίσης πληρότητα αφού δεσπόζει η παρουσία του Μότα αλλά είναι και ο Τζαϊλσον. Εκεί υπάρχει επίσης και η επιλογή του 16χρονου (!!) Κριστιάν Φώτη ενώ στη χειρότερη πάει και ο Βύντρα.

Απέναντι τους ακριβώς μυρίζει ισπανικό χαμόν, αφού είναι ο Ίσμα Λόπες ενώ ως εναλλακτική είναι ο συμπατριώτης του Μανρίκε.

Στα στόπερ φαίνεται να υπάρχουν πολλές επιλογές με τους Γκαφούρ, Βύντρα, Πρέτσε, Κατελάρη και Κούσουλο να δημιουργούν ένα ευχάριστο προβληματισμό στον κόουτς. Στο κέντρο της άμυνας μπορεί να παν άμα γουστάρει και ο Ενρίκες και ο Λόε αλλά και ο Μότα.

Στα χαφ άμα είναι να τα χωρίσουμε σε αμυντικά και μη, στην πρώτη δέσμη είναι οι πανύψηλοι Ενρίκες και Λοέ, γιατί όχι ο Άλεξ Σοάρες όπως επίσης και οι Κατελάρης και Κούσουλος που την έχουν παίξει τη θέση. Στα πιο δημιουργικά εκεί στον επιτελικό χώρο είναι ο Αλμπίν που έχει βαρύ βιογραφικό, ο Μόντες και ως εναλλακτική λύση πάει και ο Ζίβετς. Από τους ακραίους είναι οι παλιοί Χριστοφή, Κιπιάνι και Αντονία και ήρθαν και τους βρήκαν οι Ζίβετς, Εντρένα, ο Ραμίρες που άμα λάχει μετακινείται στα φτερά αλλά και ο Τζαίλσον επίσης.

Στην κορυφή είναι ο σούπερ Ματ, ο Κοσταρικανός Ραμίρες, ο νεαρός Άγλλος Γκρίνιτζ και ο Κιπιάνι που έχει παιξει στον Εθνικό τη θέση.

Απ’ όλους αυτούς βγάλε τον Ολίβα ή τον Γκόμες από μέσα σου και αποφάσισε που χρειάζεται που θα σπαταλήσεις τη τελευταία μεταγραφή.

Γενικώς περιμένουμε όλοι πως και πώς να δούμε τούτη την Ομόνοια. Προς το παρόν είναι όλα άγνωστα. Υπάρχει όμως η ελπίδα και κυρίως αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι σοβαρότητα και ταπεινότητα. Γιατί άμα είναι ν’ αρχίσουμε τα περσινά και τη δεύτερη αγωνιστική έρθει καμιά στραβή με τους απέναντι, θα ξεκινήσει η «χάβρα των εβραίων». Σεμνά και ταπεινά… μέχρι να εμφανιστεί η ντίβα, να τη δούμε και μακάρι να τη χαρούμε.

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Τρόμος και ανησυχία…

Τρόμος και ανησυχία…

Προκαλούν τον κόσμο η έλλειψη σοβαρότητας εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων αλλά και προσώπων
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X