ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

De Ζαβού: Κάτι περισσότερο… από μεταγραφή

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Θα σου έγραφα άλλο μέλος του σώματος στον τίτλο, αλλά μου έχουν πει ότι μας διαβάζουν μικρά παιδιά. Δεν ξέρω αλλά τούτη η περίπτωση με το Ντουρίς, δεν είναι απλά σήριαλ, σαπουνόπερα είναι, απ’ αυτές που ξεκινούν και είσαι μικρό παιδί και στο τέλος καταλήγεις να τις παρακολουθείς με το παιδί σου.

Θυμάσαι «Τόλμη και Γοητεία»; Τώρα ποιος έχει την γοητεία και ποιος την τόλμη, κανείς δεν ξέρει. Πάντως η σαπουνόπερα Ντουρίς έχει πολύ περισσότερο σασπένς από τη σαπουνόπερα Λαβόρδε.

Η υπόθεση Ντουρίς εξελίσσεται σε κάτι περισσότερο από μεταγραφή ενός πολύ καλού παίκτη. Είναι ίσως η ευκαιρία του Παντελή να καταλάβει πολλά για φίλους και εχθρούς αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό

Επειδή ακριβώς εμπλέκονται και Ρώσοι και ομάδες άλλες, εθνική Σλοβακίας, σιγά που θα έλειπε ο ΑΠΟΕΛ. Ενώ με τον Κολομβιανό είναι εκεί. Όποτε θυμηθεί το παίζει Ανορθωσιάτης άμα όμως έρθει η ώρα για τα λεφτά, γίνεται χρηματιστής στη Wall Street.

Άσε κιόλας που άρχισα να πιστεύω ότι η πλοκή στο σενάριο με τον Σλοβάκο επιθετικό, έχει μεταξύ άλλων και βουντού. Να σου εξηγήσω. Ποιος ήταν αυτός που σου μαύρισε τα συκώτια πριν έρθει ο Ντουρίς; The one and only… Καμαρά. Ήρθε ο άλλος από την Ρωσία και μια ανάσα ανακούφισης ήρθε για όλους. Και όμως, λες ο Αφρικανός να είναι πίσω από την υπόθεση; Να ναι εκεί που βρίσκεται να ρίχνει βελάκια πάνω στη φώτο του Ντουρίς; Ή μάλλον του Παντελή;

Γιατί του προέδρου του έχει βγει το λάδι με την περίπτωση του Σλοβάκου. Δεν άντεξε χθες και βγήκε στα κανάλια για να πει τα δικά του.Σου το λέω μάλλον πήρε θέση άμυνας ή επίθεσης. Γιατί υπήρχε ένα σοβαρό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Goal News που λίγο πολύ του καταλόγιζε ότι αθέτησε τη συμφωνία με τους Ρώσους ως προς την πρώτη δόση που έπρεπε να καταβάλει σ’ αυτούς μ’ αποτέλεσμα οι της Όρεμπουργκ να στραβώσουν και να χαθεί ο παίκτης. Ανεξαρτήτως το ότι η Ανόρθωση ισχυρίζεται ότι η περίπτωση στράβωσε γιατί ακριβώς οι Ρώσοι αποφάσισαν να αλλάξουν τους όρους του ντιλ. Ο καθένας λέει αυτά που θέλει, άρα και ο καθένας πιστεύει και αυτά που θέλει επίσης.

Συν το γεγονός ότι το ρεπορτάζ έκανε ξεκάθαρο λόγο για τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο «σχεδιασμός υλοποιείται σαν ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί». Λίγο, πολύ όμως τα ξέραμε αυτά. Κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι επί Παντελή το θησαυροφυλάκιο της Ανόρθωσης μοιάζει με αυτό της Κεντρικής Γερμανικής Τράπεζας. Αντιθέτως. Όλοι το γνωρίζουν.

Έλα όμως που η υπόθεση Ντουρίς πάει να πλήξει τον Παντελή. Πρώτον γιατί επί της ουσίας, πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη που δίνει λύσεις στο «εννιάρι». Δεν είναι και το πιο εύκολο πια στο σύγχρονο ποδόσφαιρο να βρεις τον φορ που κάνει τη μισή φάση γκολ.

Δεύτερον γιατί ο Παντελή στη δεύτερη του θητεία ως πρόεδρος τίθεται για πρώτη φορά ενώπιον ενός μεταγραφικού σήριαλ. Που περιλαμβάνει και ΑΠΟΕΛ. Είναι δηλαδή αυτό που λέμε πρεστίζ.

Τρίτον, μπορεί η εν λόγω υπόθεση να αποτελέσει το εφαλτήριο για να ξεσπαθώσουν οι «Συγκλητικοί». Αυτοί που περιμένουν δηλαδή το Παντελή στη γωνία για να βγάλουν μαχαίρια. Το είχαμε γράψει από τότε θυμάμαι, ότι η Ανόρθωση από τα «Νοεμβριανά» του 08, θυμίζει κάτι από Αρχαία Ρώμη στο ναδίρ της. Τα μαχαίρια μοιάζει να είναι θαμμένα, με την πρώτη όμως αφορμή κάποιοι είναι έτοιμοι να τα βγάλουν. Και η υπόθεση Ντουρίς μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για τα πάντα. Οι επιθέσεις κατά της διοίκησης να αυξηθούν. Υπόγεια ή μη.

Υπάρχει όμως μια σημαντική παράμετρος που έχει να κάνει με τον κόσμο. Η πλειοψηφία των οπαδών της Κυρίας, τρέφει σεβασμό προς την παρούσα διοίκηση. Η περσινή χρονιά και η επιστροφή της αξιοπρέπειας στο Παπαδόπουλος αποτελεί το συμβόλαιο τιμής μεταξύ των οπαδών. Άλλωστε από όλους τους ποδοσφαιρικούς λαούς οι Ανορθωσιάτες το έχουν αποδείξει πολλάκις ότι πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα τους. Μάλλον λόγω του Βαρωσιού, της Αμμοχώστου.

Σ’ αντίθεση με τους «Συγκλητικούς», ο λαός δεν έχει καμία διάθεση να περάσει τα δεινά που πέρασε τα τελευταία δέκα χρόνια. Μη σου πω κιόλας ότι είναι έτοιμοι να αποτρέψουν κάθε σκέψη για διχόνοια.

Όπως και να έχει η υπόθεση Ντουρίς εξελίσσεται σε κάτι περισσότερο από μεταγραφή ενός πολύ καλού παίκτη. Είναι ίσως η ευκαιρία του Παντελή να κοσκινίσει ποιοι είναι οι φίλοι του και ποιοι είναι οι εχθροί του. Ποιοι είναι έτοιμοι να συνεισφέρουν οικονομικά και ποιοι θα κάνουν τις πάπιες. Ποιες είναι ακόμη οι δυνατότητες του ιδίου, οικονομικά και όχι μόνο.

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Διαφθορά…

De Ζαβού: Διαφθορά…

Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον που τόσο έχει μολυνθεί από τη διαφθορά, επικρατεί η θεωρία του «μπάστε σκύλοι αλέστε»
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Φτου!!!

De Ζαβού: Φτου!!!

Η ΑΕΛ είναι εκεί, βελτιώνεται και βγάζει ποδοσφαιρική υγεία
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X