ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

De Ζαβού: Καπνός; Άρα φωτιά…

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Με συγχωρείς για τον τίτλο. Ενδεχομένως να μην είναι ο σωστός, τέτοιες ώρες που περνά η Αττική. Πονά η ψυχή σου και για τον κόσμο και για τα δάση και για τα σπίτια που χάνονται, τα ζώα, το φυσικό κάλλος… πίστεψε με πονάει η ψυχή σου. Άμα κιόλας έχεις ζήσεις σ’ αυτά τα μέρη και μια και δύο φορές, ο πόνος είναι μεγαλύτερος.

Ευτυχώς όμως ο τίτλος δεν έχει να κάνει με την πραγματικότητα αλλά έχει μια μεταφορική έννοια. Αναφέρεται σ’ αυτό το καλοκαιρινό θέμα που έχει να κάνει με την απόκτηση ή όχι τερματοφύλακα από τον Απόλλωνα. Θα έρθει δεν θα έρθει, κανείς δεν το ξέρει.

Πόσο όμως φρόνιμο είναι να διατηρείται το θέμα ενίσχυσης με τερματοφύλακα. Ο Βάλε δεν ακούει, δεν διαβάζει, δεν μιλάει, δεν επηρεάζεται; Και πες ότι είναι ο βράχος. Άμα γίνει καμιά στραβή;

Από το Μάιο οπότε και η ομάδα έμεινε χωρίς τίτλο, ξεκίνησαν οι πρώτες φήμες περί αποχώρησης του Βάλε. Δεν ήθελαν και πολλά, οι πολέμιοι του –και είναι αρκετοί- ξεκίνησαν τα δικά τους, κατανέμοντας του ευθύνες ακόμη και για την κλιματική αλλαγή στο πλανήτη.

Το θέμα δεν είναι όμως ο οπαδός ο οποίος έχει μια άποψη και δικαιούται να την εκφράζει. Άμα την εκφράζει κιόλας με σεβασμό ακόμη καλύτερα αφού ακόμη και να σου έχει πάρει την γκόμενα ο Βάλε, δεν μπορεί παρά ν’ αναγνωρίσεις ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία του Απόλλωνα. Και δεν είναι μόνο το πέναλτι του Βουό. Είναι η προσφορά εφτά ετών, γεμάτα από επιτυχίες, χαρές και λύπες.

Το θέμα είναι η διοίκηση πως το αντιλαμβάνεται. Προς το παρόν τρέχει από δω και από κει για να διαψεύσει κάθε ενδεχόμενο απόκτησης τερματοφύλακα. Βγαίνει καπνός από εδώ, πάει ο Φανούρης με τη μάνικα και τον σβήνει. Άλλη εστία από κει, ξανά μανά η ίδια διαδικασία. Μου θυμίζει πολύ την περίπτωση Λέβι στην Ανόρθωση, αλλά ποσώς σε ενδιαφέρει αυτή.

Έχει όμως ευθύνες η διοίκηση για το θέμα Βάλε ή φταιν οι Ιλλουμινάτι που θέλουν να κάνουν κακό στον Απόλλωνα; Το στόρι ξεκίνησε τον καταραμένο Μάιο. Από τότε οι φήμες περί αποχώρησης του Βάλε φούντωναν χωρίς κανείς να μπει στον κόπο να τις κατευνάσει. Στα ποδοσφαιρικά στέκια ή αν θες στα δημοσιογραφικά γραφεία θεωρούσαν ότι ο Μπρούνο τελείωσε την καριέρα του στον Απόλλωνα. Να μου πεις τότε, μόνο ο Γιαγκουδάκης και ο Αντρελλής, δεν ακούστηκε ότι θα αποχωρήσουν. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν υπ’ ατμόν. Άρα το χωνεύεις λες μαλακίες πάλι λένε και το θέμα λίγο πολύ ξεχνιέται.

Έλα όμως που ήρθε στο προσκήνιο λίγο καιρό μετά η περίπτωση του Ουκρανού Ρίπκα. Τον οποίο λίγο πολύ η ίδια η διοίκηση παραδέχθηκε ότι μιλάει μαζί του. Συνεπώς οι φήμες του Μαίου πήραν κάποια υπόσταση. Η απόφαση για ενίσχυση στη θέση του «άσσου» δεν ήταν τελικά μπούρδες, αλλά σκέψη στο μυαλό των ιθυνόντων.

Προσέξτε! Δεν εξετάζουμε αν είναι σωστό ή όχι να έρθει και άλλος πορτιέρο. Αν και έτσι όπως διαμορφώθηκε ο προγραμματισμός, που να πα να φέρεις και άλλον; Και να μείνεις χωρίς εξτρέμ; Το λάθος πάνω στο λάθος, είναι η μαλακία στο τετράγωνο με τα λίγα μαθηματικά που ξέρω.

Πρέπει να δεις τα δεδομένα. Η διοίκηση η ίδια το παραδέχεται ότι υπήρχε ή υπάρχει σκέψη για απόκτηση. Άρα και το θέμα με τον Αρούς να μου επιτρέψεις να το πάρω στα σοβαρά αγνοώντας τις επίσημες τοποθετήσεις. Άμα ήθελες τον Ρίπκα, γιατί να μην θέλεις και τον Ισραηλινό; Μάλλον το σκέφτεσαι…

Έλα όμως που ο προγραμματισμός δεν σου το επιτρέπει. Γιατί έχεις 14 παίκτες και δεν είμαι σίγουρος αν μπορείς να έχεις δύο τερματοφύλακες ακριβοπληρωμένους και ο ένας εξ αυτών να κάθεται στον πάγκο. Άσε που θα ζημιώσεις εάν όντως σπαταλήσεις τη τελευταία σου μεταγραφή στον «άσσο».

Υπάρχουν και άλλα δεδομένα. Ο Βάλε έχει συμβόλαιο. Άρα μάλλον κάπου εκεί σκαλώνει το θέμα. Γιατί να δώσεις 200 στον Ισραηλινό και μετά να δώσεις και την αποζημίωση δύο χρόνων στον Πορτογάλο, ούτε ο Πετρίδης δεν τα κάνει αυτά. Πόσο μάλλον ο Κίρζης.

Πόσο όμως φρόνιμο είναι να διατηρείται το θέμα ενίσχυσης με τερματοφύλακα. Ο Βάλε δεν ακούει, δεν διαβάζει, δεν μιλάει, δεν επηρεάζεται; Και πες ότι είναι ο βράχος. Άμα γίνει καμιά στραβή και κάνει κάποιο λάθος, δεν θα έρθουν μετά οι οπαδοί να σου ρίξουν την ευθύνη; Ακόμη και αυτοί που στηρίζουν Βάλε θα έρθουν να σου πουν «γιατί δεν τον προστάτευες τόσο καιρό και τον άφηνες εκτεθειμένο».

Τίθεται ένα θέμα. Δεν μας έχει συνηθίσει η διοίκηση τα δύο τελευταία χρόνια σε τέτοιους χειρισμούς. Δεν ξέρω αν είναι και αυτό μια ακόμη αρνητική συνέπεια της απώλειας των δύο περσινών τίτλων. Μοιάζει πως είναι. Να μην υπάρχει καθαρό μυαλό.

Πρέπει όμως να συνέλθουν γρήγορα. Και ότι είναι να γίνει με τον τερματοφύλακα να ξεκαθαρίσει μια και καλή. Αν είναι ο Βάλε, τον στηρίζεις έμπρακτα και όχι απλά στα λόγια. Διαφορετικά θα έχεις ν’ ακούσεις πολλά τέτοια…

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X