ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

De Ζαβού: Καμία δικαιολογία …

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Πώς να το εξηγήσεις τώρα; Τι να πεις, που μέχρι λίγες μέρες έγραφες τα καλύτερα για την ομάδα, για την πειθαρχία, για τον προπονητή, για τη φιλοσοφία του… είμαστε τελικά όλοι μαλάκες;

Δεν είδα το παιγνίδι, ούτε και έχω άποψη. Δεν είμαστε και στην Αγγλία και θα κάτσω να σπαταλήσω ενάμιση ώρα από τη ζωή μου για να δω ματς με την  Αγία Νάπα σε ουδέτερο γήπεδο για το κύπελλο. Και παν και χάνουν και αφήνουν τον κόσμο ξερό, τάβλα.

Τα γκρέμισαν που τα γκρέμισαν ας αρχίσουν να χτίζουν. Για τον αποκλεισμό όμως, να μην ξεχνιόμαστε… καμία δικαιολογία.

Και κόσμο κιόλας που είναι συνηθισμένος από τέτοια. Γιατί ο Αελίστας έχει δει… και τι δεν έχει δει. Αλλά τέτοιο πράγμα ρε παιδί μου; Μαύρη σελίδα στην ιστορία. Αποκλείστηκαν από μια ομάδα που προφύλαξε παίκτες για το ντέρμπι ενόψει της Ξυλοτύμπου!!! Καμία δικαιολογία για κανέναν τους.

Και ξέρεις τα ερωτήματα είναι σχεδόν κοινά απ’ όλους; Πως είναι δυνατό να κάνεις δέκα αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιγνίδι σου, κύριε Μπαλταζάρ;

Οκ, είσαι μάλλον άπειρος και ποτέ δεν χρειάστηκε να μάθεις τη μέθοδο του rotation. Το καταλαβαίνουμε. Αλλά είναι κοινή λογική. Εδώ ο Ποκετίνο, ως προπονητής ομάδας Πρέμιερ Λίγκ, που το rotation, το έχουν για κολατσιό και σε αδιάφορο παιγνίδι για το Τσάμπιονς Λίγκ έκανε οκτώ αλλαγές. Και εσύ κάνεις δέκα; Πως θα διατηρήσεις στο ελάχιστο τη συνοχή.Δεν υπάρχει δικαιολογία.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο ερώτημα. Να μου πεις και αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν δεν είναι ικανοί να κερδίσουν τους ερασιτέχνες της Αγίας Νάπας; Βοζίνια, Κυριάκου, Αβραάμ, Ντόσα, Τεϊξέιρα, Φιντέλις, Μέσκα, Ηλία, Σάσσι, Αρουαμπαρένα είναι ομάδα που δεν μπορεί να κερδίσει την Αγία Νάπα που προφυλάσσει παίκτες; Καμία δικαιολογία για κανέναν τους.

Έχει και άλλο ερώτημα. Με ποιο τουπέ, παίρνει τη μπάλα για να κτυπήσει ένα πέναλτι τόσο καθοριστικό με βάση την εξέλιξη του αγώνα; Πόση υπεροψία, πόση αυτοπεποίθηση αγαπητέ Ντόσα; Είμαι θιασώτης της θεωρίας που λεν όλα χάνονται και όλα μπαίνουν, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μοιάζει φοβερά υπεροπτικό εκ μέρους του παίκτη. Ενός παίκτη που τόσο συζητήθηκε και τόσο απείχε από την αγωνιστική δράση. Καμία δικαιολογία…

Υπάρχει και ένα ακόμη ερώτημα. Τούτο όμως θα το απαντήσει μόνο ο χρόνος. Ή αν θες και η ίδια η ομάδα. Πως θ’ αντιδράσει από δω και πέρα; Πόσο βαθύ είναι το ρήγμα και πως θα επιδράσει στην τιτάνια προσπάθεια που κάνουν όλοι για να φέρουν τον κόσμο πίσω.

Ιδανικοί αυτόχειρες η αλήθεια. Θέλει δύναμη και σθένος για να τα φέρουν τούμπα. Είναι μάλιστα τυχεροί μες στην ατυχία τους. Γιατί η πρόκληση που έχουν ενώπιον τους είναι η ιδανική για να «ξεπλυθούν» από την ξεφτίλα. Η πρόκληση είναι τη Δευτέρα, είναι μεγάλη και λέγεται ΑΠΟΕΛ.

Τα γκρέμισαν που τα γκρέμισαν ας αρχίσουν να χτίζουν. Για τον αποκλεισμό όμως, να μην ξεχνιόμαστε… καμία δικαιολογία.

 

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση