ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

De Ζαβού: Γάτα…

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Μακιαβέλι. Ναπολέων. Κίσινγκερ. Τσόρτσιλ. Ντε Γκολ. One man show. Ότι θες σκέψου, τέτοια μαεστρία απ’ τον πρόεδρο μας έκανε όλους σμπαράλια με το πέρας της Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΠ.

Άσε κιόλας που επιβεβαιώνονται όλοι αυτοί που έλεγαν ότι όντως ο Κούμας ήταν η «φαλακρή δύναμη» και πολύ πιο ισχυρός από τον προκάτοχο του Κουτσοκούμνη.

Έτσι που λες ο Κούμας. Ανάμεσα σ’ ένα πανηγύρι που καλεσμένοι είναι καμιά πενηνταριά παράγοντες, πρόεδροι και παρατρεχάμενοι ξεχώρισε όπως η μύγα μες στο γάλα.

Με σούπερ ελιγμούς που θυμίζουν διπλωμάτη πρώτης επιλογής ο πρόεδρος το πήρε πάνω του. Διέψευσε κατ’ αρχήν όλους εμάς που πιστέψαμε στις πληροφορίες περί μυστικής συμφωνίας μεταξύ του ιδίου και κάποιων σωματείων για την αύξηση των ομάδων.

Το έραψε πάνω του το κουστούμι. Εάν όντως πέρναγε η αύξηση θα είχε χρεωθεί στα σωματεία. Τώρα που δεν έγινε το πιστώνεται ο πρόεδρος, ο οποίος παρουσιάζεται ανένδοτος δεν κάνει τα χατίρια των ομάδων όπως συνήθιζε ο Κουτσοκούμνης.

Στη διπλωματία όμως οι λέξεις είναι όπως τα όπλα των στρατιωτικών. Εξού και το «ν’ αφήσουμε το θέμα» που εκστόμισε κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του. Μονάχα με τούτη τη φράση, κρατάει σε επαγρύπνηση το γκρουπ των σωματείων που απαιτούν την αύξηση και συνάμα προβάλλεται ως ο υπερασπιστής του καλού για το άθλημα.

Με λίγα λόγια ο πρόεδρος αφήνει άπαντες ικανοποιημένους. Τόσο τη κοινή γνώμη, η συντριπτική πλειοψηφία της οποίας δεν επιθυμεί την αύξηση αλλά και το άλλο στρατόπεδο των λίγων αλλά ισχυρών στα κέντρα αποφάσεων.

Την ίδια ώρα αντιλαμβανόμενος την ψυχρότητα του κόσμου και την παταγώδη αποτυχία της εκστρατείας του ΚΟΑ για την ευαισθητοποίηση των οπαδών ως προς τη κάρτα, δεν διστάζει να τοποθετηθεί επί του θέματος, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία.
Δεν είπε τη λέξη «αποτυχία» αλλά λίγο πολύ εννοούσε ότι το πρωτάθλημα δεν μπορεί να ξεκινήσει με 15 χιλιάδες οπαδούς στο σύνολο.

Ας μην αναφερθούμε κιόλας στην πλήρως αποτυχημένη πρόβλεψη των ανθρώπων του ΚΟΑ που έθεσαν ως πήχη τις 60 χιλιάδες κάρτες. Από μόνο της η εν λόγω διαπίστωση αποδεικνύει και πόσο μακριά απέχουν από την πραγματικότητα που περιστρέφεται γύρω από το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Έτσι που λες ο Κούμας. Ανάμεσα σ’ ένα πανηγύρι που καλεσμένοι είναι καμιά πενηνταριά παράγοντες, πρόεδροι και παρατρεχάμενοι ξεχώρισε όπως η μύγα μες στο γάλα. Καπάρωσε κάθε πρόεδρο μεγάλης ομάδας, άφησε στην άκρη τον όποιο συνεργάτη και σαν γάτα ελίχθηκε, αφήνοντας το πρώτο σοβαρό στίγμα στην θητεία του.

Όλα αυτά όμως προσωρινά. «Ν’ αφήσουμε το θέμα να δούμε» όπως είπε και θύμισε σ’ όλους μας το εμπνευσμένο από τον λαό «ούτε γάτα, ούτε ζημιά». Μέχρι την επόμενη φορά…

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Διαφθορά…

De Ζαβού: Διαφθορά…

Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον που τόσο έχει μολυνθεί από τη διαφθορά, επικρατεί η θεωρία του «μπάστε σκύλοι αλέστε»
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Φτου!!!

De Ζαβού: Φτου!!!

Η ΑΕΛ είναι εκεί, βελτιώνεται και βγάζει ποδοσφαιρική υγεία
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X