ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

De Ζαβού: Φτου!!!

Η ΑΕΛ είναι εκεί, βελτιώνεται και βγάζει ποδοσφαιρική υγεία

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Είναι κάποια σημάδια που αγνοεί ο καθένας, μπορεί όμως να αποδειχθούν καθοριστικά ως προς την εξέλιξη της κατάστασης. Δεν είναι ακριβώς δεισιδαιμονία… είναι κάτι πιο μεταφυσικό.

Και εξηγούμαι. Τελειώνει το ματς με τον ΑΠΟΕΛ και το μυαλό σου πάει στον αγώνα με την Αλκή. Πάει ακριβώς εκεί που ο Νίλς κάνει την αψυχολόγητη ενέργεια και παίρνει την κίτρινη. Από τότε, όλοι αναρωτιούνται ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του και τι σκέφτεται ο Κερκέζ.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το φοβήθηκε το παιγνίδι ο Κερκέζ. Και γω σου λέω ότι έχεις δίκαιο. Αλλά σε ρωτώ το φοβήθηκε ο Κερκέζ και δεν το φοβήθηκε ο Τραμεντσάνι;

Ο Κερκέζ αποφασίζει και δουλεύει με τον Χάρη Κυριάκου ολόκληρη την εβδομάδα. Όλη η ομάδα βασίζεται σ’ αυτήν την απόφαση. Η οποία όμως απόφαση αποδεικνύεται μάταιη, αφού ο Χάρης τραυματίζεται πριν ολοκληρωθεί ένα λεπτό. Φτου… ξανά μανά, πρόβλημα στο δεξί άκρο της άμυνας.

Και παίζει με τον Αβραάμ στα δεξιά. Τόσα χρόνια τον βλέπουμε στα γήπεδα, τον έχουμε δει σ’ όλες τις θέσεις, δεξιό μπακ ποτέ. Είναι λες και κατεβαίνει το ΚΚΕ με φασίστα υποψήφιο. Αποσυντονίζονται. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά αν ο ΑΠΟΕΛ έχει μια αδύνατη μεριά, αυτή είναι η αριστερή.

Γιατί από δεξιά είναι ο Ενσούε και ο Βούρος που χθες ήταν ο καλύτερος παίκτης τους. Από αριστερά είναι σίγουρα πιο αδύνατοι με τον Καζού. Αλλά τούτη τους την αδυναμία δεν μπόρεσες να την εκμεταλλευτείς. Σε μια φάση που ο Αβραάμ από δεξιά παίρνει την κάθετη πάσα από Ντα Σίλβα πάει την μπάλα μακριά κάπου εκεί που καθότανε παλιά Θύρα 3.

Υπάρχει και κάτι άλλο, που πάλι λες… φτου γαμώ την τύχη μου. Σουτάρει ο Ενσούε και η μπάλα κτυπά στο παρατεταμένο χέρι του Τεϊσέιρα. Μια φάση σ’ ένα παιγνίδι που δείχνει καραμπινάτα ότι πάει στο 0-0, λειτουργεί εις βάρος σου και υπέρ του αντιπάλου. Ενώ η δική σου φάση, για τριάντα εκατοστά εκτός περιοχής, ο Ιωάννου ρίχνει τον Μακρή. Παίρνει μεν την κόκκινη, αλλά η παράβαση γίνεται μια ρίγα εκτός περιοχής.

Τώρα να μου πεις, όλα αυτά είναι μαλακίες, προσπαθείς με δικαιολογίες… λες και έχω μια τέτοια διάθεση ή το έχω ξανακάνει. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες αλλά σου το ξαναγράφω το ματς χθες, που μας πόνεσε τα μάτια, είναι απ’ αυτά που λες δεν μπαίνει γκολ ούτε και αν παίζουν μέχρι το Πάσχα.

Και όμως το έχασες. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το φοβήθηκε το παιγνίδι ο Κερκέζ. Και γω σου λέω ότι έχεις δίκαιο. Αλλά σε ρωτώ το φοβήθηκε ο Κερκέζ και δεν το φοβήθηκε ο Τραμεντσάνι;

Και αν ναι, έστω και φοβισμένος τι θα έπρεπε να κάνει που παίζει με τον Αβραάμ δεξιά, τελείωσε με τον Νταβόρ ως δεξί μπακ, ο Τόρες είναι στην Ισπανία, ο Ντόσα εκτός και ο Νιλς επίσης. Και έχει και τον Αγκάνοβιτς να το παρακολουθεί από την «ανατολική».

Μα γιατί δεν έβαλε τον Χουράδο; Δεν ξέρω, δεν απαντώ. Μάλλον βάζοντας τον Μαρκόσκι σκέφτηκε ότι θέλει παραπάνω ευελιξία και κίνηση, ενώ με τον Ισπανό μάλλον θα τον είχαν ψωμοτύρι οι τρεις αντίπαλοι στόπερ.Εσύ όμως νόμίζεις ότι εκεί χάθηκε το παιγνίδι;

Και να σου πω κάτι. Ακόμη και αν ναι το φοβήθηκε, το βρίσκω λογικό. Ο Ντούσαν ως προπονητής έπαιξε δύο σούπερ κρίσιμα παιγνίδια. Με τον Απόλλωνα γιατί είναι το «Λεμεσιανό» και με τον ΑΠΟΕΛ χθες. Και έχασε και τα δύο. Όμως η ομάδα είναι εκεί, βελτιώνεται και βγάζει ποδοσφαιρική υγεία. Και κυρίως δείχνουν ότι θέλουν να την βελτιώσουν.

Και υπάρχουν και άλλα καλά νέα. Του τύπου ο νέος στόπερ. Με πέντε προπονήσεις σου φάνηκε κακός; Αντιθέτως νομίζω. Ψιλό ηγέτης μου φάνηκε, με πολύ καλές τοποθετήσεις που όταν έκαιγε η μπάλα δεν δίστασε ακόμη και να την κατεβάσει.

Πέραν αυτού για μια ακόμη φορά, έδειξαν κάποιοι παίκτες ότι έχουν την στόφα του «μεγάλου παίκτη». Όπως είναι ο Αντάμοβιτς, ας πούμε που κυρίως στο Β ημίχρονο προσπάθησε με κάθε τρόπο να πάρει τη μπάλα και να φτιάξει παιγνίδι. Και ο Ισπανός έδωσε μάχες και κυρίως ο μικρός ο Νταβόρ που τελείωσε τον αγώνα ως δεξί μπακ!!

Ναι υπάρχει θέμα στην επίθεση. Και στα φτερά και στην κορυφή. Αλλά υπενθυμίζω ότι από το Παραλίμνι μπαίνει και ο Αγκάνοβιτς, ο Αντόνια που θα πάει θα συμπορευτεί με το επίπεδο των άλλων, ενώ το καλύτερο νέο και ειναι μαχαίρι… ψάχνουν επιθετικό.

Είναι πια ειλλημένη απόφαση να πάρουν έναν ακόμη παίκτη. Γι’ αυτό σου λέω, ναι μεν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό αλλά απ’ την άλλη η διάθεση τους να ενισχύσουν την ομάδα είναι δεδομένη και αυτό εξισορροπεί ίσως να υπερβαίνει κιόλας το αποτέλεσμα στο ντέρμπι.

Και το καλύτερο απ’ όλα… δεν λες «φτου, ξανά μανά από την αρχή». Ίσα, ίσα που δεν τελείωσε τίποτα, αντιθέτως πιστεύουν ότι θα το παλέψουν μέχρι τέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού:  Επί της ουσίας

De Ζαβού: Επί της ουσίας

Η ουσία στην τελική είναι ότι ο Απόλλωνας αν είναι να πάει μπροστά θα πρέπει να είναι ενωμένος
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X