ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

De Ζαβού: Επιθετική μανία…

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Είναι γενικώς περίεργο όλο αυτό που συμβαίνει από τον Αύγουστο και έπειτα. Αναρωτιέσαι ακούγοντας όλους αυτούς μήπως κάτι κάνεις λάθος, μήπως δεν έχεις τη σωστή αντίληψη, μήπως το άθλημα δεν το γνωρίζεις ή αν υπάρχει κάτι μεταξύ εσένα και του Κερκέζ. Μια ακαταμάχητη έλξη, ένας πλατωνικός έρωτας που δεν σε αφήνει να μην τον υπερασπιστείς στην κουβέντα που γίνεται για το ποιος ευθύνεται ως προς την ισοπαλία με την ΑΕΚ!!

Ανάμεσα στα πολλά κάθεσαι και αναρωτιέσαι κατά πόσο η ηθική σου αξιοπρέπεια είναι τέτοια, που γλύφεις τον προπονητή μήπως σου δώσει κάποιο όνομα και γίνει καλός δημοσιογράφος. Και κάθεσαι και τσακώνεσαι με τον κόσμο για τον Κερκέζ. Άραγε υπάρχει τόση δουλοπρέπεια εκ μέρους μας; Τόσο γλύφτες πια, τόσο ερωτευμένοι που έχουμε τυφλωθεί και δεν μπορούμε να δούμε τα λάθη του;

Από το καλοκαίρι υπάρχει μια επιθετική νοοτροπία κατά των πάντων. Όχι κατά του ΑΠΟΕΛ ή Απόλλωνα αλλά κατά των ανθρώπων που βρίσκονται στην ομάδα. Υπάρχει μια μανία κατά της ΑΕΛ… από την ΑΕΛ.

Δεν μπορεί τόσος κόσμος τα βάζει με τον προπονητή και εσύ δεν βλέπεις κανένα ψεγάδι σ’ αυτόν; Και όμως βρίσκω πολλά. Και τα χω γράψει. Είναι καταγεγραμμένα. Και έχω και επιχειρήματα.

Δεν είμαι ερωτευμένος, δεν με ενδιαφέρει εδώ και χρόνια αν θα μου κάνουν σκόντο, δίνοντας μου ονόματα στις μεταγραφές, δεν έχω καμία διάθεση να προστατέψω κανέναν που επανειλημμένα κάνει λάθη και είναι υπεύθυνος για τις εξελίξεις. Δεν έχω όμως πολύ περισσότερο καμία διάθεση ν’ ακολουθήσω μια αρρωστημένη νοοτροπία που επικρατεί από τον Αύγουστο και μετά.

Τέτοια που ακόμη και μετά από μια ισοπαλία με την καλύτερη ίσως ομάδα της Κύπρου στην παρούσα φάση, ν’ αποτελεί σημείο δυστυχίας, απογοήτευσης ωσάν και χάθηκε το σύμπαν.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Γαμώ το κέρατο μου από το καλοκαίρι υπάρχει μια επιθετική νοοτροπία κατά των πάντων. Όχι κατά του ΑΠΟΕΛ, ούτε κατά του Απόλλωνα ή της Ανόρθωσης αλλά κατά των ανθρώπων που βρίσκονται στην ομάδα. Υπάρχει μια μανία κατά της ΑΕΛ… από την ΑΕΛ. Λέγεται και εσωστρέφεια.

Αρχικά ήταν ο Σοφοκλέους ο οποίος κατά κάποιους ευθυνόταν και για ότι δεν σου περνάν το αυτοκίνητο από το Μ.Ο.Τ. Δεν ξέρω γιατί, τον ξέχασαν, βρήκαν άλλους κανείς δεν λέει τίποτα για την αφεντιά του.

Μετά και από τον Σοφοκλέους, είχαμε πριν ακόμη ξεκινήσει το πρωτάθλημα τη γκρίνια για τους Μάριο Νικολάου και Αϊρόσα. Πιο μετά γιατί δόθηκαν δανεικοί τα «δικά μας παιδιά», Αντρέας Κυριάκου, Μάριος Ηλία, Γιάννης Μαύρου. Πιο μετά τα συνήθη των μεταγραφών που δεν ήρθαν από το πάνω ράφι. Μετά ασχοληθήκαμε με την υπόθεση Χουράδο και το πόσο ερασιτέχνες φάνηκαν σε μια υπόθεση που τελικώς εκδικάστηκε υπέρ της ομάδας.

Τέτοια εποχή, όπως το καλοκαίρι ξεκίνησαν τα σενάρια του τύπου η ομάδα δεν μπαίνει εξάδα ενώ κάποιοι πιο μπασμένοι μιλούσαν ακόμη και για διαβάθμιση. Τότε ξεκίνησαν την κουβέντα ότι με τον Κερκέζ δεν πας πουθενά, είναι άπειρος μπλα, μπλα, μπλα.

Ξεκίνησε το πρωτάθλημα και ενώ η ομάδα μπήκε φορτσάτη, βρήκαν άλλα πατήματα. Γιατί δεν βάζει τον Βοζίνια, γιατί αλλάζει το δίδυμο των Λαφράνς, Τεξέιρα, προσβάλλοντας επανειλημμένα τον Ντόσα, περπατητής ή παικταράς ο Ντα Σίλβα, γιατί παίζει με τον Γουίλερ, γιατί παίζει ή δεν παίζει ο Αβραάμ,γιατί δεν ξεκινά με τον Πρότσεκ, γιατί λανσάρει το 3-5-2, γιατί  είναι τολμηρός με τον Απόλλωνα, γιατί είναι άτολμος με τον ΑΠΟΕΛ, γιατί παίζει με τον «πουλημένο» Λαφράνς, γιατί δεν έφεραν τον Ορλάντο Σα, γιατί έφεραν τον αχάπαρο Αντόνια, γιατί έκανε αλλαγή τον Χουράδο, γιατί, γιατί, γιατί…

Με συγχωρείς κούρασε όλο αυτό και μάλλον θα υπάρξει και συνέχεια. Θα ήθελα παρά πολύ να γράψω συμπεράσματα και απόψεις που προέκυψαν μετά το ματς με την ΑΕΚ, αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις όλη αυτή την επιθετική μανία που υπάρχει κατά της ομάδας.

Ο Ντούσαν είναι άπειρος το έχουμε πει εκατό φορές. Είναι και απροστάτευτος, δεν στήθηκε κανένα πέπλο προστασίας γύρω του όπως στήθηκε για άλλους συναδέλφους του.

Έκανε σίγουρα λάθος σε θέματα τακτικής με πρώτο και καλύτερο που άφησε εκτός ενδεκάδας τον Σίλβα που μια εβδομάδα πριν του έδωσε το παιγνίδι στο Παραλίμνι. Με αυτή του την κίνηση αποδυνάμωσε και τον Αντάμοβιτς που αναγκαζόταν ή να επιτεθεί ή να καλύψει τους παικταράδες που έχει η ΑΕΚ στον άξονα. Έκανε λάθος που επέμεινε τόσο πολύ στον Αγκάνοβιτς που έδειξε να μην είναι έτοιμος, αφήνοντας την ομάδα χωρίς επιτελικό χαφ. Ενδεχομένως να κάνει λάθος που δεν χρησιμοποιεί σε τέτοια παιγνίδια τον Ντα Σίλβα. Γιατί σε παιγνίδια που κρίνονται στη λεπτομέρεια είναι οι παίκτες τύπου του Βραζιλιάνου που τα καθορίζουν.

Προφανώς κάνει λάθος και για το γεγονός ότι αλλάζει συνεχώς την ομάδα μη αφήνοντας κάποιο μόνιμο σχήμα ή αλλάζοντας θέσεις στους παίκτες χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, αφού η ΑΕΛ δεν έχει τα προβλήματα τραυματισμών ούτε και της κούρασης που προφανώς έχουν Απόλλωνας και ΑΕΚ.

Κάνει λάθος κιόλας που χρησιμοποιεί τη λέξη «μπάτζετ» μολονότι έχει απόλυτο δίκαιο. Η ΑΕΛ γενικώς πέραν από τα λεφτά υπολείπεται και άλλων πολλών πραγμάτων. Δεν έχει πρόσβαση στους διαιτητές, δεν έχει μηχανισμό εντός των ΜΜΕ, δεν έχει τη δυναμική που έχουν όλοι οι υπόλοιποι ανταγωνιστές της.

Και έχει και μια μανία καταδίωξης που πηγάζει μέσα από τα σπλάχνα της να τον κυνηγά. Λες και ότι έχουν κάνει μέχρι τώρα, δεν αξίζει σεβασμού. Πιο πάνω γράψαμε τ’ αρνητικά. Άμα αρχίσω να σου γράφω τα θετικά που έκανε αυτή η ομάδα, δεν θα τελειώσει το κείμενο. Μια μέρα όμως θα γίνει και αυτό.

Ζητώ συγγνώμη που δεν σταθήκαμε στην εμφάνιση του Πρότσεκ, στο πόσο μεγαλώνει σαν οντότητα ο Γουίλερ, στη τρίπλα που κάνει ο Αντόνια πάνω στον Τετέ αφήνοντας τον κολώνα, στο πόσο πλήρης είναι η ομάδα στις θέσεις των στόπερ αλλά και των χαφ, στο πόσο αναγκαίο είναι να βγει καλός παίκτης ο επιθετικός που έφερε, στο πόσο άτυχη είναι η ομάδα που έχασε το ισπανικό ντουέτο των Τόρες και Μπενίτεθ, στο γεγονός ότι τούτη ομάδα κόντρα σ’ όλους και σ’ όλα κατάφερε να κάνει τον καθένα να πιστέψει ότι μπορεί ακόμη και για το ακατόρθωτο.

Μακάρι να είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε μ’ αυτή την αρρώστια. Μ’ αυτούς που στέκονται εκεί στη γωνιά και περιμένουν τους πάντες μήπως και δικαιωθούν. Όσο ασχολείσαι με κάτι τοξικό , τόσο υπάρχει ο κίνδυνος να μολυνθείς.

Πες το υπερβολική αγάπη, πες το ανικανότητα να διαχειριστούν τη χαρά και την επιτυχία, τούτο που φέτος συμβαίνει εντός της ομάδας μπορεί να γίνει αντικείμενο έρευνας από τους ψυχολόγους της μάζας. Είναι η αποθέωση της εσωστρέφειας, αν μπορεί αυτό να λεχθεί.

Ότι και να γίνει από δω και πέρα ακόμη και αν χάσουν τα πάντα, αυτή η ομάδα με αυτό που έκανε μέχρι στιγμής, αξίζει σεβασμού. Τέλος!!!

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού:  Επί της ουσίας

De Ζαβού: Επί της ουσίας

Η ουσία στην τελική είναι ότι ο Απόλλωνας αν είναι να πάει μπροστά θα πρέπει να είναι ενωμένος
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X