ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

De Ζαβού: Δίκαιο έχει ο Κλιντ Ίστγουντ

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Θέλοντας και μη… η κουβέντα άνοιξε δια του επίσημου Απόλλωνα. Και εξ όσων φαίνεται, θα μας απασχολήσει για καιρό ακόμη νοουμένου ότι το θέμα μοιάζει πέρα για πέρα πολύπλοκο. Ούτε και θα θελα να ήμουν ο Κίρζης μήτε ο Σοφρώνης.

Απομένουν πλέον 32 περίπου μέρες έως ότου ανοίξει η αγορά του χειμώνα. Ο Φανούρης ξεκαθάρισε λίγο, πολύ ότι δύσκολα θα γίνει μεταγραφή το χειμώνα. Κατά την άποψη μου είναι σχετικά νωρίς να συζητιέται το θέμα, αλλά αφού άνοιξε, τότε μπαίνουμε όλοι στο χορό και ξεκινάμε τα δικά μας.

Στο ξαναγράφω ο Κλίντ Ίστγουντ ως Ντέρτι Χάρι, είχε πει «ότι η άποψη είναι όπως τη κωλοτρυπίδα. Ο καθένας έχει από μια». Ούτε Απολλωνίστας να ήταν ο αθεόφοβος.

Είναι αλήθεια ότι άμα κάνεις έρευνα ανάμεσα στον κόσμο, θ’ ακούσεις χίλιες δύο απόψεις για το πώς πρέπει να κινηθούν. Ο Χ θα πει για τερματοφύλακα, ο Ψ σέντερ φορ, ο άλλος χαφ, ο άλλος στόπερ, ο άλλος δεξιός μπακ… στο ξαναγράφω ο Κλίντ Ίστγουντ ως Ντέρτι Χάρι, είχε πει «ότι η άποψη είναι όπως τη κωλοτρυπίδα. Ο καθένας έχει από μια». Ούτε Απολλωνίστας να ήταν ο αθεόφοβος.

Ας αφήσουμε όμως την κωλοτρυπίδα του καθενός και ας βάλουμε τα δεδομένα κάτω. Η ομάδα είναι όντως να τη βλέπεις και να χαίρεσαι. Γλείφεσαι από πάνω ως κάτω, ένα πράγμα. Δεν υπάρχει όμως ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου που να μη χρίζει βελτίωσης.

Δεν πα να σαι ο Άγιαξ του Μίχελς, η Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα ή η Μίλαν του Σάκι πάντοτε υπάρχει η προοπτική ενδυνάμωσης. Σ’ αυτό νομίζω συμφωνούμε όλοι.

Άρα τι κάνουμε; Κοιτάς τον κατάλογο, οι θέσεις είναι πλήρεις συνεπώς άμα είναι να έρθει κάποιος θα πρέπει να αποχωρήσει. Σταχυολογώντας το ρόστερ, είναι όντως άδικο να φύγει ο οποιοσδήποτε.

Πέραν του Μπεντόγια. Ο οποίος Μπεντόγια δεν είναι απόλυτα έτοιμος και θεωρώ ότι δεν κολλά και μέσα στο ρόστερ. «Ψιλό-δεκάρι» , έχοντας τόσους παίκτες εκεί στα χαφ, ακόμη και αν ήταν καλά, ίσως να μην χώραγε μες τούτη την ομάδα.

Άμα δηλαδή αποχωρήσει ο Ισπανός, ο Απόλλωνας θα αποκτήσει έναν παίκτη. Τώρα σε ποια θέση μπορεί να είναι αυτός, θα πρέπει να ανατρέξουμε στις «κωλοτρυπίδες» του καθενός. Και άμα τις μαζέψεις λίγο πολύ θα βγάλεις το πιο κάτω αποτέλεσμα:

Ξεχωρίζουν κυρίως ο προβληματισμός για τον αντί- Σακέτι, η απουσία του killer, κάποιοι λένε για δεύτερο τερματοφύλακα, κάποιοι για δεξιό μπακ, κάποιοι ότι χωρίς τον Ρομπέρζ η άμυνα παραπαίει, οι άλλοι λεν για καθαρό οκτάρι και πάει λέγοντας.

Υπενθυμίζουμε ότι έχεις το δικαίωμα να πάρεις έναν μόνο παίκτη. Άρα θα πρέπει να διασαφηνιστεί ακόμη περισσότερο.

Λοιπόν για πορτιέρο ξέχνα το. Να χεις κιόλας να γκρινιάζεις μέχρι το καλοκαίρι. Τίποτα περισσότερο επί τούτου, να χει την υγειά του ο Βάλε μόνο.

Όσον αφορά τον δεξιό μπακ. Εκεί είναι ο Ζοάο Πέδρο και ο Μάριος και μπορούν να βρεθούν και άλλες λύσεις. Άμα είναι να σπαταλήσουν τη μια μεταγραφή τους στη συγκεκριμένη θέση, τότε θα κινήσουν υποψίες ότι ξεκίνησαν τα ναρκωτικά και μάλιστα τα βαριά.

Έχω την εντύπωση ότι και για «εννιάρι», έτσι όπως είναι τα δεδομένα θα ήταν πολυτέλεια. Όντως υπάρχει μια αδυναμία, αλλά ο Απόλλωνας βγάζει φάσεις για δύο αγώνες σ’ ένα παιγνίδι. Κουτσά, στραβά κάποιος θα τη ρίξει στο πλεκτό. Ζελάγια, Μάγκλιτσα, Σκέμπρι, Παπουλής, Ντα Σίλβα και πάει λέγοντας. Άμα είναι να έρθει κανά ταλέντο κάτω των 21 καλώς. Άμα σου βγει σαν τον Άλεφ… μιλάμε για τον απόλυτο οργασμό.

Όσον αφορά το «οκτάρι» νομίζω ότι υπάρχουν λύσεις. Είναι ο Άλαν, ο Άλεφ, μπορεί να καλύψει ο Ντα Σίλβα και είναι και οι μικροί Ματίας και Πολίτσι. Ιδιαίτερα για τον πρώτο έχουν να λεν τα καλύτερα. Άρα λίγο πολύ είμαστε κομπλέ.

Επειδή ο Απόλλωνας από τον Ιανουάριο, άμα κιόλας πάει καλά στο κύπελλο, θα παίζει Τετάρτη- Σαββατοκύριακο και επειδή όντως υπάρχει ένα θέμα στην άμυνα γενικότερα, θα ήταν νομίζω πρέπων να οχυρωθεί καλύτερα στην άμυνα. Και όταν λέμε άμυνα, εννοούμε από τον ανασταλτικό χώρο του άξονα.

Στον άξονα είναι ο Σακέτι άντε και ο Άλεφ. Αμφότεροι όμως κουβαλούν πολλά παιγνίδια και φοβάσαι μη κλατάρουν όσο πάει το πράγμα. Ένα δηλαδή αμυντικό χαφ θα καθόταν τέλεια.

Τέλεια θα ήταν αν πάρεις και ένα στόπερ πρωτοκλασάτο. Όντως για σκέψου να παίξεις στον Β γύρο της Β φάσης χωρίς τον Ρομπέρζ γιατί τον απόβαλε ο Τράτος λόγω του ότι έκλασε στην επανορθωτική του αντιπάλου. Τώρα θα μου πεις είναι ο Γιούστε, ο Πιτιάν ή και ο Αγγελή. Πόση όμως σιγουριά σου βγάζουν; Είναι και ο Άλεφ, αλλά άμα τον χρειάζεσαι στα χαφ;

Για να κλείνουμε. Εκείνο που χρειάζεται η ομάδα είναι έναν παίκτη που παίζει αμυντικό χαφ και στόπερ. Και δεν είναι δύσκολο να τον βρεις στην αγορά. Άλλωστε οι μοντέρνοι στόπερ, επιβάλλεται πια να ξέρουν όση μπάλα ξέρουν και οι κεντρικοί χαφ. Παραδείγματα δεκάδες.

Άμα βρεις έναν τέτοιο παίκτη, τότε η μαρμελάδα βρήκε το ψωμί, το τσιγάρο τον καφέ, η ζιβανία το κοκκινομανίταρο, το καρπούζι το χαλλούμι και ο Απόλλωνας τον Χάμπο. Αυτόν θέλεις και καθαρίζεις. Μη σου πω κιόλας ότι άμα γυρίσει και φύγει ο Μπεντόγια θα έχεις μια ακόμη μεταγραφή.

Αλλά ο παίκτης που χρειάζεται στην ομάδα είναι, αν όχι ο Χάμπος, ο ποδοσφαιρικός του κλώνος. Για να κλείσεις και στην άμυνα και να μείνουμε όλοι με τις κωλοτρυπίδες/ απόψεις μας.

 

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση