ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

De Ζαβού: Βόλτα…

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Ήταν η πόλη που λες χθες μια σκέτη απόλαυση. Καθαρός ουρανός, μήτε σκόνη, μήτε συννεφιές μήτε εκείνος ο καυτός ήλιος, ήταν κιόλας Κυριακή, είναι από κείνες τις σπάνιες μέρες που νιώθεις ευλογημένος που γεννήθηκες σε αυτή τη χώρα. Και θάλασσα και βουνό και ότι τραβά η ψυχή σου.

Ότι και να έκανες μέσα ήσουν. Βόλτα στο Κάστρο, στην παραλιακή, στην ύπαιθρο, στη Μαρίνα, στο Παλιό Λιμάνι και στο σπίτι να έμενες να καθαρίσεις ή ν’ αράξεις ρίχνοντας ένα ψητό στο φούρνο η μέρα απλά ήταν μια μαγεία. Είχες μονάχα μια υποχρέωση που δεν τη λες και αγγαρεία. Να πας γήπεδο ή να στηθείς μπροστά στην οθόνη για να παρακολουθήσεις το ντέρμπι. Και όχι όποιο ναι ναι. Το πιο απρόβλεπτο στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Δεν πα να ναι ποδοσφαιρικά νεκρή η μια ομάδα ή η άλλη, πάντοτε μια μανούρα θα γίνει.

Και κάθεσαι και περιμένεις το ματς. Ποιο ντέρμπι; Ποιο απρόβλεπτο; Εδώ ο Μάρκοβιτς έκανε καθυστέρηση μήπως και δεχθεί κίτρινη κάρτα για να μην παίξει με την Αλκή.Μιλάμε για τέτοια άνεση. Σαν βόλτα...

Και κάθεσαι και περιμένεις το ματς. Ποιο ντέρμπι; Ποιο απρόβλεπτο; Εδώ ο Μάρκοβιτς έκανε καθυστέρηση μήπως και δεχθεί κίτρινη κάρτα για να μην παίξει με την Αλκή. Μιλάμε για τέτοια άνεση. Πως καθαρίζει η γιαγιά τη κουζίνα στο πι και φι; Έτσι ακριβώς το καθάρισαν.

Ποιο άνετοι απ’ ότι εμείς το πρωί που κάναμε βόλτες μες στα στενά της πόλης. Πριν όμως φροντίσουν να καθαρίσουν μπήκαν μέσα λυσσασμένοι. Κουρασμένους τους περιμέναμε, κρίση έλεγαν κάποιοι οπαδοί, απουσίες κάποιοι άλλοι, αυτοί δεν έχουν τον θεό τους.Δες το πρώτο γκολ. Συμμετέχουν σ’ αυτό πέντε παίκτες!! Όλοι μες στο κόλπο. Πέδρο, Φακούντο, Παπουλής, Μάγκλιτσα και το τελειώνει ο Ζελάγια.

Και για να καταλάβεις όλοι μέσα από το χώρο ευθύνης τους. Ο Πέδρο από δεξιά, ο Φακούντο από τον άξονα, ο Παπουλής από αριστερά και οι άλλοι δύο μπροστά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Και τακτική και τεχνική και πειθαρχία και ποιότητα. Θες να σου παραγγείλω κάτι να φας ή να πιείς;

Περίμενε πριν αποφασίσεις να σου πω κιόλας για το δεύτερο γκολ. Προσωπικά μου θυμίζουν επιτιθέμενα σμήνη που εισβάλλουν σε ξένη χώρα. Αεροπορικός στόλος να μη σου τύχει ένα πράγμα. Πέντε παίκτες βγαίνουν στην κάτι σαν κόντρα και αφήνουν τους πέντε αντιπάλους συν τον τερματοφύλακα αγάλματα. Όλα αυτά εφτά λεπτά μετά το πρώτο γκολ.

Και σε κάνουν ν’ αναρωτιέσαι. Θα σταματήσουν; Θα συνεχίσουν έτσι διαβολεμένα; Θα παν για συντριβή; Γιατί και οι χώροι της ΑΕΛ παραμένουν ανοικτοί. Και όπως έχουμε μάθει πολύ καλά τα τελευταία χρόνια, επί Σοφρώνη, άμα δίνεις χώρο σ’ αυτούς είναι λες και πετάς κόκκαλα σε σκυλιά που έχουν να φαν ένα μήνα κλειδωμένα στο κλουβί. Καλά ρε τούτοι δεν κουράστηκαν Πέμπτη, Κυριακή, Δευτέρα;

Όπως και να έχει. Ευτυχώς για τον αντίπαλο έριξαν ταχύτητα στο Β’ ημίχρονο, έδωσαν χώρο, έμειναν πίσω από τη μπάλα αλλά και πάλι δεν ίδρωσαν και πολύ. Το πήρε πάνω του κιόλας ο Βάλε, οι υπόλοιποι δεν χρειάστηκαν να κάνουν και πολλά πράγματα πέραν από το να σκοράρουν ένα ακόμη γκολ και να παίξουν λίγο με τα δοκάρια.

Άμα δεν ήταν και αυτά τότε θα μιλάγαμε όχι βόλτα αλλά για διακοπές στην Αγία Νάπα με το ξενοδοχείο all inclusive, πληρωμένα μέχρι το τελευταίο σεντ. Τι γίνεται ρε συ με τα δοκάρια φέτος; Πολύ ΑΠΟΕΛ παίζουν και άμα συνεχίσεις έτσι θα γράψεις καινούργιο ύμνο στα πρότυπα της ΑΕΚ.

Για τον Βάλε να πούμε ένα μόνο πράγμα. Να τον αποθεώνεις μετά το ματς είναι μεγαλείο οπαδού. Να τον αποθεώνεις όμως αφού μια εβδομάδα πριν τον έβριζες, δεν είναι μεγαλείο είναι η μαλακία που σε δέρνει. Το ξεπερνάμε όμως αυτό γιατί τουλάχιστον από τη μεριά μας ο Βάλε έχει τον απόλυτο σεβασμό.

Ξέχνα τα του Βάλε. Αυτός ο Φοπαλά που τον είχαν ρε κρυμμένο; Παν να μας τρελάνουν εκεί στο Κολόσσι. Έχω την εντύπωση ότι βρήκες καλύτερη έκδοση Μάγκλιτσα. Και αθλητικό κορμί και ταχύτητα και άψογη τεχνική και δεν τρέμει μπροστά στο γκολ πόστ… δεν ξέρω αν έχει και περιουσία το παιδί για να ολοκληρωθεί το πακέτο. Βγήκες βόλτα στο Τσίρειο και βρήκες και ένα κελεπούρι που θα σε βοηθήσει έως ότου ο τελειώσει ο μαραθώνιος. Σίγουρα πράγματα έχει την στόφα του παίκτη τούτος ο μικρός.

Όπως και να έχει. Βόλτα ήταν στο Τσίρειο. Έλα όμως που έχεις ακόμη ολόκληρο Γολγοθά ν’ ανέβεις. Και στη διαδρομή αυτή θα υπάρξουν ένα σωρό κακουχίες. Και εμπόδια μεγάλα και κτυπήματα κάτω από τη ζώνη και παλιανθρωπιά και ατυχία.

Γι’ αυτό Σοφρώνη σε καταλαβαίνω για το παράπονο σου αλλά όπως και να το κάνουμε δυστυχώς ή ευτυχώς η δουλειά σου είναι άλλη. Να κάνεις την ομάδα ακόμα καλύτερη. Και ας έχεις όλο το δίκαιο του κόσμου.

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

De Ζαβού: Ημι- παράνομος χώρος…

Η ανυπαρξία ή η ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών σε συνδυασμό με την παθητικότητα που δείχνει η Πολιτεία, έχουν πλέον καταστήσει ...
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού:  Επί της ουσίας

De Ζαβού: Επί της ουσίας

Η ουσία στην τελική είναι ότι ο Απόλλωνας αν είναι να πάει μπροστά θα πρέπει να είναι ενωμένος
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Διαφθορά…

De Ζαβού: Διαφθορά…

Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον που τόσο έχει μολυνθεί από τη διαφθορά, επικρατεί η θεωρία του «μπάστε σκύλοι αλέστε»
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X