ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Η συγκλονιστική ομιλία του Ζε Ρομπέρτο πριν το αντίο (vid)

Συγκλόνισε ο Βραζιλιάνος

Στα 43 του ο Βραζιλιάνος με τη θρυλική καριέρα έβγαλε ένα σπουδαίο λόγο, ζητώντας από τους συμπαίκτες του στην Παλμέιρας να παίξουν για εκείνον και για την κληρονομιά που αφήνει...

Δευτέρα βράδυ η Παλμέιρας υποδεχόταν την Μποταφόγκο. Αυτό θα ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ζε Ρομπέρτο στην καριέρα του Στα 43 του με μυθική καριέρα, ο Βραζιλιάνος μέσος που ακόμα και πέρσι στέφθηκε πρωταθλητής στη χώρα, θέλησε να μιλήσει πριν το ματς στους συμπαίκτες τους. Και εκεί έβγαλε έναν υπέροχο λόγο.

«Παρότι προσπάθησα να αναβάλω όσο περισσότερο μπορούσα αυτή τη στιγμή, ήξερα ότι μία μέρα θα φτάσει. Ξέρετε γιατί; Επειδή είμαστε εδώ. Το έζησα έντονα. Το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή μου. Η ελπίδα που είχα όταν ήμουν μικρός. Οταν έπαιζα ξυπόλυτος μπάλα στο δρόμο κι ονειρευόμουν, ότι μία μέρα θα γινόμουν ποδοσφαιριστής. Πραγματοποίησα το όνειρο, κατέκτησα τίτλους, έφτασα στην κορυφή. Ζήστε το κι εσείς έντονα, επειδή περνάει γρήγορα.

Αν δεν έχεις τίποτα σημαντικότερο στη ζωή από τα μετάλλια, τότε αυτό θα πεθάνει. Μία μέρα αυτά θα καταλήξουν ξεχασμένα εδώ (στον σκουπιδοτενεκέ). Αυτό που θέλω να αφήσω λοιπόν απόψε, είναι μία κληρονομιά. Αν αυτή η κληρονομιά φτάσει στο σπίτι σας, θα μεταδοθεί στο γιο σας. Θα μεταδοθεί στη γειτονιά, στην πόλη, στην Βραζιλία που το έχει ανάγκη από είδωλα και θετικά παραδείγματα. Ηθελα να σας ζητήσω να παίξετε για μένα απόψε και να γίνουμε όλοι ευτυχισμένοι».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λατινική Αμερική: Τελευταία Ενημέρωση

X