ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ποιος θα είναι ο επόμενος Νεϊμάρ;

Το πρωτάθλημα Λατινικής Αμερικής κάτω των 20 ετών διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Εκουαδόρ αποτελώντας μία «βιτρίνα» για τα μεγαλύτερα ταλέντα που θα απασχολήσουν τον κόσμο του ποδοσφαίρου στο μέλλον.

Στο Εκουαδόρ διεξάγεται αυτές τις ημέρες το πρωτάθλημα Νέων της Λατινικής Αμερικής, με τη συμμετοχή δέκα εθνικών ομάδων οι οποίες διαθέτουν στις τάξεις τους τους μελλοντικούς αστέρες του ποδοσφαίρου.

Πλήθος «κατασκόπων» από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου, έχουν στραμμένα τα μάτια τους στα «διαμάντια» του αθλήματος, στα πόδια των οποίων αναμένεται τα στηθεί τα επόμενα χρόνια ένας χορός εκατομμυρίων. Από τον Μπετανκούρ μέχρι τον Τζέισον Βάργκας και τον Μπάρκο.

Η διοργάνωση

Το South America Youth Football Championship όπως ακριβώς λέγεται, διεξάγεται από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου στα γήπεδα τεσσάρων πόλεων του Εκουαδόρ (Αμπάτο, Ιμπάρα, Κίτο και Ριομπάμπα).

Η διοργάνωσης λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια και κάτοχος του τίτλου είναι η Αργεντινή, η οποία είχε στεφθεί πρωταθλήτρια το 2015 στην Ουρουγουάη. Πολυνίκης του θεσμού είναι η Βραζιλία που μετρά έντεκα κατακτήσεις, ενώ ακολουθούν Ουρουγουάη με επτά, Αργεντινή με πέντε και Κολομβία με τρεις.

Τρόπος διεξαγωγής

Οι δέκα ομάδες χωρίζονται σε δύο ομίλους των πέντε και οι τρεις πρώτες παίρνουν την πρόκριση για την δεύτερη φάση. Οι έξι συνολικά ομάδες που συνεχίζουν, συγκροτούν ένα νέο όμιλο και αγωνίζονται εκ νέου όλες μεταξύ τους σε πέντε αγωνιστικές ημέρες, με τον πρώτο να στέφεται πρωταθλητής.

Οι τέσσερις πρώτοι κερδίζουν ένα «εισιτήριο» για το Παγκόσμιο Κύπελλο της κατηγορίας, η σέντρα του οποίου θα γίνει στις 20 Μαΐου στην Κορέα, με τον τελικό να είναι προγραμματισμένος για τις 11 Ιουνίου.

Ποιους να προσέξετε

Παραδοσιακά η διοργάνωση αναδεικνύει πλήθος ταλέντων με πρόσφατο παράδειγμα την κάτοχο του τίτλου Αργεντινή, από την οποία το 2015 ξεχώρισαν παίκτες όπως ο Κορέα και ο Τσολίτο Σιμεόνε (είχε πετύχει 9 γκολ).

Αυτή τη φορά, τα βλέμματα όλων είναι καρφωμένα κυρίως στην Ουρουγουάη. Αμαράλ, Αρντάιθ, Ντε λα Κρουζ, Σκιαπακάσε (αποκτήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης πριν από έξι μήνες) και πρώτος από όλους ο Μπετανκούρ! Αυτά τα πέντε ονόματα, επιθετικοί οι δύο πρώτοι, μέσοι οι άλλοι τρεις, είναι αυτά στα οποία βασίζεται η Ουρουγουάη για να πανηγυρίσει ένα τρόπαιο που της λείπει από το 1981.

«Ένας ποδοσφαιριστής έξω από τα συνηθισμένα, ικανός να χειριστεί τη μπάλα όπως ελάχιστοι». Τα ξεχωριστά αυτά λόγια ανήκουν στον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε και αναφέρονταν στον ηγέτη αυτής της ομάδας, Μπετανκούρ. Ο 19χρονος μέσος της Μπόκα Τζούνιορς οφείλει να πάρει από το χέρι την «Σελέστε» και να την οδηγήσει στην κορυφή.

Όσον αφορά την εν ενεργεία πρωταθλήτρια Αργεντινή, η προσπάθειά της να διατηρηθεί στον «θρόνο», θα έχει κύριους άξονες δύο μόλις παίκτες. Ο ένας ονομάζεται Μπάρκο, επιτελικός μέσος παλιάς κοψιάς, με θαυμάσια ντρίπλα που δεν φοβάται να δοκιμάσζει το πόδι του από κάθε σημείο και ο άλλος ο Ασκασιμπάρ, εσωτερικό χαφ με σπουδαία προσωπικότητα και εξαιρετικά πόδια. Ο τελευταίος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον την μισής Ευρώπης μετά από ένα χρόνο αγωνιστικής παρουσίας στην Εστουντιάντες.

Ένα σκαλοπάτι πιο κάτω βρίσκεται η Βραζιλία. Η «σελεσάο» θα προσπαθήσει να κάνει κάτι καλύτερο από τις δύο πιο πρόσφατες τελικές φάσεις (4η στην προηγούμενη, εκτός εξάδας πιο πριν) έχοντας αρκετούς ποδοσφαιριστές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον όπως οι Αρτούρ, Κάιο Ενρίκε και Ροτζέριο. Αυτός που ξεχωρίζει όμως είναι ο Ριτσάρλισον. Επιθετικός της Φλουμινένσε, 19 ετών, με 28 συμμετοχές στην κορυφαία κατηγορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος και ήδη σε σύμβαση με τη Nike.

Όσον αφορά τα αουτσάιντερ; Τον συγκεκριμένο ρόλο θα μπορούσε να αναλάβει η Χιλή, η οποία έχει «μπροστάρηδες» τον Τζέισον Βάργκας, τον επονομαζόμενο και «Nino malo», διάδοχο του Σάντσεθ της Άρσεναλ και τον Γκάμπριελ Σουαζό, ο οποίος στην πατρίδα του θεωρείται ήδη ο νέος Βιντάλ.

www.sport-fm.gr 

 

Λατινική Αμερική: Τελευταία Ενημέρωση