ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μια σύλληψη για την τραγωδία

Οι αρχές της Βολιβίας συνέλαβαν τον επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας LaMia, στην οποία ανήκει το αεροσκάφος που συνετρίβη την περασμένη εβδομάδα σκοτώνοντας 71 ανθρώπους, ανάμεσά τους και σχεδόν ολόκληρη την ομάδα της Βραζιλίας Σαπεκοένσε.

Ο συνταξιούχος πτέραρχος Gustavo Vargas κρατείται στο πλαίσιο της έρευνας για το αεροπορικό δυστύχημα, όπως μεταδίδει το BBC.

Το αεροσκάφος μετέφερε την ομάδα στην Κολομβία και ξέμεινε από καύσιμα. Η Celia Castedo, Βολιβιανή αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, λέει πως είχε προειδοποιήσει τον πιλότο για το ζήτημα αυτό πριν την απογείωση, ότι δηλαδή η απόσταση που είχε να διανύσει ήταν στο όριο της ακτίνας του αεροσκάφους, χωρίς ανεφοδιασμό. Πλέον έχει αναζητήσει άσυλο στη Βραζιλία καθώς, όπως υποστηρίζει, δέχθηκε απειλές.

Η Σαπεκοένσε ταξίδευε στην πόλη Μεντεγιν για να παίξει με την Ατλέτικο Νασιονάλ στο πλαίσιο του Κυπέλλου Νότιας Αμερικής και το αεροσκάφος BAE 146 Avro RJ85 έμεινε από καύσιμα καθώς πλησίαζε το αεροδρόμιο της πόλης.

Από το δυστύχημα σώθηκαν έξι άνθρωποι. Ο Erwin Tumuri, μέλος του πληρώματος του αεροσκάφους, δήλωσε πως δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση προς το πλήρωμα ή τους επιβάτες για το ότι το αεροσκάφος αντιμετώπιζε προβλήματα στα ηλεκτρικά κυκλώματα ή στα καύσιμα.

Η LaMia ήταν αρχικά καταγεγραμμένη στη Βενεζουέλα πριν μετακομίσει στη Βολιβία. Διαθέτει μόνο τρία αεροσκάφη από τα οποία είναι λειτουργικά τα δύο. Η Σαπεκοένσε είχε κλείσει το ένα για τον μεγαλύτερο αγώνα στην ιστορία της ομάδας.

www.sport-fm.gr 

Λατινική Αμερική: Τελευταία Ενημέρωση