ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Στους 71 οι νεκροί

24sports team

info@24sports.com.cy

Update (23:24) Στους 71 και όχι 75 ανέρχεται τελικά ο αριθμός των νεκρών, καθώς οι επιβαίνοντες στο μοιραίο αεροσκάφος ήταν συνολικά 77 και όχι 81, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης, Κάρλος Ιβάν Μαρκές, που σημείωσε επίσης ότι έχουν ανασυρθεί οι σωροί.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, τέσσερις άνθρωποι δεν επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο, την τελευταία στιγμή παρότι ήταν στη λίστα επιβίβασης.

Update (18:36) Συγκινητική η στήριξη και από τα Βραζιλιάνικα κλαμπ που ανακοίνωσαν από κοινού μέτρα στήριξης στην Σαπεκοένσε.

Συγκεκριμένα, είναι διατεθειμένες να δανείσουν με το αζημίωτο παίκτες στο κλαμπ για τη νέα περίοδο και έχουν σε προβεί σε επίσημο αίτημα προς την Ομοσπονδία όπως καταργηθεί η διαβάθμιση για την ομάδα που ξεκληρίστηκε στην ανείπωτη τραγωδία για τις επόμενες τρεις σεζόν.

Σε περίπτωση που τερματίσει μέσα στις τελευταίες τέσσερις ομάδες (τόσες υποβιβάζονται στην Α' Βραζιλίας), να μην ισχύει ο υποβιβασμός για την 16η (από τις 20) θέση.


Update (18:10)
Μεγάλη πράξη ανθρωπιάς και συμπόνοιας από την Ατλέτικο Νασιονάλ. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της, έχει ζητήσει επίσημα απ' τη COMNEBOL να δοθεί το τρόπαιο στην Σαπεκοένσε, ως ένδειξη τιμής στα θύματα που χάθηκαν. «Για τη δική μας μεριά, και για πάντα, η Σαπεκοένσε είναι η πρωταθλήτρια του Κόπα Σουνταμερικάνα για το 2016», καταλήγει η συγκινητική ανακοίνωση της ομάδας απ' το Μεντεγίν της Κολομβίας.


Update (17:35) Τα δεδομένα για την ώρα:

- Τουλάχιστον έξι επιβάτες, ανάμεσα στους οποίους οι ποδοσφαιριστές Alan Ruschel, Jakson Follman και Zampier Neto, έχουν επιβιώσει από το δυστύχημα. Ο τερματοφύλακας Danilo, απεβίωσε στο νοσοκομείο αργότερα λόγω σοβαρών τραυμάτων σύμφωνα με αναφορές.

- Δύο μέλη του πληρώματος και ένας δημοσιογράφος, είναι μεταξύ των επιζώντων.

- Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει. Υπήρχε κακοκαιρία την ώρα της πτώσης, ενώ κυκλοφορούν σενάρια ότι οφείλεται σε ηλεκτρονικό πρόβλημα ή ότι έμεινε από καύσιμα.

- Στο αεροπλάνο, τύπου Aerospace 146, δόθηκε άδεια και προτεραιότητα για να προσγειωθεί αλλά δεν έφθασε ποτέ στο αεροδρόμιο, με την τελευταία επαφή με τον πύργο ελέγχου να γίνεται τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (7 ώρα Κύπρου).

- Σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν τα όσα κυκλοφόρησαν σχετικά με την... τύχη του Κόπα Σουνταμερικάνα, το τρόπαιο του οποίου θα διεκδικούσαν η Σαπεκοένσε και η Ατλέτικο Νασιονάλ, σε διπλό τελικό. Είχε κυκλοφορήσει πως η Ατλέτικο έκανε αίτημα να δοθεί το τρόπαιο στην Σαπεκοένσε που ξεκληρίστηκε στην τραγωδία, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

- Σύμφωνα με την Globo Esporte, η Ομοσπονδία της Βραζιλίας έχει κάνει την εισήγηση πως μοιραστούν τον τίτλο οι δύο ομάδες, έτσι ώστε να πάρουν και οι δύο απευθείας θέση στο Κόπα Λιμπερταδόρες της νέας περιόδου (εισιτήριο παίρνει η εκάστοτε νικήτρια του Κόπα Σουνταμερικάνα). Η Ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής βλέπει με θετικό μάτι την εισήγηση αλλά δεν θα πάρει την οποιαδήποτε απόφαση τόσο νωρίς. Καμία αντίδραση στο θέμα από την Ατλέτικο Νασιονάλ.



Update (15:16)
Με την φράση «Ας είναι αυτή η τελευταία εικόνα απ' τους πολεμιστές μας» η επίσημη Σαπεκοένσε δημοσίευσε το βίντεο με τους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια μετά την πρόκριση στον τελικό.



Update (14:50)
Οι πρώτες εικόνες με το φως της μέρας (όπως η κεντρική) δείχνουν τη σοβαρότητα του αεροπορικού δυστυχήματος.

Update (14:40)
Το λογότυπο της Σαπεκοένσε στα social media έχει μετατραπεί σε μαυρόασπρο (από πράσινο και άσπρο που είναι τα χρώματα της) για την τραγωδία. Η Ατλέτικο Νασιονάλ, έκανε share το νέο λογότυπο της αντιπάλου της στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα, που αναβλήθηκε.



Αξίζει να σημειώσουμε κάποιες αναφορές στο διαδίκτυο κάνουν λόγο πως η ομάδα απ' την Κολομβία έχει ζητήσει απ' την Ομοσπονδία να δοθεί ο τίτλος στην Σαπεκοένσε, μετά την τραγωδία. Κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία πλευρά και δεν αποκλείεται να είναι δημιούργημα φαντασίας.

Στο μεταξύ, τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Βραζιλίας.

Update (14:00)
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο ποδοσφαιριστής που κατέληξε στο νοσοκομείο είναι ο τερματοφύλακας Ντανίλο, που ήταν ο ήρωας στη ρεβάνς με την Σαν Λορένσο αφού οι αποκρούσεις του έδωσαν την πρόκριση στον τελικό.

Η Κολομβιανή Αστυνομία επιβεβαιώνει ότι ένας εκ των διασωθέντων απεβίωσε στο νοσοκομείο, χωρίς να τον κατονομάζει.

Σε ότι αφορά στον επιβάτη που ανασύρθηκε αργότερα απ' τα συντρίμμια είναι ο αμυντικός Zampier Neto, σύμφωνα πάλι με ανεπιβεβαίωτες αναφορές.

Update (13:30)
Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τους επιζώντες, με κάποιες αναφορές να κάνουν λόγο και για έκτο επιζώντα που ανασύρθηκε αργότερα από τα συντρίμμια, με σχετικό βίντεο να κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου.



Σε ότι αφορά αυτούς που είναι στο νοσοκομείο, πρόκειται για δύο μέλη του πληρώματος, ένα δημοσιογράφο και τρεις ποδοσφαιριστές, τους Luciano Ruschel, Jackson Ragnar Follmann και Marcos Danilo Padilha, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πολιτική Αεροπορία της Κολομβίας.

Ήδη ερωτήματα έχουν αρχίσει να εγείρονται γιατί η ομάδα δεν ταξίδεψε απευθείας στο Μεντεγίν από τη Βραζιλία, αντί να κάνει ενδιάμεση στάση στη Βολιβία. Κάτι που φέρεται να αρνήθηκε η Πολιτική Αεροπορία της Βραζιλίας, σύμφωνα με την UOL Esporte.

Update (11:50)
Μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου εκτυλίσσεται στην Κολομβία, μετά την συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε την Chapecoense στο Μεντεγίν.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 76. Ο Jose Gerardo Acevedo, τοπικός διοικητής της Αστυνομίας επιβεβαίωσε πως έξι άτομα διασώθηκαν, ωστόσο ένα εξ αυτών κατέληξε στο νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι επιβάτες της μοιραίας πτήσης δυστυχώς απεβίωσαν.

Ανάμεσα στους διασωθέντες, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ήταν τρεις ποδοσφαιριστές και ένας δημοσιογράφος.

Νωρίτερα γράψαμε:
Έξι άτομα επέζησαν της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας Chapecoense κοντά στην πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας, ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτικής αεροπορίας.

«Επιβεβαιωμένο. Το αεροσκάφος CP2933 μετέφερε την ομάδα ChapecoenseReal. Οπως φαίνεται, υπάρχουν επιζώντες», έγραψε στο Twitter η αρχή του αεροδρομίου Jose aria Cordova.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αεροσκάφος που προερχόταν από τη Βολιβία μετέφερε 72 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος και συνετρίβη στο Σέρο Γκόρντο, κοντά στην πόλη Λα Ουνιόν.

Η οδική πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Μεντεγίν , δεν είναι δυνατή λόγω «των μετεωρολογικών συνθηκών», σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου.

«Όπως φαίνεται το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα», δήλωσε στο AFP ο Ελκίν Οσπίνα, δήμαρχος της κοντινής πόλης Λα Σέχα προσθέτοντας ότι σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και τα ιατρικά κέντρα της περιοχής ετοιμάζονται να δεχθούν τους τραυματίες.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Chapecoense δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση. Οι ποδοσφαιριστές της μετέβαιναν στο Μεντεγίν για να αντιμετωπίσουν την Atletico Nacional στον τελικό της Copa Sudamericana.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λατινική Αμερική: Τελευταία Ενημέρωση