ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μέσσι μου, Μπάτι μου (vid)

Μια ωραία βουτιά στη δεκαετία του 90 σε σύγκριση με το τώρα αποτελεί το γκολ που έβαλε τα ξημερώματα ο Λιονέλ Μέσσι κόντρα στη Βενεζουέλα, καθώς ισοφάρισε τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα στα 54 γκολ στην κορυφή της λίστας όλων των εποχών για την Εθνική Αργεντινής.

Ο Μπάτι-γκολ ήταν το πρώτο βιολί της ομάδας σε ολόκληρη τη δεκαετία του 1990, όταν άρχισε να παίζει αμέσως μετά το μουντιάλ της Ιταλίας, στο Κόπα Αμέρικα του 1991. Υπήρχε βέβαια ο τεράστιος Ντιέγο Μαραντόνα μέχρι το 1994, όμως τα διάφορα προβλήματα που είχε τον εμπόδισαν από το να παίξει όπως μόνο αυτός μπορούσε. Εξάλλου στα Κόπα Αμέρικα του 1991 και 1993 ο Ντιέγο απουσίαζε, με τον Μπατιστούτα να οδηγεί την Αργεντινή στο τρόπαιο και τις δυο φορές με έξι γκολ το 1991 και τρία το 1993 όπου μέσα σε αυτά τα δυο του τελικού με το Μεξικό. Τράβηξε την ομάδα ο Μπατιστούτα μέχρι την μεγάλη αποτυχία της ομάδας στο μουντιάλ του 2002 σε Ιαπωνία και Κορέα. Το γκολ του απέναντι στη Νιγηρία ήταν το 54ο και τελευταίο με την Αργεντινή και οι δυο τίτλοι σε Κόπα Αμέρικα το παλμαρές του.

Ο Μέσσι, ανέλαβε δράση με την ανδρών της «Άλμπισελέστε» στα προκριματικά του μουντιάλ 2006 που ήταν και η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που έπαιξε. Στα 18 τότε, έπαιξε σε αρκετές μεγάλες διοργανώσεις μέχρι σήμερα. Τρία μουντιάλ (2006,2010,2014) και παίζει τώρα στο τέταρτό του Κόπα Αμέρικα (2007,2011,2015,2016). Έπαιξε τελικό το 2007, το 2014 και το 2015 στις διοργανώσεις που συμμετείχε και έχασε από Βραζιλία, Γερμανία και Χιλή αντίστοιχα. Φέτος προς το παρόν είναι στα ημιτελικά και μετρά τέσσερα  γκολ στη διοργάνωση, καλύτερος απολογισμός που είχε ποτέ σε ραντεβού με την Εθνική του.

Αξίζει να δούμε και τις διοργανώσεις στις οποίες έβαλαν τα γκολ τους οι δυο μεγάλοι παίκτες από τη χώρα του τανγκό.

 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΠΑΤΙΣΤΟΥΤΑ  ΜΕΣΣΙ 
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 10    5 
ΠΡΟΚ. ΜΟΥΝΤΙΑΛ  11  15 
ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ  13   7 
ΑΛΛΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ  6  -
ΦΙΛΙΚΑ  14  27 

Όπως βλέπετε, η ανάλυση του πού μπήκαν τα γκολ του καθενός από τους δυο παίκτες βγάζει κατά πολύ κερδισμένο τον Μπατιστούτα. Έχει άλλωστε και δυο τρόπαια σε Κόπα Αμέρικα και ένα στην προηγούμενη μορφή του συνομοσπονδιών (τρόπαιο βασιλιά Φαχτ) να επιδείξει ως πρωταγωνιστής σε όλα. Ο Μέσσι από την άλλη, έχει κάποια χρόνια μπροστά του για να βάλει κι άλλα γκολ αλλά κυρίως να πάρει τίτλους με την Εθνική του που τόσο του λείπουν. Η εβδομάδα που μπαίνει, είναι πολύ κρίσιμη για το ποδόσφαιρο της Αργεντινής και για τον ίδιο τον παγκόσμιο σταρ της. Έχει άλλωστε, από τότε που τα κάρφωνε ο Μπάτι-γκολ (1991,1993), να σηκώσει ένα σημαντικό τρόπαιο η ομάδα αυτή. Να η ευκαιρία σου, Λίο...

Κλείνουμε με ένα βίντεο με όλα τα γκολ του Μπατιστούτα με την Αργεντινή. Έχει μέσα 56, γιατί είναι και δυο σε ένα φιλικό με την ομάδα νέων της Σλοβακίας το 1995 που δεν καταγράφει η AFA στην επίσημη στατιστική του Μπατιστούτα.


Λατινική Αμερική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X