ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Παρί: Σοβαρές αποκαλύψεις από football leaks

Συγκάλυψη για παραβιάσεις του FFP

Μια ακόμα σημαντική αποκάλυψη για τα του ποδοσφαίρου και την «άσχημη» πλευρά του έκανε η γνωστή σελίδα football leaks, καθώς όπως αναφέρει υπήρξε συγκάλυψη των παραβιάσεων του FFP από την Παρί εν γνώσει των Τζιάνι Ινφαντίνο και Μισέλ Πλατινί.

Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά για ποσό €1.8εκ. που έχει μπει από τον Αλ Κελαϊφί και τo Qatar Sports Investments group, ποσό που με βάση τους κανόνες του FFP θα έπρεπε να φέρει τον αποκλεισμό της Παρί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά ποτέ δεν έγινε με τους ισχυρούς άνδρες UEFA και FIFA να συμμετέχουν στη συγκάλυψη.

Τον περασμένο Αύγουστο η UEFA διέρρευσε αρχικά πως θα εξέταζε το κεφάλαιο ΠΣΖ με πιθανότητα να της επιβληθεί ποινή, αλλά όταν τελικά έγινε η σχετική εξέταση μέσα στο Σεπτέμβριο αρκέστηκε στο να ανακοινώσει πως οι έρευνες θα συνεχιστούν. Κάτι που ναι μεν δεν τιμωρεί την Παρί και της επιτρέπει να συμμετέχει κανονικά στην Ευρώπη αλλά από την άλλη κρατά την υπόθεση ανοικτή.

Αυτό που κυρίως εξετάζεται είναι το συμβόλαιο με το γραφείο τουρισμού του Κατάρ (QTA), που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2012 και ανέρχεται σε €1.075 δις. για τα πέντε χρόνια που διαρκούσε η συμφωνία.

Δηλαδή, ήταν χορηγία ύψους €215εκ. ετησίως, ποσό που δε δικαιολογείται εμπορικά. Σύμφωνα με ανεξάρτητους εκτιμητές, η συμφωνία αυτή δε θα έπρεπε να ξεπερνά τα €3εκ. ετησίως! 

Επίσης, πάντα με βάση τις αναφορές στα football leaks, οι άνθρωποι της Παρί απέτυχαν να πείσουν τους ερευνητές για το γεγονός πως ήταν ο ίδιος ο σύλλογος που διαπραγματεύτηκε αυτή τη συμφωνία.

Τελικά, αυτό που έγινε ήταν να ακυρωθεί το συμβόλαιο και να επιβληθεί πρόστιμο στην Παρί χωρίς να την αποκλείσουν από την Ευρώπη, συμφωνία η οποία υπεγράφη το 2014 μετά από μια συμφωνία ανάμεσα στο σύλλογο και την UEFA. Υπάρχουν έγγραφα που αναφέρονται στις σχετικές διαπραγματεύσεις που έρχονται βέβαια σε αντίθετη με τις δημόσιες εξαγγελίες πως σε θέματα FFP θα ήταν αμείλικτη η UEFA.

Μάλιστα υπάρχει και αναφορά πως έπρεπε η υπόθεση να κλείσει για «πολιτικούς λόγους». Εν τέλει, το 2018 υπήρξε μετατόπιση προς τα κάτω των χορηγικών συμβολαίων κατά 37% και η Παρί πούλησε παίκτες για να εξοικονομήσει €60εκ. Η αναθεωρημένη συμφωνία λήγει το 2019 και από πλευράς της UEFA ζητήθηκε από το σύλλογο να μην την ανανεώσει.

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση

Δεύτερη απώλεια για Παρί

Δεύτερη απώλεια για Παρί

Η πρωτοπόρος του γαλλικού πρωταθλήματος δεν μπόρεσε να περάσει και από το Στρασβούργο και υπέστη μόλις την 2η απώλεια της ...
24sports team
 |  ΕΥΡΩΠΗ
Η Νις «κατάπιε» και τη Λιλ

Η Νις «κατάπιε» και τη Λιλ

Την ανοδική της πορεία επιβεβαίωσε η Νις, που επικράτησε 2-0 της Λιλ για τη 14η αγωνιστική του Σαμπιονά, φτάνοντας τις τέσσερις ...
24sports team
 |  ΕΥΡΩΠΗ