ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκέψεις για Salary Cap

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη σε περιοδικό της πατρίδας του παραχώρησε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, καθώς αποκάλυψε τις σκέψεις που κάνει για την εισαγωγή salary cap στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Σύστημα που υπάρχει στο ΝΒΑ και είναι πιθανό να το δούμε να λανσάρεται και στην Ευρώπη. Η βασική αιτία των σκέψεων αυτών είναι το γεγονός πως τα μπάτζετ των ομάδων έχουν ξεφύγει και το χάσμα ανάμεσα στις μεγάλες και τις μικρότερες εμπορικά ομάδες ολοένα και μεγαλώνει.

«Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά την πιθανότητα να μπει όριο στους προϋπολογισμούς των ομάδων για τους μισθούς των παικτών. Αν το καταφέρουμε θα είναι κατά τη γνώμη μου μια ιστορική αλλαγή».

Ένας ακόμα λόγος που θέλει να το εισαγάγει στο ποδόσφαιρο το salary cap είναι το φαινόμενο ομάδες να αποκτούν ποδοσφαιριστές που στην ουσία δεν χρειάζονται προκειμένου να μην τους πάρουν άλλες ομάδες.

Βέβαια δεν αιθεροβατεί, αφού γνωρίζει πως οι μεγάλοι σύλλογοι δε θα δουν με καλό μάτι μια τέτοια πρόταση.

«Αυτοί που έχουν τα περισσότερα λεφτά, είναι οι πιο δυνατοί και έχουν και τις περισσότερες διασυνδέσεις στα ΜΜΕ», τόνισε και όπως αντιλαμβάνεστε αν η σκέψη πάρει επίσημη μορφή περιμένει το ποδόσφαιρο «πόλεμος».

Σε σχέση με τη χρήση του VAR, επέμεινε στη θέση του πως δεν έχει πειστεί για την αναγκαιότητά του και η UEFA δεν προγραμματίζει να το εφαρμόσει στις διοργανώσεις της ακόμα.

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση

X
X