ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κατέκτησε τον κόσμο 51 χρόνια μετά!

Η Αγγλία ξανά στην κορυφή του κόσμου! Στον πρώτο τελικό σε μεγάλη διοργάνωση μετά το 1966, ακόμα κι αν αφορά σε επίπεδο κ-20, τα «τρία λιοντάρια» έσπασαν την κατάρα! Το σύνολο του Πολ Σίμπσον επιβλήθηκε 1-0 της Βενεζουέλας στο Μουντιάλ της Νοτίου Κορέας και έγραψε ιστορία... Σκόρερ ο Κάλβερτ Λιούιν, απέκρουσε πέναλτι ο Γούντμαν.  

Με σωστή νοοτροπία στον αγωνιστικό χώρο, καθαρές σκέψεις και δίχως πανικό, οι Άγγλοι υπερείχαν των Βενεζουελάνων στο χορτάρι του «Suwon World Cup Stadium». Ναι μεν στην αρχή έπρεπε ν' αντιμετωπίσουν το πρέσινγκ και τα ταχύτατα μαρκαρίσματα των αντιπάλων τους που δεν επέτρεπαν τη σωστή μεταβίβαση της μπάλας στην επίθεση, όμως τα «νεαρά λιοντάρια» απέπνεαν ηρεμία και υπομονή, πράγμα που βοηθούσε τρομερά το παιχνίδι τους. Ο Σολάνκε στο 11ο λεπτό από δεξιά έπιασε ένα αδύναμο διαγώνιο σουτ το οποίο έδιωξε ο Φαρίνες, ενώ στο 22', ο γκολκίπερ της Βενεζουέλας πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση σε προσπάθεια του Λούκμαν έξω από την περιοχή. Ο Γούντμαν στην εστία της Αγγλίας ανησύχησε στο 24' όταν η τρομερή εκτέλεση φάουλ του Λουσένα από μεγάλη απόσταση βρήκε το δοκάρι, για να έρθει εν τέλει το γκολ για την ομάδα του Πολ Σίμπσον στο 34ο λεπτό με την... τριπλή προσπάθεια του Κάλβερτ Λιούιν που πλάσαρε από κοντά τον Φαρίνες για το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια παντελώς διαφορετική υπόθεση, με τους Βενεζουελάνους να δίνουν άλλον ρυθμό στην αναμέτρηση και να βγαίνουν στην επίθεση, ανοίγοντας χώρους και βοηθώντας στη διαφορετική τροπή που έπαιρνε πλέον η αναμέτρηση. Η είσοδος του Σολτέντο για τους Νοτιοαμερικανούς ήταν τέτοια που έδωσε ταχύτητα και πνοή στην επίθεση, με τον βραχύσωμο άσο στο 52' να βγάζει σωστή κάθετη στον Κόρντοβα, όμως εκείνος να μην καταφέρνει να νικήσει τον Γούντμαν στο τετ-α-τετ! Η απάντηση από πλευράς Αγγλίας σε αυτή την εξαιρετική ευκαιρία των αντιπάλων, ήταν μια... φωτοβολίδα από τον Όνομαχ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του ακούνητου, Φαρίνες. Το παιχνίδι παρέμεινε ανοιχτό, πολύ πιο δυνατό και με τους Άγγλους να καταλαβαίνουν πως έπρεπε να δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση της ανάπτυξης της Βενεζουέλας, η οποία είχε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση στο 73'. Ο Πεναράντα, που ανήκει στη Γουότφορντ αλλά αγωνίστηκε δανεικός στις... υπόλοιπες ομάδες της οικογένειας Πότσο, κέρδισε πέναλτι από τον Κλαρκ Σολτερ (τον βρήκε στο αριστερό πόδι), όμως στην εκτέλεση που ανέλαβε ο ίδιος, νικήθηκε από τον Γούντμαν! Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους παρά τις στιγμές αγωνίας για τους Άγγλους, οι οποίοι στο φινάλε ήξεραν ότι έγραψαν το δικό τους έπος...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βενεζουέλα: Φαρίνες, Βελάσκες, Φεραρέσι, Τζ.Ερνάντες, Ερέρα, Ρ.Ερνάντες, Λουσένα, Πένια, Πεναράντα (90' + 3' Ουρτάδο), Τσακόν, Κόρντοβα

Αγγλία: Γούντμαν, Κένι, Τομόρι, Κλαρκ Σόλτερ, Γουόκερ Πίτερς, Κάλβερτ Λιούιν, Κουκ, Ντάουελ (62' Ότζο), Όνομαχ, Σολάνκε, Λούκμαν (76' Μέιτλαντ Νάιλς)

Πηγή: england365.gr

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση