ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο αντίζηλος των μεγάλων(vid)

Μέσα στα πολλά που έχουν κάνει δικά τους οι Κριστιάνο και Μέσσι στο ποδόσφαιρο την τελευταία δεκαετία, είναι και το χρυσό παπούτσι της Ευρώπης το οποίο και μονοπωλούν. Από το 2009 που το πήρε ο Φορλάν, ένας εκ των δυο το έκανε δικό του μέχρι πέρσι που ο Λουίς Σουάρεζ με 40 γκολ τους προσπέρασε.

Όμως φέτος υπάρχουν και άλλοι αντίζηλοι, κυρίως γιατί οι δυο τους δεν σκοράρουν στα στάνταρ που το έκαναν τα προηγούμενα χρόνια. Ο Κριστιάνο Ρονάλτο έχει μόλις 19, μακράν ο χειρότερος απολογισμός του στη Ρεάλ, και ο Μέσσι 29.

Με τη μάχη ανοιχτή, υπάρχει μια περίπτωση παίκτη που ξεπήδησε και διεκδικεί μαζί με τους μεγάλους σκόρερ τον τίτλο. Πρόκειται για τον Μπας Ντόστ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τον αγόρασαν το περασμένο Καλοκαίρι από την Βόλφσμπουργκ για €10εκ. και έβαλε ήδη 28 γκολ στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας. Τα γκολ του δεν αρκούν για να δώσουν το πρωτάθλημα στα «Λιοντάρια» της Λισαβόνας, η συμπολίτισσα Μπενφίκα έχει το πάνω χέρι, όμως ίσως φτάσουν στον ίδιο.

Στα τέσσερα χρόνια που έπαιξε στη Γερμανία ο 27χρονος Ολλανδός φορ έβαλε 36 γκολ και φέτος πάει να το ξεπεράσει μόνο σε μια! Το μπαμ το έκανε στη Χέρενφεν το 2011-12 με 32 γκολ που του έδωσαν και τη μεταγραφή στη Μπουντεσλίγκα.

Να αναφέρουμε πως η Πορτογαλία δίνει δυο βαθμούς συντελεστή σε κάθε γκολ που μπαίνει, όπως και οι Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία. Στην κορυφή της λίστας είναι ο Μέσσι με 58 βαθμούς, 56 έχει ο Μπας Ντοστ και ακολουθούν οι Λεβαντόφσκι, Ομπεμεγιάνγκ με 52 και οι Μπελότι, Τζέκο με 50.

Το στυλ του αντιερωτικό, από τους παίκτες που όπως λέμε «κουντούν» την μέσα αλλά το κάνει με συνέπεια εντυπωσιακή.

Δείτε τα φετινά του γκολ:

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση