ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι πέντε λόγοι κατάρρευσης της Μπαρσελόνα

Απόλυτη καταστροφή που θα θυμούνται για καιρό, ήταν η χθεσινή νύχτα στο Παρίσι για την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί ηττήθηκαν με 4-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν, για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον φαντάζει πολύ δύσκολη η ανατροπή στον επαναληπτικό στη Βαρκελώνη.

H ισπανική «Marca» προσπαθεί να εξηγήσει την αιτία της κατάρρευσης, αποδίδοντάς την σε αυτούς τους πέντε λόγους.

1. Ρόστερ με ελλείψεις

Για ακόμη μία χρονιά η Μπαρτσελόνα μοιάζει να έχει ένα ανισσόροπο ρόστερ, τουλάχιστον όσον αφορά τη δεξιά πλευρά της άμυνας, όπου ο Σέρχι Ρομπέρτο έχει καταρρεύσει. Ο τραυματισμός του Βιντάλ δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία, αφού εδώ και ένα μήνα ο παίκτης ήταν ήδη εκτός ανταγωνισμού. Ο προπονητής της Παρί, Έμερι, ήξερε αυτή την αμυντική αδυναμία της Μπαρτσελόνα και την εκμεταλλεύτηκε. Οι Ντράξλερ και Ντι Μαρία χρησιμοποιούσαν αυτή την πλευρά για να επιτίθενται.

2. Η αδυναμία αντίδρασης του Λουίς Ενρίκε

Τι να θυμηθεί κανείς. Θέλτα, Σεβίλλη, Μπέτις, Ατλέτικο, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί. Ο Λουίς Ενρίκε δεν μοιάζει να μπορεί να οργανώσει την ομάδα όταν ο αντίπαλος πιέζει ψηλά. Ούτε η επιστροφή του Ινιέστα μπόρεσε να δώσει τη λύση, για να μπορέσουν οι Καταλανοί να βγουν μπροστά με την μπάλα, όταν η αντίπαλη ομάδα πιέζει στο μισό γήπεδο.

3. Οι μεταγραφές που δεν ανταποκρίνονται

Ο Αντρέ Γκόμεζ είναι ενδεικτικό παράδειγμα των μεταγραφών που δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα, όπως και ο Ουμτιτί που παρουσιαζόταν ως ένας αμυντικός με πολύ καλή φυσική κατάσταση που θα έδινε λύσεις αλλά δεν απέδωσε τα μέγιστα στο πρώτο μεγάλο παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε. Από την άλλη παίκτες όπως ο Ντένις Σουάρες, φαίνεται να μην είναι στα πλάνα του Λουίς Ενρίκε για παιχνίδια τέτοιας σημασίας.

4. Οι φάροι που σιγά-σιγά σβήνουν

Η μεσαία γραμμή, με κολώνα τον Μέσι, ήταν πάντα το γερό θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η Μπαρτσελόνα και έφτασε σε πολλές επιτυχίες. Πλέον η ομάδα έχει πρόβλημα σε αυτή τη γραμμή, με τους Μπουσκέτς και Ινιέστα, δύο από τους βασικούς παίκτες, να έχουν συχνά τραυματισμούς που αποδυνάμωσαν τη φυσική τους κατάσταση. Αν δύο παίκτες-φάροι, όπως εκείνοι, σβήνουν, οι Καταλανοί πέφτουν σιγά-σιγά στο σκοτάδι.

5. Η φυσική φθορά

Πάει καιρός που η Μπάρτσα δεν πιέζει ψηλά με δύναμη και πάθος, ακόμα και χωρίς την μπάλα στα πόδια της. Για μία ομάδα που δεν έχει μάθει να αμύνεται στην περιοχή της, τα αποτελέσματα αυτής της αδυναμίας είναι πλέον εμφανή. Η δυσκολία με την οποία πέρασε την Ατλέτικο στο Κύπελλο και η βαριά ήττα στο Παρίσι, έδειξαν ότι η φυσική κατάσταση των «μπλαουγκράνα» δεν είναι στα καλύτερά της.

 

Πηγή: sport-fm.gr

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση

X
X