ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έγραψε ιστορία η TNS!

Ιστορικό ρεκόρ από την ομάδα The New Saints Ουαλίας, που με την τελευταία της νίκη κατέρριψε το προηγούμενο σερί νικών στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που κρατούσε εδώ και 44 χρόνια ο Άγιαξ του Κρόιφ.

Για όσους δεν θυμούνται, η TNS ήταν η ομάδα που αντιμετώπισε ο ΑΠΟΕΛ στον Β’ προκριματικό γύρο του εφετινού Champions League. Το πρώτο παιχνίδι στην Ουαλία (12/07) ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ (0-0), με τη ρεβάνς στη Λευκωσία στις 19 Ιουλίου (φωτό), να ολοκληρώνεται με νίκη 3-0 των «γαλαζοκιτρίνων» και πρόκριση στην επόμενη φάση.

Από τότε (μέσα Ιουλίου δηλαδή) η Ουαλική ομάδα δεν έχει φύγει από παιχνίδι χωρίς να κερδίσει, με το σερί της να έχει φθάσει -για την ώρα- τις 27 (!) συναπτές νίκες, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ στις κορυφαίες κατηγορίες κάθε χώρας. Το προηγούμενο, με 26 συνεχόμενα νικηφόρα αποτελέσματα, το κατείχε ο Άγιαξ της περιόδου 1971-72, του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ.

Για να φθάσει αυτό τον εντυπωσιακό αριθμό, η TNS κέρδισε 21 ματς πρωταθλήματος, τέσσερα παιχνίδια Κυπέλλου (Welsh Cup και League Cup) και δύο παιχνίδια του Σκωτσέζικου Challenge Cup, που πήρε πρόσκληση να αγωνιστεί φέτος.

Με τη νίκη της το βράδι της Παρασκευής (30/12) με 2-0 επί της Cefn Druids, η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στα προκριματικά του Champions League, έθεσε νέο ρεκόρ και έχει τις προοπτικές να το επεκτείνει μέσα στο νέο χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα μέσα στην χρονιά, η Σκωτσέζικη East Kilbride είχε διεκδικήσει αυτή τη θέση στα βιβλία της ιστορίας με 30 νίκες, ωστόσο το σερί της δεν αναγνωρίστηκε από τα ρεκόρ Γκίνες, καθώς αγωνίζεται στην πέμπτη κατηγορία της χώρας.

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση

X
X