ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Οι μισθοί στις μεγάλες λίγκες

Η ετήσια έρευνα για τους μισθούς που πληρώνουν οι ομάδες για παίκτες σε όλα τα σπορ, Global Sports Salaries survey, φέρνει στο φως ενδιαφέροντα στοιχεία για τα πιο ακριβά σπορ αλλά και πιο ειδικά για τις μεγάλες λίγκες στο ποδόσφαιρο.

Πιο ακριβό πρωτάθλημα πλέον είναι το ΝΒΑ, με έξι ομάδες του να είναι ανάμεσα στις 10 πρώτες με τα πιο ακριβά συμβόλαια από όλα τα σπορ. Πέρσι οι οκτώ στις 10 ήταν ποδοσφαιρικές από την Ευρώπη, όμως η αύξηση στο salary cap επέτρεψε στις ομάδες μπάσκετ να προσπεράσουν.

Αξιοσημείωτο και το γεγονός πως πιο «φθηνή» ομάδα της λίγκας είναι οι Φιλαδέλφεια 76ερς που βρίσκονται στην 63η θέση. Δηλαδή στις πρώτες 63 ομάδες, οι 30 είναι αυτές του ΝΒΑ!

Για το ποδόσφαιρο, στην κορυφή της λίστας είναι η Μάντσεστερ Γιουνάϊτετ ($7,616εκ. κατά μέσο όρο ετησίως), με δεύτερη τη Μπαρσελόνα ($7,456εκ.), τρίτη τη Μαν. Σίτι ($7,158εκ.) και τέταρτη τη Ρεάλ Μαδρίτης ($6,668 εκ.).

Το 1-2 ανάμεσα σε Πρέμιερ λιγκ και Λα Λίγκα κάπου εδώ τελειώνει, αφού ακολουθεί μεν η Τσέλσι ($5,957εκ.), αλλά στο ενδιάμεσο παρεμβάλλονται ΠΣΖ και Μπάγερν. Τσέλσι και Παρί πάντως έχουν μειώσει σημαντικά το μισθολόγιό τους, με τη Τσέλσι $7,462εκ. και την Παρί από τα $9.083εκ. που πλήρωνε το 2015-16, ήταν στην κορυφή της λίστας παγκοσμίως, έπεσε στα $5.909εκ.. Οι ποινές από το Financial Fair Play της ανάγκασαν να λογικευτούν αυτές τις δυο και τη Μαν. Σίτι που επίσης μείωσε το μισθολόγιό της. Σημειώνεται πως πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα και πέρσι και φέτος είναι αυτή που είχε στις τάξεις τον Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς.

Από άποψη πρωταθλημάτων, η Πρέμιερ λιγκ έχει μακράν τους ψηλότερους μισθούς, με την Ισπανική λίγκα να ακολουθεί και την Σέριε Α τρίτη.

Βέβαια η Πρέμιερ υπερέχει με μεγάλη διαφορά αφού η τελευταία στη λίστα Μπέρνλι, θα ήταν ένατη στην Ισπανία, όγδοη στην Ιταλία και έβδομη στη Γερμανία!

Εντός των πρωταθλημάτων, στην Ισπανία η τρίτη σε μισθούς Ατλέτικο πληρώνει περίπου τα μισά από τις πρώτες δυο, Ρεάλ, Μπαρσελόνα. Η Μπάγερν πληρώνει περισσότερα από τα διπλάσια από τη δεύτερη Ντόρτμουντ ενώ σε Ιταλία και Αγγλία τα πράγματα είναι πιο μοιρασμένα. Η πλέον χαώδης διαφορά είναι στη Γαλλία με την Παρί να πληρώνει $5.909εκ. τη στιγμή που η δεύτερη Μονακό είναι μόλις στα $1,993εκ. Η πρωτοπόρος Νις δε, πληρώνει $703χιλ. μέσο όρο μόνο!

Δείτε σε πίνακες τους μέσους όρους στις τέσσερις μεγάλες λίγκες.

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση