ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η κούπα στην Μαδρίτη (vid-pics)

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε για 3η φορά στην ιστορία της το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, καθώς επικράτησε με 3-2 στην παράταση της Σεβίλλης, στον τελικό που έγινε στο Τρόντχαϊμ.

Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν με μια γκολάρα του Ασένσιο και η Σεβίλλη γύρισε τούμπα το παιχνίδι με τους Βάσκεθ και Κονοπλιάνκα. Ο Σέρχιο Ράμος ισοφάρισε στο 93’ σε 2-2 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Η ομάδα του Ζιντάν είχε τον απόλυτο έλεγχο στην παράταση μετά την αποβολή του Κολόντσιεστσακ στο 94ο λεπτό. Στο 119’ ο Καρβαχάλ σκόραρε με μια πανέμορφη ενέργεια και χάρισε την πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στην ομάδα του.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα του Ζιντάν κυριάρχησε στο πρώτο 25λεπτο και επέβαλε το δικό της ρυθμό. Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 9ο λεπτό για λογαριασμό των Μαδριλένων. Ο Ασένσιο σούταρε από το ύψος της περιοχής όμως ο Ρίκο μπλόκαρε τη μπάλα σταθερά.

Στο 21ο λεπτό ο Ασένσιο έπιασε ένα ξαφνικό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στο αριστερό παραθυράκι του Ρίκο, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα.

Οι παίκτες του Σαμπάολι ανέβασαν στροφές μετά το 25’ και κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 30’ ο Καρίσο σούταρε από το ύψος της περιοχής όμως ο Κασίγια απόκρουσε τη μπάλα ασταθώς.

Η Σεβίλλη συνέχισε να πιέζει για το γκολ και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 41ο λεπτό με τον Φράνκο Βάσκεθ ο οποίος νίκησε τον Κασίγια με ένα όμορφο σουτ από το ύψος της περιοχής. Στο 43’ η Ρεάλ απείλησε ξανά με μια κεφαλιά του Ίσκο όμως ο Ρίκο βρισκόταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα χωρίς προβλήματα. Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1.

Οι Σεβιλιάνοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και προσπάθησαν να ελέγξουν το ρυθμό του παιχνιδιού. Από την άλλη, η ομάδα του Ζιντάν έδωσε χώρο στην Σεβίλλη και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα. Οι Μαδριλένοι απείλησαν στο 55’ με ένα σουτ του Ίσκο όμως η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυνομένων και κατέληξε κόρνερ. Η Ρεάλ απείλησε ξανά στο 64’ με μια κεφαλιά του Ράμος μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ασένσιο όμως ο Ρίκο δεν είχε κανένα πρόβλημα για να μαζέψει την μπάλα.

Στο 71’ η Σεβίλλη κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή που έγινε πάνω στον Βιτόλο από τον Ράμος. Ο Κονοπλιάνκα ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έδωσε προβάδισμα στην Σεβίλλη, κάνοντας το 2-1.

Στο 81’ ο Καρβαχάλ σούταρε από πλάγια θέση όμως ο Ρίκο απόκρουσε σε κόρνερ. Η Ρεάλ πίεσε στα τελευταία λεπτά και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 93ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά του Ράμος, οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.

Στο 94’ η Σεβίλλη έμεινε με 10 παίκτες μετά από αποβολή του Κολόντσιεστσακ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Από εκείνο το σημείο και μετά η Ρεάλ έλεγξε πλήρως τον ρυθμό του παιχνιδιού. Στο 99’ ο Ράμος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάντ.

Η Ρεάλ άγγιξε το γκολ στο 108’ με τον Χάμες όμως ο Ρίκο κατάφερε να αποτρέψει το μοιραίο. Η Ρεάλ απείλησε ξανά στο 111’ με τον Βάσκεθ όμως ο Ρίκο δήλωσε ξανά παρών και απόκρουσε την μπάλα. Στο 115’ ήταν η σειρά του Χάμες να νικηθεί από τον Ρίκο. Οι Μαδριλένοι λυτρώθηκαν στο 119’ με τον Καρβαχάλ ο οποίος σκόραρε με μια εξαιρετική ενέργεια και χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ρεάλ: Κασίγια, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κόβασιτς (73’ Χάμες), Ασένσιο, Ίσκο (66’ Μόντριτς), Λούκας Βάσκεθ, Μοράτα (62’ Μπενζεμά).

Σεβίλλη: Ρίκο, Παρέχα, Καρίζο (51’ Ραμί), Ιμπόρα, Κολόντσιεστσακ, Κιγιοτάκε, Ν'Ζονζί, Βάσκεθ, Μαριάνο, Βιέτο (67’ Κονοπλιάνκα), Βιτόλο.

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση