ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κάνει ό,τι θέλει ο Ερτογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν... παίρνει κεφάλια και στο ποδόσφαιρο, με τα μέλη της Ομοσπονδίας της χώρας να υποβάλλουν την παραίτησή τους. Σημαντικές οι εξελίξεις...

Μετά την καταστολή του στρατιωτικού πραξικοπήματος που έλαβε χώρα στις 15 του Ιουλίου του 2016 υπήρξαν επιθεωρήσεις ασφαλείας και... εκκαθαρίσεις σε πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες, αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Μετά το Στρατό, τα Πανεπιστήμια τις Δημόσιες Υπηρεσίες σειρά πήρε και η... Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας, αφού ανακοινώθηκε πως έγιναν επιθεωρήσεις κι εκεί!

Μάλιστα, όλα τα μέλη της επιτροπής υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους! Οι εξελίξεις αναμένονται σημαντικές, αφού όλοι περιμένουν τη στάση της UEFA! Eνδεχομένως το γεγονός ότι η... εκκαθάριση έγινε με τη μορφή παραιτήσεων να παίξει το δικό του ρόλο, προκειμένου να αποδειχθεί ότι δεν έγινε παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των μελών του Δ.Σ. της τουρκικής Ομοσπονδίας

Το έθνος μας και η δημοκρατία μας επλήγησαν από την προσπάθεια για πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Για την ασφάλεια της χώρας και του αθλήματος θέτουμε στην διάθεση της κυβέρνησης τις παραιτήσεις μας. Επειδή υπήρξαν έρευνες για την εσωτερική ασφάλεια και στην Ομοσπονδία μας, που είναι ακόμα σε εξέλιξη, για να διαπιστωθεί το κατά πόσον όλα τα μέλη μας δεν έχουν προβεί σε τίποτα το επιλήψιμο, εμείς αποδεχόμαστε τις όποιες ευθύνες μας αναλογούν με τις παραιτήσεις μας.

Όλοι οι Οργανισμοί, οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες υπόκεινται εσωτερικούς ελέγχους ασφαλείας μετά τα όσα έγιναν από την τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν. Υπό σχετικό έλεγχο και έρευνα είναι όλοι οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας, με την υποχρέωση να δοθεί και η παραμικρή λεπτομέρεια για την δομή της, για τους αξιωματούχους της και τους παράγοντές της, που έχουν σχέση με όλες τις διοργανώσεις που γίνονται. Αυτό περικλείει και τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ..

Στην ανακοίνωση της τουρκικής Ομοσπονδίας αναφέρεται πως από ενδελεχείς ελέγχους περνούν η επιτροπή διαιτησίας, αυτή της Ηθικής και Δεοντολογίας, της αδειοδότησης ομάδων, του τομέα υγείας και αντι-ντόπινγκ, της επιτροπής συντονισμού και εκείνης των διεθνών σχέσεων. Επίσης στην ανακοίνωση αφήνεται να εννοηθεί πως υπό καθεστώς παραίτησης μπορεί να τελούν ακόμα και υπάλληλοι της Ομοσπονδίας.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση

X
X