ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ποινή φυλάκισης στον Ρικάρντο Καρβάλιο!

Ο άλλοτε στυλοβάτης της άμυνας της Τσέλσι αλλά και της Ρεάλ Μαδρίτης καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Οι φοροδιαφυγές στο ποδόσφαιρο είναι ένα από τα πιο φλέγον θέματα του τελευταίου καιρό. Θυμίζουμε τις περιπτώσεις των Μέσι και Ρονάλντο, με τον πρώτο να κρύβει 4.2 εκατομμύρια και τον δεύτερο 14.7 εκατομμύρια ευρώ. Οι δυο τους μπορεί να μην την πλήρωσαν, όμως αυτός που την πλήρωσε είναι ο Ρικάνρτο Καρβάλιο.

Ο άλλοτε στυλοβάτης της άμυνας της Τσέλσι αλλά και της Ρεάλ Μαδρίτης καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 142,882 ευρώ για φοροδιαφυγή. Ο Πορτογάλος είχε κρύψει τη χρονιά 2011-12 ένα ποσό το οποίο θα απέφερε 546 χιλιάδες ευρώ σε φόρους στο κράτος της Ισπανίας (δεν τα λες και λίγα λεφτά αυτά).

Ο ίδιος μάλιστα αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και 300 χιλιάδες σε πρόστιμο, όμως κατά τη διάρκεια της δίκης του δήλωσε ένοχος και επέστρεψε τα λεφτά που χρωστούσε. Αυτό μείωσε τη ποινή του αν και πάλι είναι αρκετά μεγάλη.

Βέβαια ο 39χρονος ποδοσφαιριστής της Σανγκάι (ομάδα της Κίνας), δεν πρόκειται να εκτίσει ποινή στην φυλακή. Το Ισπανικό δίκαιο είναι τέτοιο (όπως στον περισσότερο κόσμο) που η ποινή φυλάκισης κάτω των δυο χρόνων είναι εξαγοράσιμη. Έτσι ο Καρβάλιο με ένα ποσό που θα πληρώσει επιπλέον στην Ισπανική κυβέρνηση θα απαλλαγεί από το όλο θέμα.

Πάντως η δουλειά που γίνεται στην Ισπανία είναι πολύ σημαντική. Η φοροδιαφυγή είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο το οποίο πράγματι χρίζει προσοχής. Περιπτώσεις όπως του Καρβάλιο σίγουρα υπάρχουν πολλές και αυτό που προκαλεί ερωτηματικά είναι το γιατί κάποιος ποδοσφαιριστής να χαλάσει την εικόνα του και όλα όσα έκτισε για μερικά ακόμη χρήματα.

Άλλες: Τελευταία Ενημέρωση

X