ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι θέλει η Γαλατά στα κατεχόμενα

Το ψευδοκράτος της παραχωρεί Ελληνοκυπριακή γη για ανέγερση αθλητικού κέντρου, ενώ το ίδιο γίνεται με Φενέρμπαχτέ, Μπεσίκτας

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Επένδυση στα κατεχόμενα ετοιμάζει η Γαλατασαράι. Το θέμα δημοσιεύθηκε τις τελευταίες μέρες στον τουρκοκυπριακό και τουρκικό Τύπο. Το 24sports, το έψαξε, συγκέντρωσε αποκαλυπτικές πληροφορίες και η διαπίστωση είναι ότι όντως έτσι έχουν τα πράγματα. Η Τουρκική ομάδα ετοιμάζει project για ένα μεγαλεπήβολο έργο. Ανέγερση αθλητικού κέντρου πολλαπλής χρήσης.

Το όλο θέμα δεν αφορά μόνο αυτήν την συγκεκριμένη ομάδα, αλλά τρεις Τουρκικές ομάδες. Ήτοι τις Γαλατασαράι, Φενέρμπαχτέ και Μπεσίκτας. Η κυβέρνηση του ψευδοκράτους έχει παραχωρήσει χαλίτικη γη και στις τρεις αυτές ομάδες πριν από δυο χρόνια. Η γη αυτή ανήκει σε Ελληνοκύπριους. Από τότε καμιά από τις ομάδες δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, μέχρι που το έκανε η Γαλατασαράι.

Ο πρόεδρος της, Ντουρσούν Οζμπέκ βρέθηκε στο νησί μας και μίλησε την περασμένη Πέμπτη με τον «πρωθυπουργό» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν. Στόχος της Τουρκικής ομάδας είναι η ανέγερση προπονητικού κέντρου που θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση ξενοδοχείο 5 αστέρων, τρία γήπεδα και εγκαταστάσεις για τις ακαδημίες της ομάδας και όχι μόνο. Πρόθεση είναι μάλιστα να διοργανώνονται και ποδοσφαιρικά τουρνουά νεαρών ηλικιών. Η παραχώρηση της γης, γίνεται με τη μέθοδο της ενοικίασης της από την Τουρκική ομάδα με συμβόλαιο 50 χρόνων.

Η γη που έχει παραχωρηθεί είναι στην περιοχή του χωριού Γαλάτεια (Γαλάθκια) που βρίσκεται στην Καρπασία. Είναι αμιγώς Τουρκοκυπριακό χωριό που γειτνιάζει με το χωριό Βουκολίδα. Η γη, που επαναλαμβάνουμε είναι Ελληνοκυπριακή, είναι, συγκεκριμένα, κοντά στη θάλασσα (νότια πλευρά). Στην περιοχή υπάρχουν και άλλα ξενοδοχεία.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής ομάδας θέλει πρώτα να δει τον χώρο και αν διαπιστώσει ότι είναι κατάλληλος θα κάνει το σχετικό project. Και όπως έχει αναφέρει, σε ένα χρόνο θα αρχίσει η ανέγερση. Αν δεν τον θεωρήσει κατάλληλο, θα ψάξει χώρο στη Μόρφου ή στην Κερύνεια.

Τι δραστικό μπορεί να γίνει από δικής μας πλευράς για να μην προχωρήσουν τα πράγματα; Μάλλον τίποτα… Το Κυπριακό πρόβλημα δεν λύνεται, με το χρόνο να κυλά αδυσώπητα σε βάρος μας.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλες: Τελευταία Ενημέρωση