ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι αλλαγές για το Μουντιάλ 2026

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η Αφρική θα στέλνει πλέον 9 ομάδες στα τελικά αντί για 5 που θα είχε δικαίωμα μέχρι το 2022, η Ασία 8 αντί για 4 ή 5, η CONMEBOL θα έχει πλέον 6 ομάδες αντί για 4 ή 5, η UEFA 16 αντί για 13 και αναλόγως της διοργανώτριας 14, ενώ η Ωκεανία θα στέλνει απευθείας μία ομάδα χωρίς να χρειαστεί η νικήτρια της να παίξει μπαράζ με τον πέμπτο του ομίλου της Λατινικής Αμερικής, όπως θα ισχύει μέχρι το Μουντιάλ του Κατάρ.

Βάσει όλων των παραπάνω, απομένουν δύο θέσεις για τα τελικά της διοργάνωσης, οι οποίες θα δοθούν μέσω ενός νέου πρωταθλήματος, το οποίο θα αποτελείται από έξι ομάδες, ήτοι πέντε, μία από κάθε ήπειρο, πλην της Ευρώπης, και μία από την ομοσπονδία που ανήκει η «οικοδέσποινα».

Οι δυο από τις έξι ομάδες θα είναι ισχυρές και θα προκρίνονται απευθείας στα «ημιτελικά» του μίνι πρωταθλήματος, ενώ οι τέσσερις υπόλοιπες θα δίνουν έναν αγώνα παραπάνω.

Το τουρνουά θα πραγματοποιείται στη χώρα που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ. Τα συγκεκριμένα πλέι οφ θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2025.

Άλλες: Τελευταία Ενημέρωση