ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκτός Κόπα Άφρικα και η Ακτή Ελεφαντοστού!

Μετά τη διοργανώτρια Γκαμπόν και η πρωταθλήτρια Ακτή Ελεφαντοστού εκτός Κόπα Άφρικα. Οι Ιβοριανοί ηττήθηκαν από το Μαρόκο του Ντα Κόστα (1-0), το οποίο πέρασε παρέα με τη Λ.Δ. του Κονγκό του Εμποκού.

«Βόμβα» μεγατόνων στο Κόπα Άφρικα! Η κάτοχος του τροπαίου, Ακτή Ελεφαντοστού, γνώρισε οδυνηρή ήττα από το Μαρόκο (1-0) του Μανουέλ Ντα Κόστα και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση! Συνεχίζει το Μαρόκο που προκρίθηκε ως δεύτερο από τον τρίτο όμιλο, ενώ ως πρώτη πέρασε η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, που επικράτησε 3-1 του Τόγκο, έχοντας σκόρερ τον Πολ Ζοσέ Εμποκού!

Η Ακτή Ελεφαντοστού ήθελε μόνο νίκη κόντρα στο Μαρόκο ώστε να προκριθεί στην επόμενη φάση και να συνεχίσει την προσπάθειά της για την υπεράσπιση τού τίτλου της. Ωστόσο, είδε τον Αλιούι με εκπληκτικό πλασέ έξω από την περιοχή στο 64ο λεπτό να γράφει το 1-0 για το Μαρόκο και να την πετάει εκτός. Βασικός και θετικότατος ο Μάνουελ Ντα Κόστα του Ολυμπιακού, ο οποίος συνεχίζει στη διοργάνωση!

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έκανε… πάρτι κόντρα στο Τόγκο (3-1) και προκρίθηκε ως πρώτη! Ο Καμπανάνγκα στο 29’ έδωσε το προβάδισμα στους νικητές, για να έρθει ο Μουμπελέ στο 54’ να γράψει το 2-0. Ο Λαμπά ένα τέταρτο μετά έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, αλλά ο άσος του Παναθηναϊκού, Πολ Ζοσέ Εμποκού (που είχε περάσει ως αλλαγή στον αγώνα στο 60’) με τρομερό φάουλ στο 80’ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Ο Ρομαό του Ολυμπιακού αγωνίστηκε ως αλλαγή, περνώντας στο 78ο λεπτό στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Μπουκαρί.

Η βαθμολογία του τρίτου ομίλου
Κονγκό 7 (6-3)
Μαρόκο 6 (4-2)
Ακτή Ελεφαντοστού 2 (2-3)
Τόγκο 1 (2-6)

Άλλες: Τελευταία Ενημέρωση