ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σέντρα στο Άφρικα Καπ

Αρχίζει σήμερα το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, το οποίο διεξάγεται στην Γκαμπόν και θα μας κρατήσει συντροφιά μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου.

Σήμερα θα διεξαχθούν οι δύο αναμετρήσεις του α’ ομίλου της διοργάνωσης. Τα μεγαλύτερα ονόματα του ποδοσφαίρου της Αφρικής θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι από κυπριακής πλευράς θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση οι Μπλατί Τουρέ (Ομόνοια) και Ανρί Ενινφούλ (Δόξα Κατωκοπιάς) με Μπουρκίνα Φάσο και Τονγκό αντίστοιχα.

Η οικοδέσποινα της διοργάνωσης, Γκαμπόν, αντιμετωπίζει τη Γουινέα-Μπισάου στον εναρκτήριο αγώνα σήμερα στις 18:00. Λίγο αργότερα σήμερα (21:00), θα διεξαχθεί ο άλλος αγώνας του α’ ομίλου, μεταξύ της Μπουρκίνα Φάσο και του Καμερούν.

Πρόκειται για την 31η έκδοση της διοργάνωσης, όπου θα αναδειχτεί η νέα πρωταθλήτρια Αφρικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά η διοργάνωση θα γινόταν στη Λιβύη, αλλά λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που υπήρχε αποφασίστηκε να διεξαχθεί στην Γκαμπόν. Η πρωταθλήτρια Αφρικής αξίζει να σημειωθεί ότι θα εκπροσωπήσει την ήπειρο στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών 2017 που θα διεξαχθεί στη Ρωσία.

Οσον αφορά τη φετινή διοργάνωση, λαμβάνουν μέρος 16 χώρες, οι οποίες έχουν χωριστεί σε τέσσερις ομίλους. Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στον α’ όμιλο συμμετέχει η διοργανώτρια χώρα, Γκαμπόν, μαζί με τις Μπουρκίνα Φάσο, Καμερούν και Γουινέα-Μπισάου.

Στον β’ όμιλο βρίσκονται Αλγερία, Τυνησία, Σενεγάλη και Ζιμπάμπουε. Στον γ’ όμιλο μαζί με την πρωταθλήτρια Αφρικής, Ακτή Ελεφαντοστού, βρίσκονται Μαρόκο, Τογκό και Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Τέλος, στον δ’ όμιλο βρίσκονται Γκάνα, Μάλι, Αίγυπτος (πολυνίκης του θεσμού) και Ουγκάντα.

Τα γήπεδα
Οι αγώνες για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2017 θα διεξαχθούν σε τέσσερα γήπεδα: 1. Το «Σταντ ντε λ’ Αμιτί» που είναι χωρητικότητας 40 χιλιάδων θεατών. 2. Το «Σταντ ντε Φρανσβίλ» που είναι χωρητικότητας 22 χιλιάδων θέσεων. 3. Το «Σταντ ντ’ Οϊέμ» που είναι χωρητικότητας 20 χιλιάδων θεατών. 4. Το «Σταντ ντε Πορ-Ζεντίλ» που είναι χωρητικότητας 20 χιλιάδων θεατών.

Οι κατακτήσεις
Η Αίγυπτος είναι η πολυνίκης ομάδα της διοργάνωσης με επτά κατακτήσεις. Γκάνα και Καμερούν ακολουθούν με τέσσερις κατακτήσεις, ενώ η Νιγηρία έχει τρεις. Από κει και πέρα, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό μετρούν από δύο κατακτήσεις. Τέλος, από μία φορά έχουν στεφθεί πρωταθλήτριες Αφρικής, Ζάμπια, Τυνησία, Σουδάν, Αλγερία, Μαρόκο, Αιθιοπία, Νότιος Αφρική και Κονγκό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλες: Τελευταία Ενημέρωση

X
X