ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το Μεξικό θέλει το Μουντιάλ του 2026

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Μεξικού, Ντέσιο ντε Μαρία, για άλλη μία φορά επαναβεβαίωσε την πρόθεση της χώρας του να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, ακόμα και αν δεν υπάρξει κοινή πρόταση με άλλη χώρα (ΗΠΑ).

Το Μεξικό ήταν η πρώτη χώρα που φιλοξένησε δύο φορές (1970, 1986) το κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού και τώρα θέλει να γίνει η πρώτη που θα το κάνει για τρίτη φορά. Αυτό επιβεβαίωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο πρόεδρος της εγχώριας ομοσπονδίας: «Το Μεξικό θα κυνηγήσει την εξασφάλιση της φιλοξενίας του Μουντιάλ του 2026», τόνισε ο Ντέσιο ντε Μαρία.

Μετά την Αφρική (Νότια Αφρική 2010), τη Νότια Αμερική (Βραζιλία 2014), την Ευρώπη (Ρωσία 2018) και την Ασία (2022) η Βόρεια και Κεντρική Αμερική θέλει να πάρει και εκείνη την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση. Το τελευταίο διάστημα ακούγεται όλο και πιο έντονα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες, στις οποίες το ποδόσφαιρο κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια, θα είναι υποψήφιες για το Μουντιάλ του 2018. Το ίδιο ακριβώς θέλει να κάνει και το Μεξικό, με τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες της χώρας να μιλούν για ειλημμένη απόφαση.

Το Μεξικό είναι μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές αγορές του κόσμου. Το πρωτάθλημα της χώρας συγκεντρώνει κατά μέσο όρο 27.000 θεατές ανά αγώνα, αριθμός που το κατατάσσει στην 4η θέση παγκοσμίως, μετά από Μπουντεσλίγκα, Πρέμιερ Λιγκ και Λα Λίγκα. Την ίδια ώρα, η τηλεθέαση είναι τόσο μεγάλη που τα τηλεοπτικά δίκτυα πληρώνουν τεράστια ποσά για να εξασφαλίσουν τη μετάδοση των ματς.

Η χώρα διαθέτει πολύ μεγάλα γήπεδα, με το θρυλικό «Αζτέκα» των 100.000 θέσεων να είναι ένας από τους πιο διάσημους ποδοσφαιρικούς ναούς στον κόσμο. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια χτίζονται και νέα, σύγχρονα γήπεδα, ενώ γίνονται και ανακατασκευές, έτσι ώστε οι γηπεδικές υποδομές της χώρας να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο.

Η αλήθεια είναι πως παρά όλα όσα αναφέραμε το να καταφέρει το Μεξικό να πάρει από μόνο του το Μουντιάλ θα αποτελεί έκπληξη. Για αυτό και όλο και περισσότερο συζητιέται μία συνεργασία με τις ΗΠΑ (ίσως και τον Καναδά), έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία πανίσχυρη από κάθε άποψη υποψηφιότητα που δε θα έχει αντίπαλο στη διαδικασία επιλογής της ΦΙΦΑ.

Άλλες: Τελευταία Ενημέρωση