ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Ο Μέσι δεν είναι πάνω από τον Ρονάλντο»

Ατάκα που θα συζητηθεί από τον Μαραντόνα, ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ο Μέσι δεν βρίσκεται πάνω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά τόνισε πως δεν έχει ανάγκη να κατακτήσει το Μουντιάλ για να θεωρείται φαινόμενο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αργεντινός θρύλος σε συνέντευξή του στη "Marca":

Για την προπονητική: "Δεν έχω παρατήσει την καριέρα του προπονητή. Έχω όρεξη. Αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχει μια μεγάλη μαφία. Δεν θέλει να βλέπει. Ο κόσμος των προπονητών κυβερνάται από τους ατζέντηδες, όχι από την αξιοκρατία. Υπάρχουν πολλοί ατζέντηδες, τους οποίους εάν δεν πληρώσεις δεν πας πουθενά.

Μπορεί να μην είμαι για την Μπαρτσελόνα ή για άλλη μεγάλη ομάδα, αλλά μπορώ να έχω μια ευκαιρία σε μια ομάδα. Σήμερα δεν αρκεί να είσαι καλός παίκτης για να είσαι προπονητής. Χαίρομαι όταν ο Ζιντάν κερδίζει, αλλά ξέρω ότι εάν χάσει στη Ρεάλ θα πουν: Ήταν καλός παίκτης, αλλά είναι κακός τεχνικός. Ευτυχώς ο Κρόιφ τους "σκότωσε" όλους, κέρδισε τα πάντα ως προπονητής".

Για τον Σιμεόνε, τον Γκουαρδιόλα και το "τίκι-τάκα": "Ο Σιμεόνε κάνει καλή δουλειά, τον κατηγορούν ότι παίζει βαρετό ποδόσφαιρο αλλά που είναι οι ομάδες που παίζουν καλά και κερδίζουν τίτλους; Ο Άγιαξ, αλλά δεν κερδίζει τίποτα. Η Μπάγερν κερδίζει τα πάντα στη Γερμανία, αλλά εάν φύγει 100 χιλιόμετρα από τη Γερμανία, όλα γίνονται δύσκολα.

Ο Γκουαρδιόλα είναι φαινόμενο αλλά μην με κάνετε να πιστέψω ότι το τίκι-τάκα το δημιούργησε ο Γκουαρδιόλα. Ξέρω καλά την μπάλα και αυτό το δημιούργησε ο Κρόιφ, αυτός ήταν ο πρωτοπόρος. Βλέπω ισπανικό πρωτάθλημα, βλέπω όλα τα πρωταθλήματα"

Για τη σύγκριση Μέσι - Κριστιάνο Ρονάλντο: "Μέσι και Κριστιάνο είναι πάνω από τους άλλους. Ο Κριστιάνο μου αρέσει γιατί βγαίνει πάντα μπροστά. Και για τον Μέσι το έχω πει τόσες φορές: Δεν χρειάζεται να κατακτήσει το Μουντιάλ για να θεωρείται φαινόμενο. Φθάνει με αυτό. Εάν δεν έχει προσωπικότητα, εάν δεν τραγουδά τον εθνικό ύμνο, αφήστε τον στην ησυχία του. Έχει κάθε δικαίωμα να απαρνηθεί την εθνική, όπως έκανε το καλοκαίρι. Και μετά τρέχουν γονατιστοί και τον παρακαλάνε να γυρίσει αυτοί που του ασκούσαν κριτική...

Για μένα η "Χρυσή Μπάλα" δεν είναι μέτρο σύγκρισης. Δεν είμαι και πολύ φίλος των τερματοφυλάκων, αλλά το 2014 με Μέσι, Νόιερ και Ρονάλντο, θα έπρεπε να την πάρει ο Γερμανός. Ο Νόιερ είχε πάρει το Μουντιάλ. Αλλά, ας επιστρέψουμε στη σύγκριση δεν μπορώ να πω ότι ο Μέσι είναι περισσότερο από τον Κριστιάνο, ο Κριστιάνο περισσότερο από τον Μέσι. Μου αρέσουν και οι δύο".

Για τον Νεϊμάρ: "Ήξερα ότι η Βραζιλία μετά τον Ριβάλντο, τον Ροναλντίνιο και τον Κακά θα είχε πρόβλημα. Αλλά εμφανίζεται αυτός ο Νεϊμάρ και τα "σπάει". Μου αρέσει να τον βλέπω να παίζει. Δέχεται 200 χτυπήματα και συνεχίζει να παίζει πάνω στους αμυντικούς ξανά και ξανά".

Για τον Σέρχιο Ράμος και τους σύγχρονους αμυντικούς: "Σέβομαι τον Σέρχιο Ράμος, αλλά δεν είναι άσος. Αυτή η γενιά αμυντικών δεν έχει σχέση με τη δική μου. Δεν μου αρέσουν οι αμυντικοί που κάνουν μακρινές μπαλιές. Είδα μια φορά τον Μαστσεράνο να γεμίζει από τα 50 μέτρα και τους είπα: "Αλλά, Μάστσε, εάν έχει κάποιον στα 15 μέτρα γιατί δεν το κάνεις πιο εύκολο; Και για το τίκι-τάκα επαναλαμβάνω, δεν το εφηύρε ο Γκουαρδιόλα. Τον λατρεύω, αλλά ας σεβαστούμε τον Κρόιφ".

Άλλες: Τελευταία Ενημέρωση