ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η FIFA απέβαλε την Γουατεμάλα λόγω διαφθοράς!

H FIFA επιβεβαίωσε την ανάκληση της ιδιότητας του μέλους της από την Γουατεμάλα λόγω σκανδάλων διαφθοράς στην Ομοσπονδία της χώρας.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι αποβάλλει από τους κόλπους της την Εθνική Ομοσπονδία της χώρας της κεντρικής Αμερικής, κάτι που σημαίνει ότι τόσο η εθνική ομάδα της Γουατεμάλας όσο και οι σύλλογοι δεν έχουν πια δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος στις διεθνείς διοργανώσεις. Ταυτόχρονα η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας δεν μπορεί να λαμβάνει μέρος σε οποιαδήποτε διεργασία αφορά την FIFA.

«Η επιτροπή ηθικής της συνομοσπονδίας αποφάσισε την αποβολή της Ομοσπονδίας της Γουατεμάλας. Η απόφαση σχετίζεται με εσωτερικά θέματα στην Ομοσπονδία της χώρας» τόνισε σχετικά ο Πρίμο Κορβάρο, επικεφαλής της ένωσης ομοσπονδιών της FIFA, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η τιμωρία είναι το αποτέλεσμα της εμπλοκής του προέδρου της Ομοσπονδίας, Μπράιαν Χιμένες, στο σκάνδαλο διαφθοράς της FIFA. Οι αρχές της Γουατεμάλας αποφάσισαν την έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου θα δικαστεί για πιθανή εμπλοκή στο σκάνδαλο. Οι κατηγορίες προς τον Χιμένες αφορούν τη διαδικασία εκχώρησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Κατόπιν αυτών των γεγονότων, η FIFA αποφάσισε να διορίσει επιτροπή για να παρακολουθεί και να ελέγχει το ποδόσφαιρο της χώρας. Η παρουσία της επιτροπής δεν έγινε αποδεκτή, κάτι που προκάλεσε την οργή των αξιωματούχων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Άλλες: Τελευταία Ενημέρωση