ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ψίχουλα» θα παίρνει ο Ινφαντίνο ως πρόεδρος της FIFA

Ανακοινώθηκαν από την αρμόδια επιτροπή της FIFA οι νέοι... μειωμένοι μισθοί του προέδρου Τζιάνι Ινφαντίνο, και των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου.

«Δεν έχω μιλήσει καν για τον μισθό μου. Δεν έχω ιδέα πόσα θα παίρνω. Δεν με απασχολεί. Θα πρέπει να μειώσουμε τα έξοδα γενικά. Οι μισθοί θα είναι φανεροί, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν. Θα υπάρχει διαφάνεια». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Ινφαντίνο προς τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από την έδρα της FIFA, πριν εισέλθει για πρώτη φορά εκεί ως πρόεδρος.

Υπεράνω, λοιπόν, ο διάδοχος του Μπλάτερ στην ηγεσία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και η αλήθεια είναι πως ο δικός του μισθός θα είναι μικρότερος σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Όπως έγινε, λοιπόν, επίσημα γνωστό, ο Ινφαντίνο θα λαμβάνει ετησίως 1,4 εκατομμύριο ευρώ (ενώ του Μπλάτερ σχεδόν άγγιζε τα 3 εκατομμύρια ευρώ), ενώ η νέα γενική γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Φάτμα Σάμπα Ντιούφ Σαμούρα, θα έχει μισθό 1,2 εκατομμυρίου ευρώ.

Επίσης, η FIFA αποφάσισε να μην δοθούν μπόνους στα στελέχη της κατά την διάρκεια του 2016, ενώ στον πρόεδρο θα παρέχεται και αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του.

«Όλοι θα είμαστε ίσοι, θα βοηθήσουμε όσους μας χρειάζονται. Δεν θα πρέπει να νιώθουμε ένοιχοι για τα χρήματα που διακινούνται στο ποδόσφαιρο. Είναι μέρος των συναλλαγών. Χαίρομαι που διευθετήθηκε το θέμα της αποζημίωσής μου, ώστε να μπορούμε πια να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα του ποδοσφαίρου» σχολίασε επί του θέματος ο Ινφαντίνο.

Άλλες: Τελευταία Ενημέρωση

X
X