ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Καμπάνα» 6 μηνών στην Σόλο για τις «δειλές Σουηδές»

Η Ομοσπονδία των ΗΠΑ τιμώρησε με έξι μήνες την Χόουπ Σόλο για τις υποτιμητικές δηλώσεις της κατά της Σουηδίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όμως απέναντι στην Σουηδία τα βρήκε σκούρα και στη διαδικασία των πέναλτι έμεινε εκτός.

Αναφερόμαστε στην ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών των ΗΠΑ, που τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις σε αντίθεση με την ανδρική ομάδα που βρίσκεται σε πτώση.

Αυτός είναι και ο λόγος που πρόσφατα υπήρξε αντιπαράθεση με την Ομοσπονδία, με τις Αμερικανίδες να ζητούν ίση μεταχείριση στο οικονομικό κομμάτι. Τα στοιχεία μάλιστα έδειξαν πως η δική τους ομάδα φέρνει περισσότερα έσοδα στα ταμεία της ομοσπονδίας, όμως τα συμβόλαια τους (έτσι λειτουργούν στις εθνικές ομάδες στις ΗΠΑ) είναι μικρότερα.

Επιστρέφοντας στο θέμα μας, μετά το τέλος του αγώνα με την Σουηδία η Χόουπ Σόλο (πρωταγωνίστρια στο θέμα με τις αμοιβές) έκανε υποτιμητικές δηλώσεις χαρακτηρίζοντας τις αντιπάλους της ως "δειλές".

Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από την ομοσπονδία των ΗΠΑ, που τιμώρησε την Σόλο με έξι μήνες εκτός εθνικής ομάδας και τερματίζοντας το συμβόλαιο της! Φυσικά σε συλλογικό επίπεδο δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, όμως στα 35 της πλέον σκέφτεται να αποσυρθεί από την team usa.

Άλλες: Τελευταία Ενημέρωση