ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ινφαντίνο: «Παράνομο το αρχείο της ηχογράφησης»

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο απάντησε στις κατηγορίες που δέχεται σχετικά με εμπλοκή του σε σκάνδαλο που τον θέλει να έσβησε αρχείο ηχογράφησης ενός συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

H γερμανική εφημερίδα Die Welt έφερε στο προσκήνιο ένα περιστατικό που ενδέχεται να βάλει σε περιπέτειες τον νέο πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα θέλει τον νέο ισχυρό άνδρα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να είναι μπλεγμένος σε νέο σκάνδαλο της FIFA καθώς φέρεται να έχει διατάξει μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ώστε να σβηστεί αρχείο ηχογράφησης ενός συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Ωστόσο, ο Ινφαντίνο πέρασε στην αντεπίθεση και με δηλώσεις του στην ελβετική εφημερίδα Le Matin κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο σε αυτήν την ενέργεια, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο το αντίγραφο αυτό ήταν παράνομο.

«Ήταν μία εμπιστευτική συνάντηση στρατηγικής και έτσι έπρεπε να διατηρηθεί. Ένα παράνομο αντίγραφο βρέθηκε δυστυχώς μέσα στην Ομοσπονδία. Το πρωτότυπο βρίσκεται σε καλά χέρια και είναι διαθέσιμο στις αρμόδιες αρχές που επιθυμούν να το εξετάσουν. Εσείς πιστεύετε πως οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες θα χαιρόντουσαν να δουν το περιεχόμενο των εμπιστευτικών συναντήσεών τους να διαρρέει στον Τύπο;» σχολίασε ο Ινφαντίνο.

Όσον αφορά για τις κατηγορίες που έχει δεχθεί σχετικά με τον υψηλό μισθό που απολαμβάνει ως πρόεδρος της FIFA, ο Ινφαντίνο απάντησε και σε αυτές τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι εχθροί μου θέλουν να με κάνουν να φαίνομαι άπληστος. Αυτό είναι ηλίθιο. Όταν υπογραφεί το συμβόλαιο θα σας δείξω με ευχαρίστηση όλες τις λεπτομέρειες και θα διαπιστώσετε ότι είναι λιγότερο από 2 εκατομμύρια, το οποίο αναφέρει ο Τύπος».

Άλλες: Τελευταία Ενημέρωση