ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Nτου στα γραφεία της FIFA

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ έφοδος των ελβετικών αρχών στα γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Μία ημέρα μετά την είδηση ότι μπορεί και ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Τζιάνι Ινφαντίνο, να εμπλέκεται σε σκάνδαλο, καθώς φέρεται να έχει διαγράψει αρχεία συνομιλιών, έγινε γνωστό ότι η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα για να συγκεντρώσει στοιχεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, η έφοδος της αστυνομίας δεν σχετίζεται με τον Ινφαντίνο και όσα προέκυψαν χθες. Πιθανότατα η έρευνα να αφορά στοιχεία για τον πρώην πρόεδρο, Σεπ Μπλάτερ, και τον πρώην γενικό γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, οι οποίοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς που συντάραξε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο πέρυσι και είχε ως αποτέλεσμα να καθαιρεθούν από τις θέσεις τους και οι δύο.

Μπλάτερ και Βάλκε έχουν τιμωρηθεί με έξι και δώδεκα χρόνια απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο αντίστοιχα, ωστόσο συνεχίζουν να αρνούνται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. 

Όπως έγινε γνωστό, ηλεκτρονικά αρχεία και έγγραφα βρίσκονται στα χέρια των αρχών, ενώ η έρευνα επιβεβαιώθηκε από τις Ελβετό γενικό εισαγγελέα, αλλά όχι από την FIFA.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή, υπάρχουν μυστικά e-mail τα οποία δείχνουν πως ο Ινφαντίνο έδωσε εντολή να σβηστούν τα αρχεία της ηχογράφησης ενός συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Άλλες: Τελευταία Ενημέρωση

X
X