ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σολωμού: «Συνεχίζουμε κανονικά με όσα ανακοινώσαμε για το Μητρώο Κάρτας Οπαδού»

Τα πάντα όλα για το μητρώο κάρτας οπαδού

Το μητρώο κάρτα φιλάθλου είναι κάτι που τις τελευταίες μέρες έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Έχει γίνει το θέμα συζήτησης των ημερών και τα ερωτηματικά είναι πολλά. Στο πλαίσιο αυτό ο Ανδρέας Βιολάρης φιλοξενεί στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 και στην εκπομπή Pressing τον λειτουργό του ΚΟΑ κ. Κώστα Σολωμου ώστε να συζητήσουν για τα πάντα σε σχέση με το μητρώο κάρτας φιλάθλου.

Τα κυριότερα σημεία:

Για την διαδικασία: «Ξεκινήσαμε την προηγούμενη Τετάρτη με το Τσίρειο, την Πέμπτη στο ΓΣΠ και στο Ελευθερία και την Παρασκευή σε όλες τις πόλεις. Έχουμε ξεπεράσει τις 4 χιλιάδες και θεωρώ πως πάμε καλά»

Για την εκτίμηση του αριθμού: «Είναι δύσκολο να πεις αλλά προσωπική μου άποψη είναι πως θα υπάρχουν 60 χιλιάδες»

Για το γεγονός πως υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση: «Οι καθυστερήσεις ήρθαν ένεκα των προσφορών. Είχαμε βγει σε προσφορές τον Δεκέμβριο του 2015 και με βάση τους κανονισμούς προχωρήσαμε σε ενστάσεις και έτσι καθυστερήσαμε. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε το μητρώο»

Για τα κέντρα έκδοσης: «Είναι σε όλες τις πόλεις με ωράριο γραφείου, μέχρι και το τέλους Αυγούστου. Μετά θα υπάρχουν σε όλα τα γήπεδα πριν απ’ του αγώνες και το ωράριο θα καθορίζεται ανάλογα»

Αν το μητρώο είναι η λύση του προβλήματος της βίας: «Δεν είναι η λύση και το ξέρουμε. Είναι ένα ακόμη λιθαράκι. Απλός καταργείται η ανωνυμία και αυτό είναι σημαντικό γιατί ο καθένας έκανε ότι ήθελε. Κάθε εισιτήριο θα φέρει αριθμό μητρώου και κάθε αριθμός μητρώου θα φέρει όνομα και φωτογραφία. Αν υπάρχει ένταλμα θα γίνεται η ταυτοποίηση»

Για το ποιοι θα έχουν πρόσβαση: «Κανένας που διαχειρίζεται αυτό το μητρώο δεν θέλει να ρισκάρει τη δουλειά του και την προσωπική του ακεραιότητα. Πρόσβαση θα έχουν μόνο η υπεύθυνη του μητρώο και ο λειτουργός του ΚΟΑ»

Για τα στοιχεία που χρειάζονται: «Όνομα, επίθετο, διεύθυνση και φωτογραφία»

Για το χρόνο που χρειάζεται: «Είναι μια διαδικασία των 2 λεπτών»

Για την σειρά που περιμένει ο κόσμος: «Δεν είναι μεγάλη είναι 5-10 λεπτά. Υπάρχουν χώροι με κλιματισμούς δεν θα μείνει κάποιος στον ήλιο»

Αν χρειάζεται κανείς να είναι στην πόλη του για να βγάλει την κάρτα: «Δεν χρειάζεται μπορεί κάποιος που θα είναι σε διακοπές σε άλλη πόλη να κάνει τη διαδικασία»

Για το ποιοι πρέπει να κάνουν εγγραφή: «Όλοι εκτός από παιδιά κάτω των 14 ετών και τα άτομα με αναπηρικά προβλήματα. Βέβαια οι συνοδοί τους πρέπει να έχουν την κάρτα. Εξαιρούνται και τα άτομα που δουλεύουν εκεί. Τιμητικά εισιτήρια, προσκλήσεις, διαρκείας χρειάζεται αριθμός μητρώου. Είναι αναγκαστικό»

Για όσους έχουν ήδη διαρκείας: «Θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις κάρτες φιλάθλου. Η νομοθεσία λέει πως άτομο το οποίο επιτρέπει την είσοδο σε άτομα ποτέ δεν έχουν κάρτα φιλάθλου οι ποινές είναι 2 χρόνια φυλάκισης ή 4 χιλιάδες ευρώ ή και τα δυο μαζί»

Για τα άτομα απ’ το εξωτερικό: «Θα εκδίδεται προσωρινή κάρτα. Με ένα έγγραφο θα μπορεί να βγάζει την κάρτα»

Για την ημερομηνία εφαρμογής: «Πριν τις 25 Αυγούστου δεν χρειάζεται το οτιδήποτε. Μετά όμως σε όλα τα παιχνίδια είτε Ευρωπαϊκά είτε όχι»

Για το κόστος της κάρτας: «Είναι 3 ευρώ και δεν είναι μεγάλο ποσό. Είναι συμβολικό. Αν δεν ήταν το ποσό τότε συνεχώς θα χάνονταν κάρτες. Είναι και θέμα σεβασμού. Η διάρκεια της κάρτας είναι 2 χρόνια καθώς έπειτα θα πρέπει να δούμε ξανά και τα άλλα συστήματα»

Σε ποια αθλήματα ισχύει η κάρτα: «Στους αγώνες ποδοσφαίρου, φούτσαλ, καλαθόσφαιρα, πετόσφαιρα και χειροσφαίριση»

Για το αν σε παιχνίδια κυπέλλου χρειάζεται κάρτα φιλάθλου: «Ναι χρειάζεται ακόμη και αν η μια εκ των δυο ομάδων είναι στη 2η κατηγορία»

Για άτομα που δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο: «Άτομα τα οποία τους έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, δεν μπορούν να εκδώσουν κάρτα μέχρι να τελειώσει η ποινή»

Για το γεγονός πως ο ΚΟΑ είναι υπεύθυνος για την κάρτα και όχι το κάθε σωματείο: «Είναι νόμος και ο ΚΟΑ είναι υποχρεωμένος να το πράξει»

Για το γεγονός πως ο ΑΠΟΕΛ έθεσε πως η εφαρμογή δεν πρέπει να τεθεί από την αρχή: «Τα πράγματα κινούνται στην κατεύθυνση που ανακοινώσαμε την περασμένη Δευτέρα. Απ’ την πρώτη αγωνιστική όποιος θέλει να εισέλθει στο γήπεδο θα πρέπει να έχει αριθμό μητρώου. Τα εισιτήρια δεν θα είναι σε μπλοκ, θα είναι online»

Για το αν υπήρξαν αντιδράσεις: «Κατέθεσε η κάθε ομάδα την άποψη της, όπως για παράδειγμα ο ΑΠΟΕΛ. Απ’ τη στιγμή όμως που ξεκινήσαμε τα πράγματα συνεχίζουν όπως αποφασίσαμε»

Για το αν η Ομόνοια ή άλλη ομάδα αντέδρασε: «Δεν εκφράστηκε η αντίθεση. Αλλά και να μην συμφωνούν οι ομάδες δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι. Είναι νόμος και η βουλή πρέπει να τον αλλάξει. Αλλά και πάλι παντού δίνουμε τα στοιχεία μας. Ακόμα και για τα εισιτήρια διαρκείας. Αλλά και πάλι είναι ένας αριθμός για να αγοράσεις εισιτήριο τίποτα περισσότερο»

Για το γεγονός πως θα φύγουν οι οργανωμένοι: «Είναι λίγο διφορούμενο. Κάποιοι θα φύγουν άλλοι θα επιστρέψουν. Είχαν φύγει οικογένειες γιατί άκουγες βρισιές και ήταν μια πολεμική ατμόσφαιρα»

Για το αν υπάρχει χώρα που δεν βρίζουν: «Στην Αγγλία αν βρίσεις θα σε προσεγγίσουν οι Στιούαρτ και θα σου πουν να σταματήσεις. Αν πάλι γίνει ξανά τότε θα σε βγάλουν έξω. Οι βρισιές δεν θα λείψουν αλλά το θέμα είναι άλλο το ομαδικό βρίσιμο και η πολιτική ατμόσφαιρα»

Για τις καρέκλες του γηπέδου: «Είναι θέμα αυτό. Θα πρέπει να χωριστούν οι τομείς. Θα πρέπει ο καθείς να μπαίνει απ’ την θύρα που πρέπει. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί τώρα»

Ένα τελευταίο σχόλιο: «Καλό είναι να κάνουν οι φίλαθλοι την κάρτα. Είναι θέμα να γλυτώσουμε την ταλαιπωρία. Η διαδικασία είναι μόλις 2 λεπτά. Επίσης τα 3 ευρώ πηγαίνουν στην αρχή του κάθε γηπέδου, ώστε να πληρωθούν οι υπάλληλοι που δουλεύουν»

 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση